Bättre sent än aldrig...

Här kommer lite pix från öltältet 2009. För er utomstående så började festen i Lisas husse i Ultervattnet.

Förfest på ultervattnets största balkong


Vad gör Nils?

Som tur är för alla inblandade så har jag valt att utelämna skyltdockebilderna som fick "ledsen vid rosen" att verka helt normalt i jämförelse.

Sedan bar det av till Ånäset och Öltältet där vi drack och umgicks.
           
                        Peter gör allt för att skydda kameran för Krokens ansikte


            
                                                 Vi dansade i trängseln


           

                              
                                                     Vems var kepsen???

En helt klart lyckad kväll. Öltältet 2010; We be back!!!

Your humble photografer,
// F


Blir det aldrig fredag snart..

På fredag drar jag, Pj och Mats (en kompis till Pj) norrut för att fjällvandra i ett par dagar. Vi åker Först upp till Nikkaluokta därefter börjar vår vandring mot Kebnekaise. Och tanken är väl att vi ska bestiga Sveriges högsta berg på en dag. Och de andra dagarna ska vi nog bara vandra omkring lite här och var för att se på den enormt vackra utsikten. Får verkligen hoppas att vädret inte sviker oss! Men saken är att jag är så sjukt taggad inför denna lilla resa och utmaning! Visst man fick lägga ut en hel del cash på utrustning, men jag tror att de kommer att vara värt det! Synd att inte fler av oss kunde följa med, jag tror de bli grymt roligt.


Jag har även läst Twilight boken nu! Ojojoj, jag trodde typ att jag skulle hålla på minst i 7 veckor och därefter ge upp! haha! Men de gick faktiskt riktigt lätt och läsa!  Det kändes lite skumt ibland eftersom att jag redan har sett filmen så man visste ju ungefär vad som skulle hända hela tiden. Men så kommer jag inte kunna känna då jag läser den andra boken, vilket gör att jag känner taggen på att läsa den!

Kort sagt om boken då!  Min uppfattning är att Bella är en kass människa och kan verkligen inte göra ngt själv! Och Edward ja den karln får ju ta och tagga ner lite. Han är ju så sjukt överbeskyddande så att de blir nästan pinsamt. Bara för att han är en vampyr och är lite starkare än alla andra. Så behöver han ju inte springa runt och bära henne överallt!

Ni andra som har läst Twilight skriv gärna er åsikt om boken! :)

// Mattias



Reunion

Jag träffade Granberg på USM idag och kan gladeligen meddela att hon och allas våran hjälte Nils har styrt upp reunion den 15 Augusti i Folkan i Flarken. Mer info kommer senare men boka in datumet redan nu.

Nu till något mer aktuellt. Hur gör vi med förfest på lördag? Då ingen bor nära så får vi antingen cykla eller acceptera nederlaget och beställa en stor taxi i god tid i förväg. Jag har kollet vädret och de såg hyfsat ut så grillning är ett måste. Vad säger du kroken, är Lisas huse redo för en förfest? Jag sa iaf till Granberg att vi skulle meddela hur vi skulle göra med förfestandet.

// Mannen som såg på film själv när han var liten

People call me crazy

Nu när jag har semester så hänger jag mest i stugan. Därav blir träningen lite lidande eftersom att jag inte orkar inte ta med alla träningsgrejer ner till stugan! Så förra veckan köpte jag en cementsäck på 25kg och det är nu mitt nya träningsredskap för sommaren! Alla som hör talas om detta börjar typ skratta och tror att det är något allvarligt fel på mig! Jag förstår ju nästan varför, det ser säkert ganska roligt ut då jag springer och kastar runt en cementsäck på gräsmattan. Haha! Men lägger man även till ett par set med armhävningar, dips och situps. Så hokus pokus har man ett helt träningspass för hela kroppen! :) Ni bör testa innan ni dömer ut mig, jag lovar att ni kommer inte att bli besvikna. Det är sjukt jobbigt och riktigt bra träning!


Cement is the shit!!!

Fan i mig det bästa köpet jag har gjort! :) hehe

//Mattias

Ska jag göra ett försök?

Jag har nyligen märkt att nästan alla verkar läsa böcker. Och en särskild hysteri verkar det ligga över "Twilight-böckerna". Det får mig att fundera på vad är det i dessa böcker som gör att folk blir som galna och bara inte kan sluta läsa. Jag tyckte ändå att filmen var rätt bra, så dessa böcker kanske vore nått för mig oxå. För att alla hävdar ju att boken ska vara bättre än filmen! Det finns endast ett litet problem, jag har aldrig kunnat läsa böcker. Jag har aldrig sett det som ett nöje! Jag gjorde en gång ett tappert försök till att läsa "Konungens återkomst" . Givetvis så läste jag typ halva boken sen blev jag less! hehe. Fast jag var mest intresserad över och få veta hur striderna skulle sluta och resten var jag inte så brydd om. Kanske var därför jag blev less.
Men de skulle ändå vara kul och kunna läsa böcker. Det verkar vara så ro givande på något sätt! Att börja med "Twilight-böckerna"  kanske är lite overkill för en nybörjare som jag, eller? Ge mig nå tips på bra böcker. Eller jag kanske skulle satsa på barn böcker istället de är då lätt lästa iaf. Haha!

//Mattias

Parkeringskonst & Nametwin

En fantastisk helg har avnjutits. Åkte först upp till Piteå för ett knappt dygn med familjen utom den äldre lillasystern som dyker efter ryskt vrak i stockholms skärgård. I piteå är allt möjligt, se bara på den här parkeringen:

Kvinnan som sitter vid bilen hade uppenbarligen inte så bra kontroll på sin sportiga 343:a. Jag är av den åsikten att vi bör hänga upp Krokens volvo på liknande sätt.

Sen bar det av till Jonssons stuga vid havet utanför Täfteå. Ja, jag säger bara det: Där satt man och smörjde kråset med finfölche. Det bjöds på massor med mat och dryck av berusande art. Båtturer, bastubad m.m. i otroligt fin miljö. Det är nästan så att man blir missunnsam på dem som har det så bra! Och dessutom fanns det två Peter Jörgensen på festen. Den andre är tillsammans med Antons storasyster och är såklart dansk. Det slutade så klart med slagsmål, han vårdas nu på köpenhamns sjukhus efter att jag använt ettslagsprincipen. Skämt åsido så var han mycket trevlig (deilig?) och det var även det övriga sällskapet.

Nu tar vi och jobbar oss igenom en vecka till så blir det öltält till helgen!

Hoj!

//Peter


Byggare Bob

Nu har de varit dåligt skrivet från min sida ett tag så nu måste jag framhäva något om mig som är föga känt. Jag har blivit riktigt händig!


Jag har gjutigt


Jag har timmrat


Dagsverket

Det är ju bra att man har ett alternativ om juristkarriären går åt skogen.

Truly yours,
// Byggare Bob

Fiske och Heavy Iron

Så inleddes då årets fiskesäsong igår, åtminstone för undertecknads del. Upp till degersjön bar det av som i de flesta fallen. Blåsigt och halvkyligt, men soligt väder var dagens förhållanden. Till min stora förvåning lyckades jag dra upp två stycken sjukt stora aborrar. Ett exempel:



Lunken och Fredrik tog en ledande ställning i eldandet till korvgrillningen:


Sommarvärmen verkar inte vilja infinna sig denna vecka, riktigt eländigt.

Farfar berättade om min farbror Lasses band "Heavy Iron" (lägg märke till det tunga bandnamnet) som han hade med två kompisar (Mårten och en till) när han var i yngre tonåren. De var ett stenhårt heavy metal band från Flarken och Estersmark. Att de var hårda framgick av texten i deras enda egenkomponerade låt "We are hard". En textrad som upprepades frekvent i låten.

Det slående med Heavy Iron är bara att vi talar om 1978-79. Det fanns alltså inga kända band som hette vare sig "Iron Maiden", "Metallica" eller "Guns n Roses". Detta betyder alltså att de skapade "the new wave of flarken heavy metal" innan britterna kom med sin "new wave of british heavy metal", innan Amerikanerna uppfann "bay area thrash" och "LA glam metal".

Så om jag hade en tryckerifirma skulle jag göra "Heavy Iron" t-shirts för att hylla bygdens troligen första, största, enda och kanske sista metalband.

//Peter

Lizzy

I lördags blev det tillökning i familjen! Mor å far var och hämtade en liten hundvalp. Jag såg henne för första gången idag när jag kom hem från skeå.

Hon heter Lizzy

För övrigt så var det stadsfesten i helgen och det var verkligen skit kul. Jag och Fredriks lilla hotell vistelse på Scandic var oxå lyckad, ganska soft att bo på hotell. Dock var det halv tungt när man skulle stiga upp och äta frukost. Haha, man kände sig så jävla risig alltså, ögonen var ju helt blodspränga! Om man tittade in i en spegel så sprack den nästan, så illa var det! Men vi var nog inte dem enda som var bakis på frukosten skulle jag tro, ingen såg särskilt pigg ut! :P

Som sagt tack för en lyckad helg! :)
//Mattias

Quatsch

Först två betraktelser från gårdagens VF:

1. En intervju med en kille som ska börja gymnasiet i höst. De frågade vad han skulle göra på sommaren. "vara med flickvänner och kompisar" sa han. Det var såklart tryckfelsnisse som varit i farten men jag gillar ändå hur självsäkert det låter. Han hade visst ett finskklingande namn vill jag minnas.

2. Västerbottningarna råkar ut för väldigt lite obehagliga saker utomlands jämfört med de flesta andra svenskarna, men är de som är mest rädda för att åka utomlands, paradoxalt nog. Detta enligt en undersökning som VF tagit del av. Jag kan bara inte låta bli att dra en parallell till mammas nya kille när Job Andersson, folklivsfanatikern, redogör för de dramatiska decennier då svenskarna utvandrade till amerika som mest. Alla svenskar ville hemskt gärna till Amerika, utom västerbottningarna. De blev shanghaiade utanför bjuröklubb av sydstaterna men trivdes aldrig och började en färd hemåt över isen i norr på vintern, men blev tvungna att övervintra på grönland. De byggde då, plågade av hemlängtan, en kopia av västerbotten i skala 1:1 som nu ligger gömd i isen på Grönland. Allt enligt Job.

Västerbotten:




Köpte idag biljett till stadsfesten, för båda dagarna! 645 kronor, urk!

Now sod off! //Peter


RSS 2.0