Blodomloppet

Den 20 maj går Blodomloppet av stapeln i Umeå. Ska anmäla mig i dagarna. Ska bli intressant att se hur mycket man hinner träna upp kondisen på ganska precis 50 dagar. Har i princip inte tränat kondisen sedan fotbollssäsongen tog slut i höstas.


Någon annan delfin som antar utmaningen?

//F


Tequila crisis

Så har två tentor skrivits. Tyska igår och en finanskurs idag. Finns egentligen inte så mycket att skriva om det men det är en sällsynt skön känsla när tentor är skrivna och det blir lugnt några dagar! Har en känsla av att freddyboy vet vad jag pratar om.

I en makroekonomikurs vi hade fick man lära sig om "the tequila crisis" vilket var en mexikansk kris (därav namnet?) och några vänner beslutade sig för att ha, just det, en tequila crisis på kvällen efter tentan. Ikväll går tequila crisis 2.0 av stapeln och undertecknad ska infinna sig, redo med sin halvliter tequila. Får se hur långt vi kommer, alla HATAR tequila.



Våren har kommit för övrigt, snön är nästan helt borta och vi var upp i 13 grader i fredags.

Sod off,

/Pedro

Årets skotertur i bilder

Tyvärr så är i princip alla bilder i från fikapausen, men bättre än inga bilder alls





The rides






Fika




Kroken a.k.a Knivmannen


Flying Krok


Nils egen tolkning av kroken flygtur

Helgens lärdom från skoterturen är att man inte skulle bege sig ut på åkrarna i Pellboda ensam om man har livet kärt.

//F

Fascinerande

Jag har alltid Fascinerats av folk som är smidiga och atletiska.

Kolla in detta klipp:(Spola fram en minut)



Han är nästan lika grym som jag å marre å hennes lillasyster var i helgen då vi gjorde framåtvolter från marres farföräldrars garagetak. . . men bara nästan!

//F

Dags för årets skoterutflykt

På lördag kör vi årets skoterutflykt. Vi packar med oss fika(inkl. hamburgare och körv) för en hel armé och så ger vi oss ut me skotran.

Visst är alla på?

         

                                


Vi får dock passa oss för Robertsfors finest, Robertsforspolisens senaste tillskott som tydligen tog 20 skoterförare förra helgen I Sikeå!! Förhoppningsvis blir det folk av han till slut också...

//F

Bovar och bandits

Nu när loaf lämnat landet så är det jag som håller ställningarna i hans lya. Men allt är inte lyx.... Medans loaf ligger och flyter med delfiner och dricker kokosnötsdrinkar blir jag tre extraljus fattigare. Någon bov har under natten skruvat loss och tagit extraljusen. Så ser ni en bil med nya extraljus, ge dom onda ögat!

Tur att vi går mot ljusare tider.


///King in the castle

En klassresa

Efter en dryg månad i mitt nya boende fick jag veta vad området heter. Skänkeberg. Jodå fint ska det va. Jag som trott att man bodde på proletärnästet Dalvik, men icke! Jag vill från och med nu benämnas med Von eller Sir.

Axel Von Fersen - En annan adelsman som troligtvis ibland besökte sina adelsvänner på Skänkeberg.

Adelsstatus på platser man bott:
Flarklund - En gård med tillhörande skog och mark är rätt fint ändå om man tar bort bondedetaljerna. Fyra stjärnor.
Haga - Ett fint men aningen för proletärt område (för många hyreshus) som befläckats av en brottsling med anknytning till platsen. Två stjärnor.
Fossum - Att jobba på industri och bo i en barack vid oslos utkanter är ej ståndsmässigt för en adelsman. MEN betyget dras upp av antalet rika i omgivningen (osloområdets rikaste kommun), sjön Bogstadvannet och golfklubben med 36 års väntetid på medlemsskap. Tre stjärnor.
Tyska gatan, Jönköping - Namnet klingar adelsmässigt, husen är stora och inget hyreshus finns. Från balkongen kan man se ner på staden, dvs. se ner på arbetarna. Även bra utsikt över vättern så att man kan se andra adelsmän ge sig ut med båtarna. Men ack så låg standard. Tre stjärnor.
Skänkeberg - Pool (som vi svenskar inbillar oss är oerhört lyxigt), ännu högre upp än tyska gatan på berget, Stadsparken runt hörnet, närhet till hästgårdar. Bor i källare. Fem stjärnor.

//Sir Peter Von J********

Nordic Rock

Va säger ni om Nordic Rock den 29 maj grabbar?

Följande band spelar:










Vi får bestämma oss snart så vi får biljetter!

//F

Min resa till Västergötland

I det fantastiska vårvintervädret begav jag mig föregående helg på en exkursion till Västergötland (mer besämt den så kallade ”schlätta” med metropoler som Mariestad, Lidköping, Skara och framför allt Götene som var vårt primära mål) tillsammans med tre vänner. Det var första gången jag spenderat en helg utanför Jönköping, undantaget resorna till norr.

 

Västergötland är en exotisk plats. Skog finns inte i större utsträckning än små skogsdungar, utan landskapet är kulligt och öppet. I dessa trakter utspelar sig mycket av Arn-böckerna och spår av gamla tider finns överallt. Ohyggligt många kyrkor av sten, och vi blev visade sveriges minsta socken: Två hus, en kyrka, en socken! Och det fanns banne mig en kyrka på nästan varje kulle. Överdrift javisst men ni fattar poängen.

 

Jag fick se den vackra Vänern belagd med is som vi traskade lite på, solen sken och himlen var blå. Jag fick äta på flottiga matställen, gå på fest i Lidköping och helt enkelt analysera denna tidigare vita fläck på sverigekartan för dolphins räkning.

 

Vättern och Jönköping i vinterskrud.

Självklart fanns telefonkiosker från Flarken!

Skara domkyrka.

Inuti. 900 år gammal kyrka.

Vänern. Man skull ju hadd en skoter!

Vi körde på älg med tåget på väg hem.

 

Sod off,

 

//Peter


Planering av århundradets invasion

Nu sätter jag ner foten. I april SKA vi till Jönköping!!!! Följande frågor måste vi dock först ta ställning till:

Tidpunkt för invasion
Jag funderar mest på fredag den 9 april, men såg sen att de var sista helgen av påsken. Men påsken börjar redan Torsdagen den 2 så de borde inte vara nå hinder. En annan idé är att fira Valborg i Jönköping. det är ju en allmän festhelg för universitetsstäderna.

Transport
Vi kan attackera från luften och då antingen flyga direkt till Jönköping, Troligen svårt att hitta någon resa för en billig penning dock. Alternativet är att åka till Göteborg och sedan ta oss därifrån. Sedan kan vi ta tåg eller bil. Tror Major PJ för redogöra för resealternativen då han troligen är mest insatt

Boende
Som jag förstått det så har inte PJ möjlighet att inackordera oss alla. Så då är det ju hotell eller vandrarhem som gäller.

Truppen
Vilka blir vi? Jag antar att alla dolphins följer med om möjlighet finns men här även hört att Emmy också ville följa. För artighetensskull så måste vi ju fråga om de är någon mer som vill följa med, även då jag vet att det inte finns någon mer människa som vill träffa aset.





Synpunkter?

// Överste befälhavare Friedrich


RSS 2.0