Dödens dryck...



Jag mår illa bara jag ser den!




//Mattias

Alles mögliches II

Jag börjar med lite humor såhär i höstrusket. Bröllopsmissar har vi sett många av på "americas funniest home videos" men den senaste tiden har jag sett många klipp från Östeuropa som faktiskt ställer jänkarna i skuggan. Bilkorteger som masskrockar och söndersupna tillställningar verkar vara vardagsmat. Följande klipp tycker jag är kul på många sätt, bl a:

-Musiken! Underbart groove, skulle lätt få vara med om jag får hålla en bröllopsfest någon gång.
-Gitarristen. Självklar stjärna. Inte konstigt att han har det (enda?) blinkande discoljuset bakom sig. Frisyren i sig är värd en eloge.
-Keyboardisten. Blå långklänning och spela keyboard med ena handen är såklart helt rätt. Något för Mariana att ta efter tror jag.
-Gubben som scenens huvudperson först dansar med släpper henne aldrig med blicken och är också först att hjälpa henne när katastrofen är ett faktum. En vardagshjälte.
-Skriken och paniken när allt rasat.
-Brudparets dans.
-Det dramatiska slutet med näsblod.




Sen går stafettpinnen vidare till Jimmys farfar.


"He e Sveriges sämsta firma!!!" Extra kul är ju att det fungerar i slutet. Men visst, trav är ju viktigt.

Se även irländska diplomatins epic win över den franska

Nu vidare till allvaret:
Jag funderar på glasögon som backup till linserna, och gick idag och provade ett antal bågar. Jag gillar inte riktigt de grova svarta, utan är mer för gubbglasögon.


Det började som ett skämt men nu är det sådana jag fastnat för. Vad ska man göra? suck, dessa I-landsproblem...

Dessutom såg jag på systemet att bengt fritiofsson på tv4 nu säljer ett rödvin under eget namn! Det är ju värt att köpa bara därför!



Ikväll är det festdags med temat "Chic & Geek" och undertecknad kör troligtvis på geek. Hur det blir kan jag väl slänga upp en bild på senare.

//Peter

Världens sämsta fantombild...

Jag har nog hakat upp mig på kategorien världens sämsta... Här kommer iaf en bild som polisen i Bolivia publicerade med hopp om att få fast en knivmördare.



Polisen lyckades faktiskt på fast mördaren, men om det var tack vare fantombilden eller inte förtäljer inte historien.

//F

Världens sämsta hemmafru...

I veckan har jag överlåtit min hushållsyssla, tvätten, till marre. Detta då marre är ledig i veckan och hon har därför agerat hemmahemmafru idag. Dock gick det inte så bra med tvätten då mina kritvita fotbollsockar som jag har när jag tränar, de får mina vader att inte se så smala ut, numera är grådaskiga i färgen. Lika så med några handdukar. Tydligt är ju att jag får ta mitt ansvar nästa veckan igen. Jag har typ aldrig lyckats missfärga något i tvätten och om jag gjort det så är det preskriberat vid det här laget. Men i övrigt skötte sig hemmafrun bra.

Men när jag tänkte på det här med hemmafru så tänkte jag osökt på Peggy i Married with Children som måste vara världens sämsta hemmafru. Hon är hemma hela dagarna, men kan inte laga mat och hon städar och tvättar inte. Men då har hon ju dessutom väldens sämsta familjeförsörjare till karl också. Det är ju ironin som är det roliga i serien. Familjeförsörjaren måste ju tjäna tillräckligt med pengar för att försörja familjen och hemmafrun måste ju kunna ta hand om hemmet, annars faller ju hela konceptet.


Världens sämsta hemmafru

//F

Hybrisen frodas...

Det har blivit ett konstant rännande till kinnarps arena, denna helg för att se det tappra Skellefteå besegra HV71 för fjärde gången i rad på bortaplan. 3-2 och vi var ALDRIG oroliga....ehm.


Vilt jubel efter slutsignalen. Tycker det är en episk bild med de mörkarna armarna som kastas upp i luften i förgrunden och spelarna som jublar på planen!

Så ska dom tas! Lägg märke till 90 tums tjock-TV:n till vänster i bilden. Haha var nog en projektor men det såg ut som en tjock-TV!


Up yours, sydstatare! haha Skoterraggarflaggan viftades frekvent.

Jag hade med mig två vapenbröder. Micke från Kiruna som älskar AIK och har sett många matcher tillsammans med sin farmor (även om Tuolla tigers från Kiruna är hans största favoriter), och Daniel från Värnamo som hejade på HV egentligen men ändå sjöng och klappade med av säkerhetsskäl.

På väg dit såg jag denna affisch:
Ska man vara mest rädd för Nazister eller AFA? Varför hotar de nazisterna med att slå sönder bilar? Är det logiskt? Eller har de en standarddesign de använder inför alla events? Bland det bästa som hänt i Sverige det senaste året var när lokalbefolkningen i Rosengård jagade bort AFA när de skulle börja bråka med Polisen. Det säger så mycket! Tror att fittjaborna läxade upp AFA också vid ett tillfälle när de skulle ställa till med bråk!

Nej de är samma andas barn, allihop!

//Peter

Ha det!

Utvärdering av landslaget

Nu ska man kanske inte dra för stora växlar av gårdagens landskamp men följande saker saker blev tydliga:

1. Vi behöver någon som kan sköta spelfördelningen högra upp i planen. Elmander klarade inte rollen som släpande forward.

2. Vi behöver en vänsterytter som vill framåt. Det är inte optimalt med en vänsterback på ytterforwardposition.


Om jag får iträda mig rollen som förbundskapten för en dag så skulle jag ställa upp på följande vis:


                                                                             Berg

                                                                             Zlatan 
                                                        V. Elm                              R. Elm

                                                                 Svensson    Källström



                                                       Safari     Mellberg   Majstorovic     Lustig

                                                                              Isaksson



Kommentarer:
Som ni ser så har jag en förhoppning om att Zlatan gör comeback när det börjar nalkas viktiga kvalmatcher. Skulle Zlatan inte ställa upp så tror jag på Toivanen som släpande, han har lite spelsinne. Han låg dessutom bakom många av Bergs mål i U21.

Jag vill ha bröderna Elm i en fri roll på var sin kant. De har båda bra fötter, de är stora och starka, skjuter bra och vill framåt.

Berg tycker jag är självklar. Killen är vass i straffområdet. Elmander kanske springer mer men han behöver i princip springa in me bollen i mål för att få in den.

Svensson och Källström håller fortfarande måttet. Tycker att Wernblom ska ersätta om någon av dem inte kan spela.

Dorsin tro jag inte stärkte sina chanser igår. Lustig däremot stor jag är Sveriges högerback från ochmed nu och 10 år framåt. Mittbacksduon får vi hoppas att vi får behålla länge. Har inte riktigt förtroende för någon annan mittback för tillfället.

// El Capitan


Storm!

Inatt drar visst en storm in över södra Sverige...Skåne ska visst drabbas värst (gud straffar syndaren) men jag hoppas att Jönköping får en rejäl omgång, det är så mysigt! Och sen vore det ju inte fel om det vidriga gröna hyreshuset mitt i stan jämnas med marken!



Sen får vi se om Sveriges decimerade trupp har någon chans mot Italiens decimerade trupp ikväll. Känns som att Mario, Luigi, Mussollini & Co har bättre reserver :P

//Peter

Skägg

När jag rakar mig, vilket börjar bli långt mellan gångerna, så brukar jag prova raka lite olika skäggfrillor. Börjar bli riktigt sugen på att prova på någon. Här finns några härliga alternativ:

Här är de olika skäggfrisyrernas namn på engelska: 1 - Stubble, 2 - Moustache, 3 - Van Dyke, 4 - Goatee, 5 - Mutton-chops, 6 - Friendly Muttonchops, 7 - Spanish beard, 8 - Full beard

Om jag fick bestämma skägg på delfinerna så skulle jag det bli följande:
PJ skulle skaffa 7:an - har alltid tyckt att de bor en liten mexare i PJ
Nils skulle skaffa 6:an - vad liknar den egentligen? har aldrig sett nå liknande
Kroken skulle skaffa 5:an - då skulle han kunna vara en riktig volvoraggare
Lunken skulle skaffa 2:an - Vem tror inte att lunken skulle passa i porrmusch?
Lövgren skulle skaffa 3:an - Getskägg är aldrig fel på en riktig karl. 

Själv funderar jag mest på nr 4 - Goatee, som jag prövade idag. Tog en bild men blev för feg för att lägga upp den. Vad tycker ni, vilken borde man prova?

//F

Alles mögliches

Den senaste tiden har inte varit fylld av ekonomi och statistik till den grad som den kanske borde vara. Anledningarna är två:
1. Statistikboken är inte läsbar. Det är bara slöseri med tid då texten går in i ögonen och ut på andra sidan. Att fokusera på lecture notes är effektivare!
2. Sedan finns den där bestämda känslan av att man för att klara tentan bra inte behöver fokusera på allt. Så har det varit på alla tentor, så blir det troligen även på de kommande. Bättre att lägga in en välplanerad attack närmare tentorna. Men visst, den lutheranska arbetsmoralen får sig en törn när man slöar för mycket.

I torsdags bowlade jag med en massa tyskar, schweizare och österrikare. Och en svensk. Som vanligt var man dålig, men då nästan alla i sällskapet var rent tragiska så kom jag ur situationen med äran i behåll! Vi kan slå fast att de ska hålla sig till det de kan: utförsåkning, apfelstrudel, och lederhosen. Eftersom jag nästa termin ska läsa 15 poäng tyska så är det bra att stan är fylld med naz..jag menar tyskar och österrikare som man kan träna med. Och de vill verkligen lära sig svenska så resultatet blir en fantastisk europeisk integrationsprocess!  Känner att jag har rätt bra koll på orden men grammatiken är såklart en fiende! Kroken kommer väl ihåg ordet "Quatsch" (uttalas Kvatsh) som betyder struntprat/skitsnack? Med detta ord sänkte jag en av dom.
Södra tyskland, där jag snart kan känna mig som en i mängden!

Igår kväll förbereddes en present till en quinna i klassen som heter Fatema, då slog jag och den andra norrlänningen, Johan, våra kloka huvuden ihop och skrev ett par dikter för att fylla ut det fina fotoalbum som de övriga knåpade ihop. Först en så kallad alliterationsdikt (en extrem form dessutom, då vi inte visste att man faktiskt får slänga med småord som inte börjar på samma bokstav!):

Fabulösa Fatema fick fantastiska friends för förvånandsvärt flitigt fair-play (hon är snäll och fick oss till vänner)
Förr festligt fet, fick framtida fin figur, förtär fisk framför fläsk. (hon var tjock som barn och är muslim)
Framtida filantropisk finansfjälla förenar fräckhet, flyt, fläckfrihet (läser finans)
Fienden flydde från frenetisk farfar, folkets frihet fotfäste fann (hennes farfar var med i ett stort slag i Indien)
Flott flerfamiljsvilla frambringar fest för fnittriga Fatema. Fanfar! (hon bor med familjen i en jättevilla
Sen en klassisk Limerick:
En långväga familj från Öst (Indien/Bangladesh)
Fick en flicka på sen höst
Pengarna bränns
(hon är rätt spoiled)
På Josefs förtjänst (hennes pappa)
Och flitigt hon använder sin röst
(absolut)

Idag stod handboll på schemat. Alingsås mot Real Cuidad. Sveriges bästa mot världens bästa klubblag, som vunnit champions league tre av de fyra senaste åren! Alingsås kämpade tappert i kinnarps arena men föll till sist med 24-26.

Slangen Wislander diskuterar med SVT:s crew

Ha det!

//Peter

Fredagsmys med idol

Ikväll blir det fredagsmys på hög nivå. Jag beskådade denna produkt på Mikarianas blogg för ett tag sedan! Och jag blev väldigt nyfiken må jag säga! Så jag blev bara tvungen att inhandla en påse idag.


Den ser väldigt lovande ut, den innehåller ju allt möjligt!



Jag håller på Tove! Vem håller ni på? :)


Ni som har testat fredagsmix skriv gärna en kommentar och säg vad ni tyckte!

//Mattias

Mannen Myten Legenden





Går han att beskriva med ord?

//Mattias

SYTYCD

Ikväll börjar kanal 5 sända So you think you can dance säsong 6. Så nu tänkta jag tipsa er att se det. Det är fan i mig riktigt imponerande vad en människa kan göra med kroppen. Jag har t.o.m. börjat uppskatta modern dans efter jag sett programmet några säsonger. Så ikväll kl 21.55 får ni bänka er framför tvn med nå gott att äta. Nu är det dessutom auditions så några härliga skratt kommer man att få.


Gänget från säsong 5

Nu är de dags att slänga sig i duschen för snart börjar Roger söker fru, eller var det bonde?

//F

På husjakt...

Igår så tog två trötta själar som knappt kunde gå, efter lördagens benpass, en promenad. För att underhålla oss själva så började vi kolla på alla hus vi gick förbi. Vi började att kolla på vad som måste vara umeås minsta stadsdel; fridhem där de fanns en hel del flådiga hus på lummiga tomter. Dock så var tomterna ganska små och de kändes trångt och lite mörkt. Vi gick sedan vidare och kollade på berghem där de finns tusentals småhus men även lite större finare varianter. Tomterna var alltifrån små till lite större. Det fanns helt enkelt en ganska stor variation. Påvägen hem så kollade vi lite på haga också, men vi insåg att det inte var stadsdelen där de kryllar av hus direkt, tror det är mer på sandbacka.

I vårat husgranskande kom vi fram till vad som var viktigt vid ett framtida husköp (om man tillåts fantisera).
Huset ska förutom att vara fint och så också vara utrustad med öppenspis. Tomten måste vara stor och relativt insynskyddad. Huset ska vara lokaliserat i närheten av fin natur, men samtidigt ska det finnas skola och dagis i närheten för eventuella barn. De måste ju dessutom finnas andra barn i området så att ens egna barn har någon att leka med. Dubbelgarage är också ett personligt önskemål.

Min dröm om att bo vid havet och att rita mitt eget hus får jag nog lägga ner. Svårt att bo vid havet och samtidigt ha närhet till skola o.s.v. Att rita sitt eget hus och bygga det från scratch är ju svindyrt har man ju fått erfara när vi byggt stugan. Så jag får nog köpa mig en stugtomt vid havet istället och bygga upp en stuga så alla mina mål i livet kan uppfyllas. Men nu har jag drömt stort. I verkligheten kommer man att sluta i en etta i Sävar.


Drömboende?

//F

Sveriges svar på Compton? Jönköping!

Just det. De flesta har väl sett killinggängets sketcher där sveriges olika landsändar bråkar om att vara sveriges svar på compton. Få skulle väl tro att det är Jönköping, med sin kristna tradition och tydliga familjekaraktär. Inte särskilt många går på krogen jämfört med i andra städer av jämförbar storlek, som t ex Umeå (rena Ibiza i jämförelse!). Det är just här jag tror problemet ligger, den senaste tidens rivalitet mellan de stackars nattklubbar som faktiskt finns. Polisen spärrade igår av Juneporten, vårt svar på Vasaplan, under natten så att busstrafiken fick omledas. Vi frågade Polisen varför och de beskrev för oss en hotbild mellan krogarna. Vi frågade specifikt om det gällde rivalitet mellan ägarna, varpå vi fick svaret "Ja, typ".



Enligt de officiella nyheterna gällde det visst att det varit så stökigt på krogarna på den senaste tiden, men varför spärrar man då av buss- och bilframfart? Nej jag och mina kompanjoner gör den bedömningen att det är för att hindra drive-by´s! Detta baserar vi på vår egen undersökning (utfrågningen av Polisen).


Typisk gata i Jönköping en vanlig eftermiddag.

Bara att hålla i hatten, med andra ord.

PS. Ett tips: gå med jämna mellanrum in på google translate och skriv in bloggens adress så att den gör om sidan till engelska med diverse roliga översättningar. Alltid lika kul!

Magnus Härenstam översatt till Joe Flaherty??
"Finally, it can be said that masquerade gave you a taste and next year we will take utklädnaden one level higher"
"
Yesterday was Halloween and the party was a fact. However, had foresight is not as great as we were told last Friday afternoon that we would be dressed. A slight panic spredder in the body when we only had one day to get clothes, a red now well. But the Children's house solved all our problems and so here we saw out"

Ha det!!


//Peter

Världens sämsta skivrecension

När jag gick i gymnasiet läste jag världens sämsta skivrecension (borde skriva "recension"). Den har förföljt mig sen dess, och när jag stod och duschade slog det mig igen hur usel den är. Expressen är tidningen som är ansvarig för detta. Klas Ericsson hette skribenten. Skivan det gäller är Europes samlingsskiva "Rock the night: The very best of Europe" som då släpptes till många svenskars, inklusive undertecknads, förtjusan.

Låt oss titta närmare på recensionen: Det börjar med hans egna ointressanta associationer till Europe som absolut inte har något med musik att göra. Sen menar han att det inte alls kan kallas hårdrock. Men so what? Cry your heart out! Det har väl inget med musiken att göra heller. Kalla det pop eller jazz om du vill! Sen kan man ju undra om han lyssnat på spåren från deras två första plattor "europe" och "wings of tomorrow" överhuvudtaget.
Enligt många metalskribenter bland det bästa svensk hårdrock någonsin frambringat, om än inte de skivorna ledde till samma internationella massförsäljning som de poppigare och mer keyboarddrivna skivorna.


Sen säger han "naiva poplåtar med vaga texter".  Texterna är precis lika bra som 99 % av allt skräp som samma skribent skulle kalla makalöst. De passar oftast in otroligt bra i musiken, och det är det viktigaste och uppenbarligen vad Jocke Larsson & Co försökte uppnå! Vad en naiv poplåt är frågar jag er, någon idé? Att Europe tappade inspirationen på slutet av 80-talet kan vem som helst hålla med om. Men i kontrast till det makalösa material som denna dubbel-cd innehåller bör det ses som en tragisk parentes.

"lika nu som dödahavsrullarna". Igen, vad spelar det för roll? Det handlar om MUSIK, inte mode. Det är just detta som musikkritiker på våra kaxiga tidningar inte fattar. De håller upp ett trendkänsligt finger i luften
och ger betyg baserat på hur trendvinden blåser.

Ger man två getingar till "The very best of Europe" är man mentalt störd, eller en självupptagen musikkritiker på en större tidning som bara vill göra sig själv till stjärna. Tacka vet jag när musik recenseras av dem som är nördigt bevandrade inom den musikstil det gäller, och som beskriver musiken utifrån musiken och inte dagens trender! Det är också intressant att europe vunnit utländska kritikers hjärtan. T ex så gav amerikanska giganten Rolling Stone "The final countdown" ett mycket gott omdöme då de såg det välarbetade låtmaterialet, detsamma gäller allmusicguide.com. Men man blir väl inte profet i sitt eget land, eller hur det nu var...

Europes nya skivor har fått treor i princip alla tidningar, det kan jag väl skriva under på, men när det gäller det gamla så känner jag att de skulle få större respekt av Expressen! Djäkla borgarblaska!

Min egen åsikt om gamla Europeskivor:
"Europe" - 4/5 delfiner. Man kan höra hur ungt och hungrigt bandet är. "Seven doors hotel" och "Children of this time" är personliga favoritspår.
"Wings of tomorrow" - 5/5 delfiner. Melodisk hårdrock så bra som den kan bli. "Wasted time" och titelspåret smäller högt. John Norums gitarrspel är galet bra.
"The final countdown" - 5/5 delfiner. Melodisk popmetal så bra som den kan bli. Fokus på synthar. Bättre än Bon Jovi, alla gånger. "Danger on the track" och "Rock the night" är personliga favoriter.
"Out of this world" - 3/5 delfiner. Fortfarande kompetent, magiskt i sina stunder. Men alltför mycket wooooh, yeah baby. Låter helt enkelt lite bajsnödigt he he. "Sign of the times" och "More than meets the eye" är dock förkrossande bra.
"Prisoners in paradise" - 2/5 delfiner. Bandet är en spillra av sin forna storhet. Otroligt krystat album, dock med vissa kvaliteter. Endast titelspåret når upp till tidigare skivors klass.

//Peter

Ibland hatar jag Sverige

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6067230.ab

Jojomensan, skicka honom i fängelse bara!

//Peter

Tisdagssynden

I ett svagt ögonblick bestämde jag mig för att gå och köpa mig nå gott att äta till fotbollen ikväll. Så efter en halvtimmes promenad så styrde jag kurs mot Coop för att kolla in sortementet. Jag bestämde mig för nötter och då menar jag självklart jordnötter och inte sånadär töntiga cashewnötter.


Riktiga nötter.

Något som jag förfärandes över inne i butiken var hur många det var som också skulle synda på en veckodag. det handlades chips och godis och annat. Götta ska man äta på helgen, förutom i undantagsfall och mina skäl är för nobla för era öron.

//F



Magnus Härenstam at 3:53! Såna karlar görs inte längre



//Peter

Pure madness 2

Jag hamnade i samma situation. 24 timmar hade jag på mig.

Så jag var helt enkelt en sjukhuspatient:
Kläder: Pyjamasbyxor och vit t-shirt.
Accessoarer: Alvedon, patientbricka, febertermometer.
Smink: Blåöga, röd näsa, röda prickar.
Frisyr: Skulle se vild ut men det såg ut som vilket 16-åring som helst!



Vill rikta beröm mot samtliga övriga utklädda dolphins för en stark insats!

Pure madness

Igår var det Halloween och festen var ett faktum. Dock hade framförhållningen inte så stor då vi fick veta i fredags eftermiddagen att vi skulle vara utklädda. En lätt panik spredd sig i kroppen då vi endast hade en dag att fixa kläder, en röd dag dessutom. Men Barnens hus löste alla våra problem och så här såg vi ut.


Fint ska de va


Amish Cowboy                 BögDjävulen                    Kapten Krok

Under kvällen förvandlades Kroken senare till indianhövdingen, vilket jag tyvärr inte har någon bild på :(

Nils får ta och lägga upp gruppbilden från förfesten sen också.

Slutligen kan sägas att maskeraden gav mersmak och nästa år ska vi ta utklädnaden en nivå högre.

 

Vi var så respektingivande att kameran darrade!

//F and noble knight of barnens hus





RSS 2.0