Årets bild


Kolla in mustaschen!!!!!

// 4 av oss

Rättvisa at last

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/recensioner/article5243603.ab läs och beundra. Rubriken på artikeln säger ju allt. Sen att Rybak ska försöka försvara sin ära gör ju saken ännu bättre. Nu vet jag att aftonbladet tillsammans med andra kvällstidningar inte är så mycket att hänga i granen. Men det var så zlatans bra att se att även media kunde såga "fiolhoben" vid fotknölarna. Själv kan jag ju inte ge min bild av skivan eftersom jag förmodligen aldrig kommer lyssna på den, eller förmodligen och förmodligen.. Jag kommer ALDRIG att lyssna på den! ;)

Näe, Rybak får svinga sin falskstämdafiol på annat håll från och med nu. Själv kommer jag somna till dessa toner:




Swim tight ---- Niiils

Månadens ångestutskick

Fredrik, du som är student får väl också hem någon facktidning/studenttidning då och då? Ekonomen heter den lektyr som trillar ner i min brevlåda ibland. Jag undrar lite grann vad syftet med tidningen är. Framsidan skriker varje gång "FÅ DRÖMJOBBET", "SÅ KLARAR DU INTERVJUN TILL DRÖMJOBBET" etc. Sen innehåller tidningen väldigt lite med substans, det är mest bara lyckade människor som visar hur lyckade de är på ett ytligt sätt. Vilken skola de gått på, vad deras extremt långa titel på engelska är och så klart en bild på dem själva med perfekt kostym. Varenda jävel i den tidningen har vid 22 års ålder tagit dubbelexamen vid Harvard, en till vid INSEAD, de har drivit konsultfirma sen de var fyra år och spelar även golf. Jag ser inte alls mig själv som någon karriärist, men ångesten kommer i alla fall.

Det gör också att man börjar fundera över sin situation. Jag läser internationell ekonomi - FINANSIELL ANALYS. What? Finansiell analys vad är det för larv? Som att jag ska bli en sån där lönnfet stockholmare med backslick som står i a-ekonomi och säger självklara saker som alla vet. Man undrar liksom vad de egentligen jobbar med. I ekonomen får man bara läsa om att man ska vara lugn på firmafest och lära sig de sociala reglerna i fikarummet. Men vad GÖR folk? Vad ska JAG göra?

Den enda arbetsplats för en finansiell analytiker som jag kan respektera är nog att jobba på Bank, eller statligt. Det är i alla fall jobb där man fyller en tydlig samhällsfunktion. Men men man vet aldrig. Det finns bara en skräck i mig att man kommer att tvingas till stockholmsträsket den dag man ska skaffa sig ett jobb...

Då kommer jag att känna mig som den asiatiske cyklisten nedan:

//Peter

Otillfredställande fotbollsspelande

Beslutade mig idag för att göra en paus i tentaplugget för att fara och spela fotboll på campus. Var riktigt peppad. Dock så var vi först bara 5 som dök upp så här i tentapluggstider, 3 jurister och 2 läkarstudenter. Fort slog den ena läkarstudenten upp en gammal skada och for hem men som tur var kom en ny läkarstudent. Fotboll 2 mot 3 kändes inte så kul så vi skickade vår enda kvinnliga spelare för att försöka lock över några några andra studenter att spela med oss, vilket hon lyckades med tack vare sin kvinnliga charm. Vi kom fram till att det aldrig skulle gått om vi skickade en kille. Det är bättre att skicka en liten oskyldig tjej än en stor farlig man. Vi blev tillslut 12 st. och de var ju ganska ultimat, så vi spelade jurister och medicinare mot de andra. Döma av deras utseende så läste de nog något tekniskt. Hur som helst så laddade en av medicinarna ett hårt skott i bröstet på deras målvakt på kort avstånd och målvakten blev skitförbannad och började svära och börja hota med slagsmål. Det var en riktig tönt med skateboard, linne och bakvänd keps. Medicinaren som sköt skottet var kylig och lovade att ta i på riktigt nästa gång. Nog kan de göra ont att få en boll på sig, men så länge den inte tar i skrevet eller ansiktet så går ju smärtan snabbt över. Stämnning dog ganska snabbt efter incidenten och det blev inget vidare spel. Tror aldrig fotboll varit tråkigare att spela än idag.

Men man kan ju glädjas åt champinons league segern igår iaf. Hejade på Barca men trodde United skulle vara starkare, men som tur var hade jag fel. Har vi tur så får vi kanske se Zlatan vinna champions league i Barca-tröjan nästa år, de vore ju stort.

Nu blir det ännu mer fotboll. Vad tror ni grabbar, hur ska Sverige - Danmark bäst avnjutas nästa helg? Kanske hos lunken med grill och annat?



Your humble servant,
// F

kolla in småttingarna!

En av dom här små rackarna ska Mor och far hämta om drygt 1 månad!


Jag diggar den som ligger nere i högra hörnet, verkar helt utslagen haha!

//Mattias

Nationella insatsstyrkan m.m.

Efter att ha suttit hela dagen med hemtentan i "economic and institutional development" och hunnit just precis det jag ville(kommer ta ett bra tag att göra den hemtentan), så begav jag mig hemåt. Trodde att jag hade tur då det inte regnade som det gjort tidigare under eftermiddagen/kvällen. Men vad tror ni jag får se?



Urk! Alla i stan trodde att kroken var på besök och tog betäckning. Tänk att man aldrig ska kunna känna sig säker någonstans!

I morse så flättade jag ordentligt. Hade Nils sett det hade han fått ytterligare en bail att lägga till i sin kollektion av sådana minnen. Backdäcket på cykeln stod fortfarande på hyresvärdens djävla grus (rena kviscksanden för ett cykeldäck) när jag i vanlig ordning på ett smidigt sätt hoppade upp på cykeln med lite fart för att liksom komma iväg direkt sådär som man brukar göra. En millisekund senare hade jag på något sätt vält omkull mig själv och cykeln, vettetusan hur, och hade blödande skrapsår på handen och armbåge.

Angående Nationella insatsstyrkan i Flarken: Farfar såg det från första parkett, gick upp på ovanvåningen och glodde rätt ner i all action. Men tyvärr var karlsloken de sökte inte hemma då, och hur det hela utvecklats sig därefter begriper han inte riktigt, för den "kriminella" (tillika stockholmaren, fast det säger ju sig självt) som äger huset var där dagen efter och hade alltså inget intresse av att gömma sig. Hursomhelst så räknade farfar till 10 stycken poliser som omringade och bröt sig in i huset med dragna vapen, de gick även in i röda huset bredvid (det med "tatoo"-skylt!). I ett smart taktiskt drag hade de parkerat utanför gamla ICA. Hade någon trampat runt i farfars trädgårdsland hade han nog också tagit till vapen. Kanske hade då tingströms ryckt in mot det röda huset för de var inte så förtjusta i hundarna som bodde där förut. Då hade nog även Jens och Karin tagit fram bössan, vem vet?

Till sist vill jag bara tipsa om Henrik Schyfferts "90-talet - ett försvarstal" till er som inte sett den. Finns på SVT Play. Det var bland det bästa jag sett på länge. Högt blandat med lågt. Massvis med skämt (när han drev med Ulf Lundell vred jag mig av skratt) och även en del allvarliga poänger som kändes väldigt bra att just han tog upp.

Nu ska jag snart åka och spela badminton med kinesen Yang!

//Sankte Per

Löneförhandlingar

Jajjebox idag är det löneförhandlingar på jobbet, känns nästan skönt att man jobbar eftermiddag i veckan. Eftersom att chefen lär ju garanterat vara alldeles vansinnig. Och detta ursinne beror oftast på att facket ska vara där och jävlas med han! Men jag tvivlar stark på att de kommer och bli några sky höga löneökningar. Företaget är inte precis rikast i världen just nu pga finanskrisen! De skulle verkligen vara nice om man fick veta idag vad man får. Men nej nej, de lär ju aldrig hända. Våra löneförhandlingar brukar jämt dra ut på tiden, minst ett par månader iaf. Dock får man löneökningen retroaktivt  från april, så de bra!
 
Va tror du Fredrik om att dra ner på stan en sväng i helgen och kolla in lite skinnjackor?! Jag börjar bli jävligt sugen på att köpa en haha! Synd att dom ska va så jäkla dyra... Men men man lever ju bara en gång! ;)

//Mattias

Nationella insatsstyrkan

Nu vill jag hör lite skvaller om nationella insatsstyrkans insatts i  huset bredvid PJs farfar. Någon som hört något ?



Man trodde man hade hört det mesta, men detta tar fan priset. 

Truly yours
// F

Manligt.

Jag var i helgen hem till stugan en sväng. istället för att se på fotboll som jag ursprungligen tänkt så fick jag vara med om något så mycket manligare. Inför garagebyget i stugan så var vi tvungen att kapa ner några träd och då menar jag inte hugga en liten julgran utan stora tallar. Nu var jag inte huvudperson i denna manliga ritual utan kaparen var lillkrickens lejonkung Alex 70+, som nu i år har gått ner i arbete för att bara jobba 100%, men även jag drog mitt strå till stacken. Hoppas verkligen att man bli en krutgubbe när man är gammal som bara far runt med traktor och grävare till folk bara för att hjälpa till. Att ständigt ströva runt det vakna dygnet i arbetsshortan och arbetsbyxorna och leta att något att arbeta med det är manligt.


Tänkte att de var dags att göra ett nytt försök på veckans bloggutmaning, där någon av oss här på bloggen får önska vad någon annan ska skriva ett inlägg om denna vecka. Då PJ tidigare i bloggen listat sina bästa idrottsminnen på min uppmaning så är det han som bestämmer vad någon av oss andra ska skriva ett inlägg om denna vecka.

Yours seriously,
// F

Grill och filmkväll

Igår var det kalas på norrängsvägen! Eller det kanske inte var så mycket kalas, men de grillades iaf. Vi blev ändå 7 pers tillslut så jag fick lov att duka upp till långbord i köket. Grillat måste ju vara bland det godaste som finns i denna värld. Tror bestämt att Fredrik kom på en alldeles ypperlig idé, om att man skulle äta grillat varje dag. Men givetvis fick man variera de som skulle grillas tex. Kött ena dagen och kyckling eller lax den andra dagen. Annars kanske de blir lite engängt och tillslut blir man less, vilket skulle vara helt otänkbart illa, fasansfullt och...(jag kommer inte på fler ord)
Lite förbannad blir man ändå över att kroken ska måsta lämna kvar en 3 kilos burk med räksallad, vafan!
Men hur som helst så blev middagen riktigt lyckad, många glada miner och mycket skratt. Oftast efter vi fått höra om Krokens bedrägerier och tendenser till att starta bråk på konsum i Lövånger! haha. Efter middagen som tyvärr skapade ett berg av disk.. Så såg vi på Robinson, alltså vad har hänt med detta program!? Man tycker ju att de ska handla om överlevnad. Men nu handlar allt om pakter och rävspel, man blir mest bara irriterad på att dom är så lömska och falska!!!

Senare på kvällen blev det dax för film! Vi hade 2 filmer att välja på Wolverine och The international. Efter lite diskuterande hit och dit, så blev det The international som vi såg. Vilket säkert är en bra film bara man är fullt koncentrerad och inte tittar bort mer än 1 sekund. jag hade nog hellre sett Wolverine om ja ska vara ärlig. Så jag fick lov och se den idag istället!

Nu börjar jag tänka på krocket, när ska vi lira krocket grabbar? jag ser verkligen framemot att få spela en match hemma hos Lövgrens i pellis, de är ju nästan som hemma arenan. Skulle även va roligt och lira vid Lisas huse i ultervattent, Kroken styr upp!!!


Notera att de är Fredrik i rosa klänning. Han påstår att han spelar som bäst i den!!! haha

Jag får tacka för gårkvällen, de måste vi göra om!
//Mattias

Nej nu har jag hört allt

Följande läste jag i den tidning jag avnjöt till morgongröten denna mulna lördagförmiddag:

"Skåningar kör bäst i landet. Västerbottningar är uslast bilförare medan smålänningarna, åtminstone i Jönköping län, ligger fyra från toppen. Det visar en undersökning som försäkringsbolaget If har gjort....bla bla bla"

Innan ni börjar att koka av ilska så bör jag nämna att undersökningen var gjord baserad på körkortsinnehavares betygsättning av SIN EGEN bilkörning. Alltså fanns det inget empiriskt bevisat bakom det hela. Det verkar med andra ord som att skåningarna anser sig bra på att köra bil bara för att de har
Spättekaka (Spedekauge) & Peps Persson.


Igår blev jag av med 50 spänn på poker, retsamt. Vi var åtta personer och jag blev fyra. Jag brukar ju som alla vet spela tight och så fort jag inte gör det så går det jämt åt helvete. Igår var det samma visa. Jag bara foldade och foldade mina ständiga 2-7, 3-9 etc. Åts sakta upp av blindsen. Blev hånad och föraktad. Men faktum är att jag gjorde rätt i att folda ALLA gånger utom en. Dvs. jag pustade ut alla gånger utom en när jag fick se floppen. Jag lyckades vinna någon hand så småningom men åkte ut med Q-3 när floppen visade Q-8-5 eller nåt liknande. Han som slog ut mig hade Q-K så min kaxiga all-in gav inget vidare resultat.

Vad är då sensmoralen? Jo, mitt tips är: om du är osäker, folda!

Sod off

//er apostel Petrus

Loka päron Vs. Bonaqua päron

ja nu ska det avgöras, vilken av dom är bäst?!.

Enligt mig är Loka päron vinnaren i denna tävling. För att lokan är vatten med lätt ton av päronsmak! Däremot Bonaqua päron har alldeles för mycket smak av päron. De blir mer som en blaskig päronsoda, usch de vill väl då ingen ha!!!




Säg gärna vilken ni tycker är bäst!

//Mattias

Rävpest och Sthlmderby

På grund av "tekniskt strul" hos bredbandsbolaget kunde jag inte skriva ut min åsikt om eurovision varken i lördags eller i söndags. Och eftersom man är helt befriad från internet när man är söderut så trodde jag att mitt missnöje (vilket lunka påpekade i ett tidigare inlägg) över Norges seger skulle släppa under veckan och jag skulle slippa skriva om det i detta inlägg. Men tydligen kan man ju ha fel...... När man just förträngt skiten så är ju typ det första man hör när man slår på radion: "i´m in loooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooove with a fairytaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaale".... Och dom orden ska man dras med i typ 3 år framöver...  För att rensa hjärnan drog vi på några feta Pantera-riff ur mp3n, men det hjälpte ju föga. Så fort låten var slut var ju den där fiolspelande jönsen där och tog sig in i hjärnan så att självaste Freddy Kreuger hade bleknat i jämförelse. Får verkligen hoppas att detta är en tillfällig svacka, annars måste man ju ha dödsmetalen nära till hands ett bra tag framöver.


Nog om det, nu till saker som är värda att prata om. Var på mitt första stockholmsderby i måndags. DIF mot AIK.



En match som aik vann efter en tavla av difkeepern. Trots att det bara blev ett mål så var det hyffsad stämmning på läktarna. Vi satt på "familjeläktaren" övanför difs klack. Även om vi nu satt ovanför klacken och kanske inte hörde den fullt ut måste jag ge klacksegern till aik. Difs klackledare (eller vad dom nu kallas) hade en jobbig kväll eftersom klacken inte riktigt gjorde som han ville. Han ska dock ha stor cred för att orka mana på dom i 90+ min. Fast det coolaste under kvällen var aiks tifo. Difs såg jag inte på plats men sett det senare och det var hästlängder sämre än aiks.



Kan tillägga som sista ord att man skämdes nästan för att vara norrlänning när man satt och frös som om man var och spelade hockey i Burträsks ishall. 

Vik hädan! // Nils

Träningspepp

Idag visste träningspeppen inga gränser. Har hela dagen suttit och pluggat och kände verkligen suget att träna så jag cyklade till USM efter middagen och kände verkligen vilket lyckat pass de skulle bli. När jag svängde in på sista raksträckan innan USM så såg jag att något var fel. De var inga bilar och cyklar där och då kom jag på att de ju var röd dag imorgon. USM må vara Umeås bästa gym, men de har kanske världens sämsta öppettider. Direkt de börjar närma sig röd dag så stänger de tidigare. De må vara Kristi himmelsfärdsdag imorgon men idag är fan en vanligt dag och då kan man inte stänga kl. 18, hur många hinner med och träna då. De flesta jobbar ändå till kl. 17 en dag som denna och de är ju inte så att vi kroppsbyggare tar ledigt bara för att det är röd dag imorgon :P


Världens minsta bodybuilder.

Jag har varit med om detta en gång tidigare då jag kom inspringande på USM 17.55, dagen innan någon patetisk röd dag, och sedan blivit stoppad i dörren. Jag trodde de drev med mig först. Snart så har de ju säkert kortare öppettider på kanelbullensdag också. Jag funderar på att skriva en arg insändare i tidningen.

De som var extra synd var dessutom att jag hade nekat till att följa med marre och springa för att jag istället ville lyfta vikter. Men jag fick möta upp med henne i gammliaskogen och springa en bit ändå. De var kanske lika bra att hon fick trötta ut sig innan jag kom.

För att inte åsidosätta konditionsträningen nästa vår så har jag idag bestämt mig för att springa blodomloppet nästa år och försöka springa in på en hyfsad tid dessutom. Vinnaren igår sprang på 34.06, de lär jag nog inte slå men har tänkt försöka satsa på typ 40 min.

Truly yours,
// F


Manlig brännboll, Val och Bank

Jojomensan, senaste helgen så var vi ett riktigt ruggigt gäng av hårdingar som spelade brännboll. Efter en kvart hade vi slagit sönder fyra bollar och hade en man nere för räkning. Bollarna var skitdåliga men vi vill ju gärna säga att vi slog med en kraft som inte ens Tor uppbringar när han svingar sin hammare.

Det är ändå en jävligt manlig sport, Brännboll.

Snart ska jag på banken och byta från imperialistbanken till handelsbanken. Jag är jättepepp, hur man nu kan bli det över något så trivialt!

Sen ska jag gå och förhandsrösta, då jag inte kommer att vara i Jönet den sjunde Juni. Så här blev resultatet på ett test som jag gjorde:
Testet kan göras på www.makthavare.se

Lite ironiskt att jag bor i bibelbältet och får kristdemokraterna he he. Men jag vill inte rösta in Ella Bohlin. Kanske är jag lite gammaldags, men jag tycker att man ska ha en viss ålder för att leda. Inte FÖR hög ålder, men mellan 35-65 är nog lämpligt.

Jag tror till syvende och sist att det blir centern, omän folkpartiet får bli kandidat in i det sista!

Nej nu är det dags att äta lunch tror jag.

Ha det//Peter

Men, va hände nu egentligen?!!

Idag skrevs historia på Saint Gobain (mitt jobb) i Robertsfors.

På eftermiddagen fick jag reda på att dom har hittat kulor som var dåliga, tydligen har dem hittat spår av metall i dom. Vilket är allt annat än bra! Och risken finns att de är tiotusentals kulor som är dåliga. Men de får vi nog reda på imorgon!

Hur som helst så fick INTE jag och Joel skulden för detta. Ja mena vafan är det som händer, vi brukar alltid ligga i het luften minst ett par ggr i månaden även om vi inte har gjort något fel!!! Skadeglädjen ligger verkligen på topp när man ser att någon annan får skäll istället för en själv. Hahaha... Men man vågar ändå inte riktigt slappna av än, de kan vara något lömskt med det här. De är nästan för bra för att vara sant!!

// Mattias

Sommarens dilemma

Av någon anledning har stadsfesten flyttats till samma helg som hea i år. Hur ska vi göra boys?

kolla in och kom med röst.

http://www.stadsfesten.nu/

http://www.gumbodahed.se/

Your humble servant,
// F

Tentaplugg har guld i mun

Jag tänkte bara skriva ett kort inlägg innan jag far iväg till tentapluggland. I tentapluggland får ingen tid gå till spillo. All tid skall utnyttjas till max. Man sover, äter, tränar i tentapluggets anda.


Böcker kommer att ligga i hög

Vi ses igen kl 15 den 5 juni, då är jag tillbaka i verkligheten.

Cordially, yours
// F


Awful pain

Yesbox, de är exakt vad jag känner just nu. De är inte bra att man ska bli smått handikappad efter en fobolls träning. Jag kan knappt gå... Jag måste seriöst hitta någon som kan fixa mitt bäcken, annars är jag fucked. Hoppas verkligen att jag hinner få en akut tid hos Östen i veckan annars brinner jag av! Måste även försöka hitta en massör, för enligt Mariana blev hennes bäcken bättre efter att hon besökt en massör! Så de måste ju provas, tänk om man skulle bli bra efter det. Jag säger bara Wiiiihooo!!! :D Men som sagt nu ska man inte ta ut någon seger i förskott... Är det nån annan som har några andra bra förslag på vad man kan göra?!

Över till roligare saker! 

I fredags när jag körde hem till mor och far. Så blev jag jävulskt fiske sugen då jag körde förbi Ultervattnet. Direkt jag kom hem så ringde jag Nisse och kroken och hörde om dom var på. Vilket dom var, men det fanns en hake och de var att Nisse skulle hjälpa sin farsa med något. Och de kunde dra ut på tiden hävdade han. Men hur som helst blev jag riktigt taggad, så jag åkte till och med upp till sjön för att spana ut några bra platser där vi kunde stå. Det är fortfarande ganska mycket vatten i sjöarna pga all snö som har smält. Men jag hittade nå riktigt fina ställen, vi får prova dom nån helg framöver! På ett ställe blev jag tvungen att gå ut en bit i vattnet bara för att se lite bättre, då skrämde jag faktiskt i väg på fiskar som stod alldeles inne vid land. Men helt plötsligt fick jag några otäcka bilder i mitt huvud. t ex. typ att jag skulle ramla och drunkna eller att något djur skulle komma och slita ner mig i vattnet :S Haha, så illa kvickt gick jag upp från vattnet. Dock blev det inget fiske eftersom att Nisse blev klar så sent, men de blev filmkväll hemma hos mig istället. Inte fel de heller!!
På Lördagen bar det av till Umeå. Jag och Fredrik skulle ut på stan och bränna cash. Eller rättare sagt vare Fredrik som skulle stor shoppa, jag skulle mest vara sällskap. Men det hela slutade med jag hade köpt nya jeans, en skjorta och ett par skor. Och Fredrik endast ett par skor! Vad vare som gick snett? varför skulle jag måsta bränna mest slantar. Efter vi utfört dessa stordåd åkte vi till Umedalen för att se Mariehem spela match. Jag har nu insett att Umedalen ligger typ längst bort av allt i denna värld, jag visste redan innan att de var en bit dit, men de tog ju evigheter att köra hehe.. Känns verkligen inte som att de hör till stan. De fanns inte ens något ställe där man kunde köpa glass, de säger väl ändå allt!!! Näe, de är endast Flarkens Järn man kan lite på. Sture har alltid glass!
Senare på kvällen satt vi och såg på schlagern, men de blev genast bittra miner när vi insåg att Norge skulle vinna hela skiten. Mest missnöjd var nog nisse tror jag. För han ogillade stark denna fiol spelande norrman! haha.

// Mattias

Firad födelsedag

Igår hade jag en heldag på universitetet. Vi hade processpel med socionomerna där vi omhändertog ett 3 årigt barn pga. av vanvård. Efter det skulle dom och protokoll färdigställas. Uppskattar processpelen mer såhär sent i utbildningen. Det var så nervöst och spänt tidigare terminer. Tror dock att det var det sista processpelet på utbilningen!

Efter universitetet var de snabba ryck hem där föräldrarna väntade. Gjorde ordning grillen och for iväg en sväng med fadern på onoff och hämtade en ny mobil då de gamla gett upp, vilket var synd då det är den mobil jag tyckt om mest. Men den nya är typ likadan fast med mp3, så den borde fungera bra. När jag kom hem så visade det sig att jag hade varit lite snabb med att paxa grillen på gården, så mina grannar fick grilla på mitt kol. Sedan gjorde min andra granne och Anja det också. Tillsist kom syster och pojkvän så då kunde vi äntligen grilla. Grillade grönsaksspett, majs och kött och kycklingspett. 



Givetvis så serverades en potatisgratäng till. Dock så hade jag blivit så hungrig innan maten så jag hade fått ont i ryggen. Är det bara jag som får ont i ryggen när man blir riktigt hungrig? Maten var iaf utsökt. Sedan blev de presentöppning och tårta till redan sprängfyllda magar innan alla for hem. Jag var så jävla trött efter att varit igång hela dagen så de blev en tidig kväll.



Jagge och Haz var givetvis med och firade

Idag kommer lunken så vi ska ner på stan och bränna lite pengar och sedan se marres match. Vad kvällen väntar är ej bestämt, men alkoholfritt kommer det nog bli.

Truly yours,
// F

Gomat´n å plugg

Igår fick jag mig en rackarns kvällsmåltid hos Kineserna. De blir bara mer och mer älskade här i stan, våra kineser. Alltid vänliga, leende och bjuder på mat, vad mer kan man begära?
Sju rätter+Ris. Kryddor? Jo!
Kockarna! Ping, Lei, Hauyuan och Yang.

I övrigt har den andra halvan av veckan dominerats av juridik, då jag har omtenta imorgon. Hade sista seminariet idag, så nu är det snart över med det i alla fall.

//Peter

VF coachen

Jag vill bara göra er alla uppmärksamma om VF coachen där man får välja ut sin dröm elva med spelare från div. 4 till div. 1 för herrar och div. 3 till damallsvenskan för damer. Mixade lag alltså. Det är målen som räknas och om målvakten håller nollan. Man får poäng efter vilken position målgöraren har och i vilken division målskytten spelar. Man får göra 2 byten i elvan varje vecka.

Kalaset kostar 30 kr och kommer att hålla på fram till den 20 september. Egentligen så var sista anmälningen igår, men de går fortfarande anmäla sig, tror dock att veckans omgång inte kommer att räknas vid sen anmälan.

Vid intresse kolla länken

http://www2.folkbladet.nu/vf/vf-coachen/?p=start

Jag kommer personligen att tävla under namnet Swedishdolphins för att promota oss när jag vinner skiten!

Your humble Coach,
// F

GOSSIP GIRL KLÄDER SKA KUNNA KÖPAS I VANLIGA BUTIKER! OH MY GOD!

Detta skiter jag i fullständigt men det står på blogg.se förstasidan.

Först vill jag meddela hur glad jag är över två svenska män som visar framfötterna i idrott (förutom Zlatan och horderna av proffs i NHL): Stenson som vann golfen igår mot alla de bästa (och blev 13,2 miljoner rikare) och han som leder Giro d´ Italia. Jag skiter egentligen i Golf och Cykel och ingen av dem kan vi hoppas ska fortsätta i samma stil men efter förnedringen i Peking förra året är man glad över ambitioner i andra sporter än Innebandy, hur kul det än må vara.

Nej justja, Sverige förlorade ju innebandy VM mot vår enda motståndare: Det tappra Finland.



Sen vill jag berätta om dagens bravader:

I ämnet economic and institutional development har alla i klassen bildat grupper om två eller tre och skrivit ett mindre arbete. En del av uppgifter är att man ska opponera mot en annan grupp, och analysera och kritisera deras arbete, och samma sak råkar man ut för själv. Detta är träning inför den stora uppsatsen som ska göras sista terminen.

Saken är den att det rent generellt är väldigt låg kvalitet på de olika gruppernas arbeten, omän vissa såklart gjort betydligt bättre ifrån sig. Det har uttryckligen stått att man ska följa en viss mall för PM men det helt enkelt bajsar de flesta på. En referenslista kan t ex se ut så här:

Lista från Internet
Nån bok jag läste
Artikel i aftonbladet

Nu överdriver jag som vanligt men ni fattar poängen, det är inte helt enligt harvardsystemet direkt! Och det var otroligt många fel i det arbete som min grupp skulle gå igenom:


Lägg märke hur de först svarar på frågan: "But it is surely a aprt of it" för att sedan komma med frågeställningen!
Bra där, Team Indien/Kina.

Jag har även framkallat undervattensbilder från Jorden runt resan...trodde att en sån där undervattensengångskamera skulle vara kass men det blev hyfsat:
 Jag någonstans längs Nya Zeelands kust.
Syrran med en Delfin (dock i en pool så det är fusk).

På tal om min resa:

Äntligen ska de sätta dit sexturister i Thailand, såg att två äckliga svin hade åkt dit. Svenska polisen samarbetar visst med Thailändarna. Bra använda skattepengar. Äckligt avskum är inga bra representanter för Moder Svea utomlands.

Jag var även på banken idag. Måste ha konto på handelsbanken om man ska jobba där, annars blir man ju lite Judas. Hon som öppnade kontot åt mig började visa hur intranätet fungerar, tror inte jag kommer minnas det men nåväl. Ska överge Swedbank hursomhelst, imperialistbanken. Eller föroreningssparbanken, som Far kallade den förut.

Ha det bra!

//Pjotr


Proteiner så att de skriker om det

Detta blev då dagens måltid efter träningpasset på förmiddagen.


4 st lax filéer, keso och gruka.

Jag kan även tillägga att farsan ringde i morse och meddelade att nu är det klart med den nya valpen. Den ska hämtas den 6:e juli i Ytterhogdal, ja fråga mig inte vars de ligger... Men söderut nånstans! De kommer ju bli hur kul som helst med en till liten vovve.

// Mattias

Stöld på vår gata

Idag fick jag och Marre en chock. Marre pendlar till Lycksele på praktk denna månad och lånar därför sina föräldrars andrabil. Den stod på gatan utanför lägenheten en natt förra veckan innan marre lämnade tillbaka den. Idag när marre skulle hämta den igen hos sina föräldrar så upptäckte de de var nya repor på bilen, vilket var tråkigt. Lite mer oväntat var dock att ena takräcket är borta och även tanklocket! Bilen är inte använd något sedan den stod här förra veckan så troligen har de skett här och inte på barnvänliga mariedal. Vi borde kunna sålla bort eventuella gärningsmän till alla Mitsubishi Lancer-ägare som fram till nyligen saknat både ett takräcke och tanklock.

Om ni har hört eller sett något eller känner till en bil som passar med signalementet, så ring anting till Hasse Aro i efterlyst på 08-702 00 90 eller skriv här på bloggen.

Yours cordially,
// F

Puppies

Jag har också varit en sväng i stugan i helgen, de blev grill och annat skoj. Men helgens höjdpunkt var när vi påväg hem till stan igen for och kollade på schäfervalpar. De var 7 st och de var 6 1/2 vecka gamla och de hade ordentligt med fart i benen och de gnagde på tår och möbler.

        




Ingen får pussa min flickvän.

Tyvärr för uppfödaren så var 4 st. långhåriga och av någon anledning så får man inte ställa ut dem och därför blev de återbud från några köpare. Men det ordnade sig till sist och tur var ju de för annars skulle vi nog tagit med någon av valparna hem.

Tur att det inte är för killar som för schäfervalpar att man är mindre värd om man är långhårig, för i sådana fall skulle jag och PJ ha varit riktigt billiga vid några tillfällen.

Nu ska jag plugga.

Your humble student,
// F

Åska

Jag följde med familjen ner till havet idag för att koppla in vattnet till stugan. Dock vet jag inte riktigt varför jag följde med, jag gjorde verkligen ingen nytta. De brukar alltid bli så att när man väl försöker göra något och hjälpa till så är man mest i vägen. Och farsan blir oftast missnöjd över att allt går så sakta!! haha

Hur som helst när vi var där nere och jobbade med att få in vattnet i stugan. Så började de helt plötsligt åska, man blev ju som smått chockad. Det borde ju inte åska vid den här tiden på året, tycker man. De brukar mest vara på sen sommaren och hösten. Fast den var ganska långt bort när vi hörde den, mot skellefte hållet nånstans! Ifall någon har varit mot skellefte hållet så kanske ni oxå hörde åskan?!
Jag gillar verkligen när det åskar, stämningen blir så mystiskt på något sätt. Ibland är skillnaden som dag och natt. Solen skiner och himlen är klarblå, sen så vänder de bara. Man ser de svarta molnen dra in från horisonten och allt blir bara mörkt. Man hör mullret från alla håll och kanter, de går som inte veta exakt var åskan befinner sig. Efter ett tag brukar de oftast börja blåsa ganska kraftigt, därefter öser regnet ner.



Det är absolut som mysigast och vara i stugan när det åskar. De brukar bara dåna från allt muller och regnet som öser ner på plåttaket. Man kan även se hur blixtarna lyser upp hela himlen när dom slår ner i havet. Vilket ser rätt coolt ut! :)
Haha nu börjar jag tänka på förra sommaren då vi såg film i Fredriks stuga. Var ju lätt de värsta åsk ovädret jag varit med om! Men ändå så skulle vi se film och jag tycks minnas att de inte gick så bra för oss. Strömmen försvann ju typ för varje kvart! haha. Men vi lyckades se klart hela filmen tillslut iaf. En mycket trevlig kväll må jag tillägga!

// Mattias

Det är danskens fel...

Jag blev inspirerad av PJ:s inlägg om Norges ekonomi och tänkte att jag nu ska berätta den sanna historian om Norges rikedom och olja. Följande skedde: presentanter från Norge och Danmark skulle träffas i Norge för att dela upp havsområdena mellan länderna (tidpunkt för mötet förtäljde inte historien). Dagen innan förhandlingarna bjöd norrmännen med dansken på på en krogrunda och det blev en minst sagt blöt kväll för dansken. Dagen då avtalet skulle skrivas på var dansken så bakis att han knappt kollade på papperna utan bara skrev på dem utan att kolla hur havsgränserna var dragna. Gränserna var ritade klart till fördel för norrmännen. En inte allt för lång tid hade passerat från att avtalet var signerat och att Norge hittade olja. Så de var mycket troligt att norrmännen redan visste vad som gömde sig under havsbotten. Tror inte att den danska representanten var särskilt populär på sitt jobb efter det.

Frågan är då om man hellre föredragit att Danmark också hade varit ett rikt oljeland eller om det är att föredra att bara ha ett grannland som är snuskigt rikt. Personligen har jag ingen uppfattning i frågan men jag skyller allt på dansken.

Skall i något senare inlägg berätta mer om den underbara havsrätten och då fallet då ryssarna gjorde anspråk på Gotland.

Your humble servant,
// F

Norge nordens största land

Jag tänkte att jag inspirerad av dagens föreläsare, swedbanks f.d. analyschef, ska komma med en makroekonomisk uppdatering.

Det är nämligen så, att Sverige inte längre är storebror i Norden...trots att vi är nästan dubbelt så många som norrmännen så har de under det första kvartalet i år större ekonomi än oss! Detta är såklart rätt korrupta siffror, då det mest beror på norska kronans enorma styrka mot dollarn (och vår krona) och inte är justerat för hur mycket norrmännen faktiskt kan köpa för sina kronor. Vi vet ju alla att de inte tjänar dubbelt så mycket som oss. Men det är ändå intressant, och denna rockystrip säger hur många svenskar känner inför den norska rikedomen: (f.ö. så är rocky sveriges bästa serie)

http://www.pastan.nu/bloggen/inlagg/dagens-rocky-5-maj.1643

Men stackars Norge den dag oljan tar slut eller blir mindre viktig...då rinner oljefonden snabbt iväg för en befolkning som vant sig vid ett överflöd inget annat land kunnat unna sig i statens finanser!

Tänkte avsluta med några roliga länkar för att stärka oss svenskar i förnedringens timme:
Film med sång på svenska

Stora nyheter i norrbotten: http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=4616343 (OBS! läs kommentarer)

Skön japansk reklam: http://video.feber.se/art/155445/marklig-japansk-reklam/

Och de finns de som har större ekonomiska problem än oss:
http://www.goldworld.com/articles/zimbabwe-inflation-rate/349


//Peter

Hamburgare

De senaste året kan jag räkna på en hand hur ofta jag ätit hamburgare, men i veckan har jag slagit till hela 3 ggr! Jag har ätit hamburgare på Corona till lunch och på O'learys när vi såg på fotboll och idag har jag gjort mina egna här hemma och som ni förstår så var ju de "hemlagade" godast. Dock så känns det nu som om mitt behov av hamburgare är är mättat för all framtid. Men suget är förhoppningsvis tillbaka till sommarens fisketurer.
En av fjolårets lyckade fisketurer.

I veckan så kollade jag när Chuck säsong 3 skulle komma, men fann till min stora skräck att seriens framtid ännu inte är säker. Nu funderar jag på att starta en kampanj till stöd för Chuck och hans vänner och hoppas att jag har er i ryggen när jag tar upp kampen mot produktionsbolaget.

Respectfully yours,
// F 


Glädje och en strimma hopp

I dessa ekonomiskt dystra tider med lite jobb och många arbetslösa, så kan man inte bli annat än glad när man får förlängd anställning trots att man blivit uppsagd några månader tidigare. Dessutom så ger det en liten förhoppning om att det kan vända längre fram och man får fortsätta jobba. Så glädjen är just nu total!
Jag satt faktiskt bara för någon dag sedan och funderade på vad jag skulle skriva för dystert inlägg nästa vecka, då jag egentligen skulle slutat, om hur djävligt det är att vara utan jobb och att endast gå på a-kassa, men så slapp man det, bra på alla sätt!
Inte heller behöver man ofreda folket på arbetsförmedligen på ett tag, det måste kännas bra för dem :)
Ja just nu så skiner solen ute och man känner att sommaren är på väg.
Finns bara ett ord för allt det här: GÖTT!

Yours truly,
Kapten Krok

Fotboll

Ja gott folk som en del av er kanske vet eller inte vet, så gick Barca vidare till Champions league final igår. Matchen slutade 1-1, Barca behövde bara spela oavgjort för att gå vidare. Vilket var oerhört skönt att veta. Eftersom att dom spelade inte särskilt bra igår och dom hade lika gärna kunnat åka hem till Spanien som förlorare. Vilket hade varit katastrof, dom ska ju för guds skull vinna hela skiten, tycker jag iaf...
Men som sagt de var det positiva nu över till det negativa. De man blir mest förbannad över är varför ska dom måsta sända matchen på Viasat sport eller Viasat fotboll?!  De är ju nästan ingen stackare i världen som har dessa kanaler. Jag gjorde ett riktigt desperat försök för att se matchen live på nätet. Men givetvis så var det dömt att misslyckas, jag kunde se en liten stund sen hängde sig bilden. Jag insåg rätt snabbt att de här håller ju inte. Så jag la ned försöken till att se matchen, istället gick jag in på Aftonbladet där man kunde följa matchen minut för minut. De kanske inte låter så värst roligt, men de var faktiskt mycket spännande. Jag visste att Chelsea ledde med 1-0. Matchen rullar vidare, jag börjar nästa tappa hoppet för Barca verkar aldrig komma till skott. Jag sitter i soffan och smått fruktar tanken av att snart kanske de kommer upp en textremsa där det står " 2-0 Chelsea".  Men matchen börjar närma sig slutet utan några stora förändringar. Och så helt plötsligt läser jag "1-1" Då utbryter jag i skrik och jubel, börjar nästan gråta av glädje, haha.. Så jäkla skönt att de blev oavgjort, jag hade lätt tappat all livslust och varit bitter resten av veckan om de hade förlorat.


Nu över till min egen misslyckade fotbollskarriär.

Jag var idag in till stan en snabbis och hämtade ut mina nya fotbolls skor. Så som jag har längtat efter dessa! direkt jag kommit hem så skulle de provas för fulla muggar. Men ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Dom kändes lite små...inte bra. Dock hävdade killen på Intersport att den där skon går ut sig mest av alla fotbolls skor. De får jag då verkligen hoppas på annars vette jag tusan vad jag gör!


Så här ser dom ut, fräsiga eller hur?

// Mattias

Champions league

Ikväll är bord bokat på o'learys för att kunna avnjuta kvällens match. Tror stenhårt på Barca, trots att det är på borta plan. Såg på någon sida att de faktiskt hade lägre odds på Barca, men kan bero på att de imponerade så mycket i helgen. Man får iaf hoppas att det blir lite mer spännande än gårdagens match. Hade bänkat mig framför TV:n men när United hade avgjort matchen på 12 minuter så minskade intresset.

Igår lämnades helvetes-PM:et in. Så när är det bara slutspurten kvar. Vi läser integrerat med socionomstudenterna nu. Kul med lite nya ansikten men vi beblandar oss inte.

Nu måste jag fräscha upp mig inför matchen.

Yours truly,
// F

Dirty Sexy Money

Dirty Sexy Money jäkla bra serie alltså! Här är ett citat från säsong 1 som gör att jag alltid blir på bra humör.

"I just know that no matter what, tomorrow is another day, another opportunity, another chance"

Så varför ens ödsla tid att tänka på massa gammalt groll som redan har hänt. När man kan tänka på vilka stordåd man ska utföra imorgon istället!




// Mattias

Årets innebandy batalj

Nu är årets innebandytunering för juriststudenter avklarad. Som vanligt så var det mycket känslor, både hat och kärlek. Det var t o m nära att bli slagsmål efter en riktigt ful tackling över sargen, men jag var förstås inte inblandad. Jag är en så snäll pojke. Vi kom på en hedersam 2:a plats. Jag lyckades få in någon boll och kondis var inget problem. Jag gjorde ett riktigt ryck en gång dock, från bakom eget mål och spurtade i full fart mot motståndarnas mål och lyckade trycka mig förbi några spelar med fart och fläkt ,dock framme vid mål hade jag ingen ork och missade målet. Efter denna rush var det bara att gå och byta. Det stora problemet är ju att man inte har något skott att tala om, de som har spelat innebandy skjuter ju så jävla hårt.

Nu kallar duschen på en svettig man.

Sincerely yours,
// F

Vithatten & Kyckling

Idag gjorde jag en förbaskat lyckad maträtt. Inget speciellt men ändå. Hemmagjord klyftpotatis och kycklingfilé i ugn. Viktigt är att kycklingen ska "simma" i lite vatten (gärna med soja i) och så klart kryddas efter smak. Jag rekommenderar varmt santa marias american BBQ sauce "tangy" som jag använder flitigt nu i grillandet. En rökig härlig smak. Till detta åts råkost med sweet chili på (så klart). Och majs, fast den är inte med på bilden.

mat peter

I övrigt så har jag försökt få lite läst, gick segt som vanligt med makrofinansen som jag illustrerat i tidigare inlägg. Måste börja hugga tag i lagen också. Sen ska ett arbete om Estland och utländska investeringars effekt på fattigdomen avslutas i veckan. Nu börjar en helvetesmånad.

Inspirerad av valborg snacket om spöken så börjar jag fundera på att det skulle vara trevligt att dra ett gäng och sova i  den övergivna lilla byn vithatten utanför Jörn där det sägs hända mystiska saker. Jägare har sett ansikten i fönstren och skepnader sägs svepa över gårdsplanen. En helg i sommar, för spänningens skull hä hä?

Särskilt mycket gura spelar jag då inte nuförtiden, det prioriteras liksom bort av viktiga aktiviteter såsom:
-Titta på facebook för åttonde gången på två timmar
-Titta på dn.se, vk.se, aftonbladet etc. för åttonde gånger på två timmar
-se klart något program som jag inte ens vill se m.m.

Men här är iaf ett smakprov på något som jag lärde min gamle vän Edward Van Halen innan jag blev så bra som jag är nu.



//Peter

Ombyta roller

I vanliga fall är det jag som läser juridik och PJ som läser allt på engelska men den senaste tiden har de varit lite ombyta roller. I princip allt jag har gjort på sistone på universitetet har jag gjort på engelska och PJ har fått känna på juridikens mystik! Men på tisdag så ska jag äntligen få gå till min kära lagbok. Jag sitter nu och försöker få ihop de sista på mitt PM i folkrätt. Läraren som ska betygsätta PM:an (Märk att det faktiskt heter PM:an och inte PM:et) är en grek som jobbar på ett engelskt universitet. Han var här en sväng före och efter påsk och vi alla var livrädda, de finns mycket skräckhistorier om denne mans undervisning. Dock så blev det ett antiklimax då greken hade tonat ner sig rejält efter en hel del kritik. Men åter till mitt PM, det kommer att bli världens bästa och greken kommer att säga: Fredrik, du har besegrat mig! Alla närvarande kommer att brista ut i gråt (Känns detta igen PJ!?!). Skämt å sido, tror inte att greken kommer att uppskatta mitt PM, men de lär ju inte vara sämst eller det kan nog faktiskt vara det. Men nu vill jag bara få det bortgjort och återvända till juridik på svenska.

Ikväll är det den årliga innebandytuneringen och kommer inte att satsa mina besparingar på T6, men ni andra får gärna göra det. Alla insatser skickas till mitt konto (dock inga insatser under miljonen).

Såg lite på El Clasico igår, vad ska man säga. Messi är en duglig fotbollsspelare, funderar på att värva honom och några till i Barcas startelva till Nysätra. Tror på en snabb resa genom det svenska divisionssystemet, från division 6 till SM-guld på 7 år.

Nu åter till mitt mästerverk till PM.

Very Respectfully,
// F

Valborg

Igår var det valborg och denna dag firades genom att förtära rusdrycker i Umeå. Kvällen började med att vi skulle käka tacos hos Fredrik och Mariana, vilket smått börjar bli en tradition tror jag! Måste typ vara tredje gången jag äter tacos hos er innan vi ska ut och festa?!  Men de är en bra tradition för tacos är smaskens, synd bara att man ska äta så förskräckligt mycket  varje gång. Man blir alltid proppmätt och mår oftast jävligt illa efter dessa måltider, de är ju både och, om man ska festa efteråt. De är bra att ha något stadigt i magen men samtidigt tar det längre tid innan man blir packad...

Senare på kvällen drog vi till Niclas och Emily som hade en liten fest. De var en trevlig tillställning, där vi fick ta del av "ledsen vid rosen" en ganska udda men ändå en sjukt rolig idé! All ära åt ni som kom på den!!!
Efter lite snack hit och dit så bestämde vi oss för att dra på Rex. Och där var det inte precis fullproppat om man säger så. De var rättare sagt sjukt lite folk ute, känns som att valborg firas nog bäst på en så kallad "hemma fest" tror jag!! Men hur som helst så var vi ett härligt gäng som var ute och vi öste på ändå. Det dansades så att dansskorna började glöda! Vi smakade även en ny drink som var mycket god, dock vet  jag inte vad den heter.. Men jag kallar den "Godis" för den smakade godis! 

Kvällen avslutades med rostade mackor, popcorn och vatten hemma hos Fredrik och Mariana. Var nog första gången jag åt popcorn efter krogen, men absolut inte sista. För jag mår verkligen kanon idag och de känns som att popcornen har ett finger med i spelet!!


Tyvärr så hann vi inte se någon majbrasa, tråkigt...


// Mattias

Huggormens upprättelse och spökelser

Jag har i ett tidigare inlägg på ett synnerligen skändligt sätt häcklat den veka svenska huggormen. Igår ändrades dock min uppfattning helt och hållet. Jag fick veta att huggorm på engelska är "viper". Det är ju hur jävla coolt som helst. VI har VIPER i våra skogar, det låter ju tufft och livsfarligt. Bara genom ett fränt engelskt namn. Det var väl så Jocke Larsson tänkte när han blev Joey Tempest med hela världen.
"Watch out when trekking the swedish wilderness. There are VIPERS (med långt uttal av S) around every corner"

Valborg spenderades med grillning och mjöd och folk från klassen. Vid tolvtiden började det pratas om det paranormala, och det var ett ämne vi inte verkade kunna lämna. Kineserna har oförklarliga fenomen i sitt boende, och vi andra berättade de historier vi har. Stackars kineserna får påknackningar på sina dörrar ibland trots att ingen kan höras gå utanför. Haoyuans bord började skaka som tusan utan att han tog i det, när han satt där helt nykter på förmiddagen. När han skulle sova kände han en fot i barnstorlek i sitt ansikte. Killen som också sov i rummet svär att det inte var han som var och pillade.

Efter en period av lugnare lyssning har jag just avnjutit en riktigt skön heavy metal platta (warlock). Trots allt ska det till distade elgitarrer för att musik ska få hjärtat att bulta snabbare!

RSS 2.0