Generalsekreteraren

På skolan finns en förening som heter SIA (society of international affairs) och denna grupp består mestadels av mina klasskompisar, till råga på allt de som jag känner väl. Jag är lite halvengagerad i gruppen och i morgon bär det av till sveriges fjärde största stad Uppsala för privilegiet att lyssna på självaste Ban Ki Moon, FN:s generalsekreterare!



Säkerhetsnivån är såklart på topp, alla måste ange personnummer vakter lär finnas överallt, men visst är det ett bra tillfälle att bli kändis? Typ kasta en sko på honom eller ställa en dum fråga. Typ "Mr, Ki-Moon, how does it REALLY feel to be south korean?" eller varför inte ställa honom till svars för sydkoreas mystiska besegrande av spanien i VM 2002 när Spanien fick två mål bortdömda. Någon måste ju våga ställa de tuffa frågorna, varför inte jag? Det blir en intressant dag!

För att lindra Lunkens musiksmärta så kan jag ju erbjuda en klassiker: James @ war:s version av rockstar. Njut av texten!!



och så en personlig favorit: Danzig och Shakira (fejk men kul i alla fall)



Och slutligen, för att fortsätta youtube-manin så visar jag Dara O´Brians lilla session om religion:




Med dom orden säger jag over and out!

//Peter

Avkomman...

Nu kan jag inte hålla detta hemligt längre. Ni vet ju alla att jag och PJ bodde tillsammans under 3 år, men det ni inte vet är att vi fick ett barn tillsammans.


Sonen våran sparkar boll

William Kvist Jörgensen heter pojken. Kvist efter pappa och Jörgensen efter mamma :P Han spelar i FC köpenhamn och i danska landslaget och vi är så stolta över honom.

//Stolt fotbollsförälder

Radio vet verkligen...

... Hur man nöter ut låtar och driver folk till vansinne! När jag jobbar eftermiddag så är radion i stort sett min enda vän på kvällen. Jag är helt själv som jobbar på nedre våningen! Carro jobbar på övervåningen och henne träffar jag endast då det är fika. Men snart kommer jag tame fan att kasta radion i golvet alltså.. varför måste dom nöta ut vissa låtar så att folk får mord i tankarna!!

Låtar som jag inte klarar av att höra längre utan att vilja gå lös!

Nickelback - Rockstar: Jag tror inte att det finns någon mer ut tjatat låt...

Kate perry - Hot ´n cold

Scissor Sister - I don´t feel like dancing: Dom kanske inte spelar den så mycket just nu, men jag har alltid hatat den låten. Och fråga inte mig varför, jag bara gör det!!

Sanna Nielsen - Empty room: NEEEJ, jag behöver inte säga mer...

Takida - Handlake village: Förra veckan sa dom på Rix fm att Handlake village hade spelats över 9000 ggr under 2008 och hittills av 2009. Ja mena inte så konstigt att man vill spy då man hör låten! Dock gillar jag vissa av takidas låtar. Men att höra dem 9000 ggr är lite overkill...

Det finns många fler men jag orkar inte ta upp dem, jag tappar bara humöret! :P haha

Skriv gärna vilka låtar ni har som hat objekt!

//Mattias

Knullad av Buffé

Nu kommer ett bitterhetsinlägg av rang. Jag och Mariana har länge känt att vi i princip alltid lagar samma mat vilket säkert många känner igen sig i. Vi hade hittat en tidning i stugan, vid namnet buffé, som ICA ger ut. I denna gudaglömda tidning fanns en artikel med billiga veckan som vi då tyckte lät för bra för att vara sant. Nya maträtter som dessutom skulle vara billiga att laga. Vi gav oss iväg och handlade i söndags med tidningen i högsta hugg. Jag trodde att vi aldrig skulle ta oss ifrån affären då vi inte riktigt svårt att hitta alla skumma ingredienser. Man har ju ingen aning om vart en kruka koriander och salladslökar finns. När vi sedan kom till kassan blev de ju nästa bedrövelse. Det blev den dyrast mathandling det här året utan tvekan. Sedan när vi kom hem så räknade och prset på matvarorna var mycket högre än lovat. vid närmare beräkning nu så var handlingen över 50 % dyrare än utlovat. Billiga veckan, jo tjena Benny!

Vi tänkte iaf att de var lugnt så länge maten smakade bra. Måndagens mat var helt okej. Det var kycklingwok och nudlar och vi var ganska nöjda. Idag var det köttfärsbiffar och potatisklyftor med lödlöks- och äppelsalsa på schemat. Maten smakade bakdel och de slutade med att vi åt flingor. Så nu så ska vi skita i recepten resten av veckan och återgå till våra vanliga maträtter. De är iaf goda, hyfsat billiga och vi behöver inte spendera en evighet i mataffären när vi handlar dess ingredienser. Till råga på allt så känns det ju extra skoj att ta sig an diskberget som dessa maträtter lämnat efter sig när man vet att allt slit endast resulterat i en skål flingor.


Billiga veckan in my ass.

En stämning vore egentligen på sin plats men som tur är för ICA så är jag ingen rättshaverist och kommer inte att driva detta vidare.

//F

Vitormen

Nu när det är skördetid blir det en hel del timmar i traktorn. Givetvis blev jag förpassad till den traktor med sämst stereo. Så man var ju instäld på en öronbedövande resa. Men när man sätter sig in så uppenbaras ju ett gammalt kassetband! Någon hjälte (inte farsan eller larsa) har lämnat kvar ett kassetband med Whitesnake och lite annan blandad rock. Först lät det dock bedrövligt, men efter lite tuuuuning av stereon så fick man fram ett äkta 80-tals sound. Och när man tog på sig öronproppar för att filtrera bort allt vrål från traktorn så blev det ännu bättre! Så nu blir det att leta fram alla gammla band eller göra egna mix-tapes eller vad det nu hette när det väl begav sig.

Här har ni räddaren i egen hög person! Lägg även märke till att bandet är märkt med "Dolby B". Vad nu det innebär?


En annan sak som slog mig (var sista låten på bandet, men bara halva låten fick plats) är hur den här låten kunde vara temalåt till Fredag den 13:e del 6. Om man bortser från texten hade den ju passat bättre till Mannen med järnmasken eller nått liknande.




rööööck öööön (med cartman dialekt) \,,\  /,,/  Nils

Dikt 23e sept

Jörgensen lider helvetets alla kval
Alltför många krångliga ekvationer att bräcka
Men har i denna situation något val?
Nej, matteprovet kommer nästa vecka

Siffrorna slår, plågar och bankar
Inte konstigt humöret tryter, man blir lite sné
I många år har matten ej lämnats några tankar
Har för böveln bara läst Matte C

Igår tog jag mig dock på bio en titt
Med mängder av godis, påväg nerför min hals
Inglorious basterds, med självaste Brad Pitt
Han stog dock i skuggan av Chrisoph Waltz

Önskar att jag kunde komma till er
Så att vi kunde skåla, för vänskaps skull
Önskar er god hälsa, för detta jag ber
Och att kroken ramlar omkull

//Peter

Red Zeppelin

Jag fick en blandad kompott födelsedagspresenter, t ex handskar, surströmming, polkagrisar, ordbok med skelleftemål, väska, älgprydnad och en öl.

Och denna tårframkallande vackra gåva som en massa smålandskompisar köpte till mig:


Namnet "Toppen" kommer från ett inte ännu officiellt smeknamn jag har fått här i syd. Eftersom jag kommer från VästerBOTTEN och ändå är lång (en topp?) så ansåg folkhumorn att det var tillräckligt fyndigt för att pränta på en Liverpooltröja. Numret 22 kan jag inte förklara alls.

Vidare så har det idag kommit fram att en av de nya studenterna på programmet jag går, en kille från Stuttgart i Tyskland, är barnbarnsbarn...nånting till Von Zeppelin, som uppfann Zeppelinaren! Det tycker jag är skitstort.


//Peter

Älgjakt

I helgen har det varit älgjakt för hela slanten! Det blir även jakt nästa helg, känns skönt att få några lugna helger och spara lite cash. Dock måste man stiga upp rätt tidigt, 04:30 ringer klockan! Men vad gör det, man kan ju sova på passet om man så vill. Beror alldeles på hur seriös man vill vara! I år har jag tagit med mig en bok som jag brukar läsa då det blir långtråkigt och det funkar riktigt bra. På måndags morgonen såg jag 6 st älgar. Jag sköt på en kalv men jag missade!!! Helt sjukt vad är det som händer!? Skammen stiger och mitt självförtroende börjar svikta.. Eftersom att jag har tränat och tävlat i skytte sedan 7 års ålder, så känns de extra jävligt för mig om jag missar! Ju längre dagen gick desto mer sur och bitter blev jag. Men i slutet av dagen fick jag en ny chans och den sumpade jag inte! :)


Rambo fick oxå vara med på bild


Jag fick min revancsh


// Mattias

Världens seriösaste fotbollslag

Igår skulle Nysätra IF spela säsongens sista match. Jag tänkte att vi skulle ställa upp med ett ganska bra lag då säsongen är slut för A-laget och att många då borde varit sugna på spela en B-lagsmatch. Men ack så fel jag hade. Nysätra började matchen med endast 10 man varav en utespelare i mål och en spelare som slutat spela fotboll på ytterbacken och Jögga på högerkanten. Vi började värma upp med 10 minuter till matchstart och en person hade inte ens några benskydd. Nysätra lyckades dock göra första målet på en tilltrasslad frispark och glädjen var total. Glädjen blev dock kortvarig då målet blev bortdömt pga. offside. stod för dåligt till för att kunna se om de stämde. Som tur var kom Nils efter en kvart så vi slapp spela med en man kort hela matchen. Vi krigade på bra i första och lyckades hålla nollan i 44 minuter. I andra halvlek brakade de ihop rejält och vi släppte in några bollar men på de hela taget var den en riktigt bra insats med tanke på de material vi hade för dagen. Att Nils dessutom spelade till sig en plats på lagfesten gjorde det ju inte sämre.



//F 

Tidelag

Vi har idag suttit och jobbat inför ett seminarie i rättshistoria och fick då läsa lite lagar från 1700- och 1800-talet och däribland om tidelag. En i min basgrupp kom då på att att jordbruksministern hade sagt nå konstigt om tidelag i riksdagen för några år sedan och som tur är fanns de ju på youtube.

http://www.youtube.com/watch?v=IBrybugODSA

Man kan ju undra vad jordbruksministern har för åsikt om tidelag egentligen.

Ikväll åker Sandåkern på pisk!

//F

Födelsedag 12 sept.

Barry White
Yao Ming
Peter Jörgensen


Tv-pucka



Satt och såg tv-pucken när jag käkade och zlatan så värt det var! Hade turen att se våra hjältar från Västerbotten spöa Småland i förlängning. Var ju lika nervös i soffan som om det vore os-final mellan Sverige och Finland. Och det bästa av allt var ju att det alltid hände nått i matchen, typ kontrollerad hawaii-hockey.

Så nu PJ hoppas jag att du tar tillfället i akt och köper dig/lånar dig en bil och kör ärevarv och badar i fontän iklädd lappmössa! Går även bra med egna förslag, men dom ska vara bra! Annars kommer vi inte och hälsar på dig! (Inte för att vi vill det, men våra föräldrar tvingar oss till det).

Och på tal om hockey årets coolaste reklam! Men som alltid finns det humorlösa personer i detta land... http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockeybladet/article5774256.ab


Håll i hatta, nu fortsätter hökkkin! --- NIls


Förvirrad landslagsentusiast

För varje omgång blir man bara mer och mer förvirrad av VM-kvalet. Det går banne mig inte att sia om hur det ska gå alls, eftersom Sverige, Portugal och Danmark alla verkar kunna göra riktiga bottenmatcher. Men visst verkar det som att Sverige måste vinna i köpenhamn? Helst med två-tre mål också, ifall vi ska vinna gruppen. Blir det bara kryss mot dansken så lär ju portugal gå ikapp (hemma mot Ungern och Malta har de kvar) och de kommer då troligen att pissa på vår målskillnad.

Alltså: Vinna mot Danmark är väl i princip enda sättet att hålla VM-drömmen vid liv om jag förstått det rätt?

Skönt dock att Norge missar VM.

Jag har fått vansinniga bilköpartankar. Jag är väl medveten att fasta kostnader (skatt, försäkring etc.) säkerligen blir bortåt en tusing i månaden men det vore så galet skönt ibland. Och när man ska hem till norr. Och kunna göra utflykter på helgen. Och handla mer bekvämt. Otroligt vad man hittar på ursäkter när man vill ha något!

Bara att ta sig samman!

//Peter

Fotbollshelg

I helgen har det varit fotboll för hela slanten. Det började med att Svenska damlandslaget skämde ut sig i fredags. I lördags var jag och marre och såg msk dam tappa en 3-1 ledning till 4-4 på msk arena. Sedan så spelade herrlandslaget på kvällen. Rättvisan segrade! hur många hade inte gett upp hoppet!?! tur att Zlatans mage ville annat. Idag, söndag, så spelade nysätra mot de redan klara serievinnarna bygdeå och förlorade med 2-3 då bygdeå lyckades göra vinnarmål med 3 minuter kvar. Surt sa räven! Lite roligare var de dock på msk arena där marres mff vann med 1-0 mot umedalen efter en tuff och hård match. Segerna innebar att mff säkrade seriesegern med en match kvar att spela!!! Slutet gott, allting gott!

// #18 

Björnfrossan

Jag åkte hem till Flarken idag för att ta ett löppass. När jag kom hem så höll mor och far på att flytta hem från stugan! Farsan kusin Rolf var även där. Det var då jag fick höra att på tisdags afton då Rolf körde förbi i Norrbäck såg han en björn! Han åkte genast hem och hämtade en av sina älghundar och släppte på spåret efter björnen! Jag tror att hunden först hittade igen björnen men sen försvann den utan några spår. Troligtvis har björnen hoppat ner i bäcken och gömt sig, därför hunden hade sökt av båda sidorna av bäcken utan att hitta den. Det har även dykt upp döda älgar lite här och var! En älg hade dom hittat nedtryckt i ett gammalt brunn och den var halvt uppäten. Känns rätt lurt att björnen har varit i farten! Hur som helst efter jag hade varit ute och sprungit och det var dax för att åka tillbaka till Robertsfors. Så åkte jag till Norrbäck där Rolf hade sett björnen, mina planer var att jag kanske skulle få se björnspår på vägen! Jag gick en bra bit efter vägen, båda sidorna men jag såg inga spår. jag tog bilen jag körde en liten bit till in på en gammal vändplats inne i skogen. Jag gick runt på vändplatsen och kikade men ingenting där heller. Så jag bestämmer mig för att gå ner till bäcken och titta om jag kanske skulle få se några spår i sanden. Jag tar fram min mobil och startar kameran(lika bra att vara beredd). Jag går ner till bäcken, känner mig rätt kaxig och absolut ingen rädsla! jag hittade inga spår i sanden nere vid bäcken heller. Lite besviken så börjar jag gå tillbaka mot bilen. När jag är 20-30 meter ifrån bilen så börjar det braka i skogen just bakom mig, precis som att nånting springer efter mig!!! Jag blir fullständigt LIVRÄDD och springer å kastar mig in i bilen( jag aldrig har sprungit så snabbt i hela mitt liv, Usain Bolt kan ju kasta sig i väggen). Efter det åkte jag raka spåret tillbaka till Robertsfors med 300 i puls ungefär! haha.


Jag fick verkligen bjrönfrossan där ett tag!!

// Mattias

RSS 2.0