Dansens ädla konst

...eller nått sånt.
Har i vart fall gått en foxtrot-kurs i helgen, och det har väl vart både trevligt och tragiskt :)
Kan inte säga att man blivit nån slags Dirty Dancing/Patrick Swayze superdansare direkt, men nu har man lite mer koll på hur det kan se ut och hur det dansas.
Dock så har man MYCKET kvar att lära vad gäller de olika "movesen" och hur f*n man ska få till dem, men jag gissar att det kommer med tiden bara man dansar lite mer.
Men summa sumarum så har det vart en trevlig och lärorik helg.
Så nu mina damer och herrar måste vi försöka få oss ut på lite riktig dans nån gång framöver!

Far å bada!

/El kroko


Underbart

Jag beställde proteinpulver i början av veckan från gymgrossisten. Det var februari-rea på det pluver som jag brukar använda! Det är egentligen ett ganska dyrt pulver jag använder, men jag tycker att jag får riktigt bra resultat av det!
Jag brukar köpa 2 kg i stöten, vilket normalt kostar 569:-. Men nu när det var rea så fick man 2kg för 499:-. Så jag passade på att beställa.
Ikväll när jag var och hämtade ut paketet så fick jag en glad överraskning! Dom på gymgrossisten verkar av misstag ha lagt ner en 4,5 kilos påse istället för en 2 kilos burk! :D Så jävla underbart, 4,5 kilos påsarna är verkligen svin dyra!! 1049:- får man hosta upp för dem!


Ibland har man bara flyt!!!


//Mattias


The Expendables

Jag har längtat efter att the expendables ska komma ut länge nu, tyvärr så får man vänta många månader till men jag tänkte bara göra er medvetna om det som komma skall.

Plot: Ett gäng legosoldater skickas till Sydamerika för att störta en diktator

Cast:

           
Stallone                           Statham                     Lee                           Lundgren                   Roberts


              
Couture                           Austin                          Rourke                          Willis                        Schwarzenegger

Detta är ett axplock över actionhjältar som ska medverka i filmen. Dessutom har Stallone skrivit och regisserat filmen. Helt sjukt. Julafton för actionlovers!

I väntan på The Expendables ska jag nog inhandla Zoombieland och se den ikväll.

// F

Stafettguld gav dubbelglädje

Inför gårdagens stafett var jag så övertygad om att Sverige skulle vinna, så jag satsade en slant. Med facit i hand skulle jag nog satsat lite mer men är nöjd ändå. Måste erkänna att man började bli nervös när man såg antagonisten Northug knappa in på ledartrion. Han gjorde en sjuk stafettsträcka. Men Hellner höll lugnet och la i spurten i rättan tid och kunde defilera in i mål med den svenska flaggan. Måste vara en sjuk känsla när man glider över mållinjen med en den svenskaflaggan i handen på en OS-stafett! Är så sjukt skidpeppad. Funderar på att köpa mig en skateutrustning och träna inför nästa vinter-OS.

Nu får OS snart ta slut. Det tar knäcken på mig! tror jag ägnar 3-4 timmar på dag i snitt till OS. Blir svårt att hinna med andra grejer. Börjar känna mig utbränd. Är dock glad över att jag tog sovmorgon imorse så man slapp se Sverige förlora. Bittert var ordet. Förhoppningsvis får vi ny förbundkapten nu iaf. drygare karl få man ju leta efter. Han är ju så sjukt nonchalant och kan aldrig erkänna om något gick fel. Det är lite Lagerbäckvarning!!!

// F


Paradise lost

Åren går, förändringens vindar blåser kalla och hårda över våra liv. Plötsligt stannar man upp och tänker "hur hamnade jag här?". Mörkrets hjärta omsluter en...

Under gymnasietiden hade jag alltid vita sockar, Fredde svarta, för att det blev enklast så (hade jag ett par svarta eller vice versa så kunde det betraktas som blott en pinsam parentes). Under åren efter Hagmarksvägen har något hänt...det mörka har tagit över i min garderob...och nu slår det en. Jag äger BARA svarta sockar!

Ville jag bli som Fredrik, ville jag bara ha förändring, är det en tillfällighet? Sakta men säkert har förvandlingen pågått, sakta har det vita fasats ut.

Kvar finns bara en vit sock som med tiden blivit urtvättat gråaktig, väntandes i min garderob på en (vit) kamrat som aldrig kommer. Det svarta har tagit över. Ungdomen är borta, paradiset förlorat.



Och nu inser jag vilka rasistiska paralleller man kan göra med hjälp av det jag just skrev.

Nu ska det ätas mat och hejas på Stuttgart på O´learys!

Sod off,

//Peter Svartstrumpa

På besök i huvudstaden

Jag har i helgen varit i huvudstaden för en utbildningshelg. Som bonus fick man uppleva "snökaoset". Det var ganska kallt å blåsigt på lördagen och natten mot söndag och under söndadag så kom de lite snö, dock mindre än en dm. Men i övrigt var vädret ganska fint. Vi hade tur vi som kom långväga som fick flyga, men de andra som hade åkt tåg till Stockholm var det mindre kul för. Antar att de blev strandsatta. Man märkte helt klart att södra sverige inte är rustat för kyla å snö. Det finns ju ingenstans att he snön. De står bilar efter alla gator och de blir ju typ inskottade. Husen pallar inte 10 minus ens. En kompis till mig hade 16 grader på hotellrummet på natten. Man kan helt klart säga att ens fördomar om Stockholm besannades. det var tom värre än väntat. Det var dessutom riktigt spännande att åka lokalbuss. Vid två tillfällen trodde jag helt säkert att vi inte skulle ta oss iväg då bussen skulle starta i backe. Men all heder åt busschaufförerna som efter några fruktlösa försök lyckades ta sig iväg Men i övrigt var den en trevlig helg. På lördakvällen bowlade vi och jag visade vart skåpet skulle stå. Sedan var de tänkt att vi skulle på något trendigt ställe på stureplan där vi var uppskrivna på gästlistan, men vi var kloka nog att fara hem och se skidorna istället, vilket vi inte kom att ångra. Helgens roligast syn var dock när vi kom ut från hotellet på söndamorgon då vi mötes av en pappa, som troligen blivit inspirerade av herrarnas skidtriumf, med sina 2 barn skidandes på gatan mitt i Stockholm. Det är helt klart inte lätt att vara barn i Stockholm. //F

Mupparna håller fortfarande

Är hängig och snorig, men efter skriven tenta och pappersarbete skickat till Boston så är man lite back on track igen. Har läst lite finans men tankarna fokuserade mer på vilka platser jag helst vill besöka. Den gröna ön Irland förtjänar nog ett besök, Israel & egypten skulle vara trevligt för att besöka historiskt tyngda platser, Island verkar intressant med varma källor och drakar (jag KRÄVER drakar), Japan, en vända till Indien, södra Afrika, Chile/Argentina, Ryssland, fler vändor ner till kontinenten......etc. etc.

Sen tar man sig en titt på internet och kommer över följande klipp där mupparna driver med Youtube:


Och så fick man sig ett gott skratt även denna dag, vem hade trott det i morse?

//Peter


Ferrytales



Vilken karl, vilken karl!!!

//F


Legen...wait for it...dary



I'm speechless...jag vet inte ens vad jag ska skriva. Epic!!

//F

Fail

Hahaha ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig! :P



Fail

//Mattias

Skitspel

Jag baserar följande inlägg på några bilder tagna senaste dagarna.

Detta kallas för högskolevals-fail. Borde valt något annat än en handelshögskola kanske? Detta verk fanns att beskåda på en bänk i föreläsningssalen.

Stadsparken vandrar jag igenom när jag ska till stan eller hem därifrån. Den är full av diverse djur, och jag kommer överens med de flesta utom detta monster. Hur kaxig som helst. Glor på en när man går förbi men när man glor tillbaka vänder den högfärdigt huvudet därifrån. Sen är det ju typiskt att det svarta fåret ska ta hans/hennes parti också.

Igår var det fest med ett riktigt trevligt gäng, och vi hade blivit ombedda att ta med varsin gåva för max 50 spänn till en lek. Jag gick in för det mest av alla. Skulle först köpa nåt på järnaffärn men den var stängd så jag gick till BR leksaker och köpte ett spy-kit och slog in paketet som en riktig present, komplett med band och grattislapp. Sen skulle leken lekas och det var en salig blandning av godis, äggklocka, potatis, tidningar, chokladdildo, affisch etc. Man fick ta en present vid 2, 6 eller 12 och man slog såklart med två tärningar, andra gången man lyckades fick man byta sin present mot en annans...och så höll man på. Jag fick present långt långt efter den näst sista och han bara en gång byta vilket slutade med att det blev ett tråkigt kalas och jag kallade leken för skitspel när jag satt där, snuvad på konfekten, med skägget i brevlådan, med nåt tyskt badskum för tjejer och en polkagris. Allt medan en jävla tysk stilade med mitt spy-kit.

Alla presenter tagna utom de två i mitten som jag fick välja mellan i kraft av storloser. Otack är världens lön.

Polisen undersökte något utanför, vilket ledde till att spy-kitet kunde användas i praktiken direkt, här genom en insats av Nordberg från Jämtland.

Ikväll har det bastats, och nu är man redo för en tuff arbetsvecka.

Sod off,

//Peter

Björn Ferry for president

Tänk om denna karl fick styra världen, då skulle det aldrig bli tråkigt.



Diggar hans senast uttalande om att doping borde bestraffas med dödsstraff eller upprepade pungsparkar.
Mannen kan uttrycka sig. Mer dödsstraff åt folket!!!

// F


ÖK ska byggas om - igen

Ja ni läste rätt. Nu ska ÖK byggas om för för fyrtielfte gången. Under min tid i Umeå så har ÖK ständigt varit under ombyggnad. Först skulle man ta bort alla små svängar så de skulle bli lättare för bussar att ta sig förbi. Nu när man byggt farthinder istället så duger inte dessa då de är felkonstruerade. Dock så förstår jag att de måste byggas om. De likna ju mer hopp än farthinder. Vilka snöppeljönsar!!


En vanlig syn på ÖK

// F


Super Bowl

Någon mer än jag som sett super bowl än? Om inte är det bara att göra det! Har upptäckt att amerikansk fotboll är spännande även fast man inte kan alla regler. Var ju nästan nervös fast man inte hade någon som helst aning om vad det var för lag som spelade. Tror mycket att det beror på att varje match är viktig i NFL. Man spelar bara 16 matcher i grundserien, och i slutspelet är det sedan bäst av en match som gäller hela vägen. Så man kan inte spara på krutet bara för att det är kvartsfinal eller vanlig serieomgång. Nu behöver man bara välja ett lag att hålla på och plugga lite regelverk så är man "kittad" och klar inför nästa säsong.

Kommer för övrigt att lämna stan för jobb på nordligare breddgrader och kanske t.o.m. våldgästa loaf och göra hans tillvaro farligare.


/Njäls

Schtressigt

Dessa veckor är fullspäckade och därför är tid en bristvara. En sjuhelsikes massa pappersarbete inför utlandsterminen. Helt otroligt byråkratiskt. Och dyrt, trots att jag slipper avgiften på 21 000 dollar för en termin. Tenta på onsdag i Makroekonomi B. Utöver det financial management kursen och inte minst: TYSKAN. Arbeten, böcker, en hel del föreläsningar. Har inte tittat på TV sen jag vet inte när, då kvällstimmarna spenderas med folk nere i schtan dit jag tappert vandrar ner och upp minst en gång om dagen från mitt nya boende. Vilket iofs ger träning inför sommarens tänkta fjällvandring i Sarek.

En snabb anekdot: En kompis som heter Gustav har en mycket bra men inte så väl uppdaterad eller välbesökt blogg. Han använde sina goda datorkunskaper och kopplade besöksmätaren till ett polskt vapenforum och blev således en av sveriges mest lästa bloggar. Fick en all expenses paid resa till Stockholm med hotell och mat och så klart en plats på blog awards tillsammans med bl a alla unga modebloggerskor. För den som känner Gustav är det extra kul då det är honom i ett nötskal. Han lyckades vinna två mcbook air i en tävling för ett tag sedan. Två av tio? Är det möjligt att ha så tur?

Nu ska det pluggas igen

sod off ya bloody commies

//Peter

ååhhh... Jag är en sån jävla jöns!!!

Jaaa nu äre sagt! :S

Nog om det, jag hittade 2 st roliga lappar på jobbet!

Så här lyder ena:

Teori är när man vet allting
Men ingenting fungerar.
Praktik är när allt fungerar
Men ingen vet varför.
På denna arbetsplats
Är teori och praktik förenade.
Ingenting fungerar och
Ingen vet varför.


Skrämmande likt hur det egentligen är på mitt jobb! :P haha.

Så här lyder den andra:

ALL SPRITFÖRTÄRING...
... i denna lokal är strängeligen för-
bjuden, utom i samband med fisk.
Som fisk räknas all mat utom
pölsa. Skulle pölsa serveras-vilket
gud förbjude-räknas även denna som
fisk.


Gamm Nilsson på jobbet måste ha levt strikt efter denna historia, han har inte varit nykter de senaste 20 åren :S hehe. Som tur har han äntligen tagit sig samman och gått i pension! Jag gillar hans längd på arbetsdagar i slutet. Vi börjar kl 07:00. Nilsson kunde komma ca kl 06:45 sitta med på morgonmötet och dra kassa skämt i fyllan(som ingen förstod eller skrattade åt)och därefter ge sig av hemåt kl 07:10. Hahaha! Gubbrackarn tjänade ändå 700 000 om året i slutet av hans karriär :P

//Mattias

Melodifestivalen

I helgen startade eländet. Man kan ju inbilla sig att man ska kunna undvika det i de 5-6 veckor det varar, men sanningen är ju att årets melodifestival kommer att hemsöka oss flera år framöver genom radion.



//F


Landskamp

Jag har varit med i 3 landskamper i mtt liv. den första var någon gång i mitten av 90-talet när vi spöade några norrmän i beachvolleyboll på campingen i Byske. Min andra landskamp var när dolphins spöade turkarna i fotboll i Alanya sommaren -05.

Idag var det dags igen. Vi var och spelade beachvolleyboll på IKSU när några fransoser kom och utmande oss 4 mot 4, vilket de kom att ångra. Vi antog utmaningen och de fick sig en rejäl omgång. Jag drog t.o.m in en smash i ansiktet på en kille med glasögon. Jag tänkte direkt; "This is so going in my blog". Till mitt försvar må tilläggas att det inte var en hård smash och att killen egentligen inte borde haft några problem att värja sig.



Med mitt landskampsfacit så tror jag att jag kan bli en överraskning i OS-truppen. Jag kan tänka mig att ställa upp i alla sporter.

// F aka "Harley Marques Silva"

Superkocken

Om min karriär inom juridiken skulle skita sig så är backup nr.1 att bli Ninja, skulle även det misslyckas så ligger Cowboy bra till. Utöver de nyss nämnda så skulle jag även kunna tänka mig att bli kock. Men då menar jag inte en vanlig kock utan en riktig superkock. Gordan Ramsey men flera får be till gudarna att jag inte kommer och konkurrera ut dem.

Jag tror dock jag skulle ha svårt att servera så små portioner som de gör, men ska de vara fint så ska de ju vara lite mat på tallriken. Man jag har en lösningen på problemet; man serverar alla mat på stora pizzatallrikar som jag alltid gör när jag är själv.


Dagens middag på pizzatallrik

Idag så skulle marre inte äta hemma så jag fick äntligen äta ris. Till riset serverade jag fylld kycklingfilé. Det var riktigt gott. Ser dock ganska slafsigt ut. Jag får jobba mer på upplägget.

Nu ska jag ta i tur med städningen som jag tagit på mig frivilligt, utan order från högsta ort.

Bon appétit!

// Your chef

Epic moment

Vi har ju alla märkt vid det här laget att Kroken inte är som alla andra. Men aldrig hade jag trott att det var så illa som Kroken berättade i lördags. Vi höll på att fixa tacos i vanlig ordning och kroken drog en sedvanlig fail när han hackade grönsaker. Glåporden haglade. Till sitt försvar utbrast kroken att han var född ur fel hål!!! Tror inte jag har skrattat så mycket under 2000-talet alltså. Det kan vara svårt för er som inte var där att förstå hur kul det var, men det är ju alltid svårt att förklara i efterhand.

Något mindre kul var idag när jag skulle cykla till USM ikväll. Jag hoppade upp på cykeln och tryckte till rejält då jag skulle starta med en rivare. Tyvärr satt kedjan inte på som den skulle vilket gjorde att jag trampade ner foten i backen och spetsade underdelen på skinkan på sadeln. Trodde fan jag skulle dö först. Det gjorde så sjukt ont. Ni vet hur det känns när man träffar av kalvdön ordentligt. Huvudet känns bedövat och det typ piper i öronen. Det var en likande känsla. Som tur var så var de ju skinkan som spetsades och inte andra mer privata, närbelägna delar. Nu ska jag gå och kolla om jag börjat bli blå. Om nu så är fallet så ska ni inte räkna med nå bilder.

//F

RSS 2.0