Aret ar 2010, och varlden kan inte fa nog...

Det borjar bli lojligt, forst spelas den tva ganger pa puben, sen tva ganger pa forfest, sen tva ganger pa danslokalen...

Eskimaerna dansar i sina igloos, masajerna pa savannen, sherporna pa himalayas berg, svenskarna i sina stugor. Ingen kan fa noooooooooooooog. Vad hande 2010 egentligen, kommer folk fraga i framtiden. Vi kommer inte att prata om alliansens historiska seger, BP:s oljekatastrof eller fotbolls-vm. Vi sager bara "Sorry....we speak no americano"



//Pedro

Uppsatstider

Efter 7 veckors arbete och uppemot 210 timmars slitande i håret så är äntligen mitt första utkast klart. Det är tur att man har mycket hår. Jag har skapat 38 sidor av ren perfektion ;)
En actionbild från UB som bevis på att jag har ett första utkast och mycket hår.

// Uppsatsskrivarn

:)




// Mattias

Sprakproblem m.m.

Kara vanner,

 

Innan jag lamnade Sverige skamtade jag om att jag skulle komma hem till Jul och prata med grov amerikansk brytning. Kanske blir det sa. Svenskan kanns inte helt naturlig. Inte sa att jag tycker spraket ar ofullstandigt eller daligt pa nagot satt, men nagot kommer smygande, sakta sakta. Orden liksom rullar runt I munnen och kanns ofta otympliga nar jag pratar med andra svenskar infor icke svensktalande…man undrar hur det later for dem och kanner att vara ord och melodin vi anvander nar vi pratar maste lata helknasigt.

 

Engelskan ar sa fasligt monoton jamfort med svenskan, inte konstigt att skandinaviska latskrivare dominerar pa topplistorna (nyligen var visst fem av tio latar topp fem latar har I USA skrivna av svenskar) nar vi ju faktiskt sjunger ut vara meningar hela dagarna. Inte som italienarna, de spelar I en klass for sig sjalva pa alla satt, men detta aterkommer jag till I ett senare inlagg. Sedan har man inga som helst nyanser eller detaljer I sin engelska och sitt satt att prata…man kan latt forsta hur frustrerande det maste vara for en 9-aring som emigrerar fran ett land till ett annat och inte pa allvar beharskar nagot av spraken vid vuxen alder. Nu menar jag inte att jag till fullo beharskar svenska, men det finns en vasentlig skillnad.

 

Det varsta ar nar man soker efter ett engelskt ord och pa kuppen aven tappar bort det svenska…det hander hela tiden!

 

Det ar dags att lagga upp nagra bilder igen, har kommer nagra:

 

Pa vag hem fran Valsafari...Boston syns i fjarran

Babsonbilen med var maskot Bavern i passagerarsatet, framfor mitt hem Park Manor South.


Delar av "Bizarro" pa Six Flags, helt vansinnig....124 km/h och 3,6 i G-kraft! Rekommenderas varmt!

Vid hamnen i Boston.

Kottbullar, Sas, Lingonsylt a Paren. A salaten, sa klart. Det blev uppskattat.

En Osterrikare ska skicka hem sin rost...lagg marke till att T:et i MUT star for Djurskydd...att ha med det i partinamnet! Men det intressanta med rostsedeln ar LIF, Liberales Forum, det partiet startades minsann av hans egen Far! Och jag tanker genast: "Vad tusan har mina foraldrar gjort?" och kanner en viss besvikelse over min enfaldiga uppvaxt *blink blink*.

//Peter

Hur konstig ska man vara för att förstå konst?

Jag fattar ingenting.
Vad räknas som konst? är det något obegripligt som en frisk människa aldrig kan förstå.
eller räknas det som konst när det har blivit gjord av en människa med flera år i konstskola och då tar fruktansvärda summor för ett konst(igt)verk.
Hur ska jag fatta detta?
Därför behöver jag hjälp. Ifrån norr till söder och ifrån öst till väst.
Hur ska jag någonsin förstå?
Behöver jag tyngre droger? måste jag svälta mig själv? måste jag klämma fingrarna i ett skruvställ?
Hjälp mig någon!

Ett exempel: som ni ser på bilden nedan så är det konstverk som nyligen blivit uppställt vid entren till
Skellefteå krafts kontor.
I mina ögon ser det ut som en skitnödig människa som försöker balansera en lampa på sitt huvud.
Om jag försöker tänka i djupare tankar, så kanske det betyder att generera ström är en balansgång och tappar man fokus så får man skit i brallan. Vad vet jag.

Staty Skellefteå kraft: Zenit

 

MVH Niklas


RSS 2.0