Ny-Själland?

Det var en gång fem bröder. Den äldste brodern hette Sverige, och var lång och ståtlig och allmänt älskad och känd i hela världen. Många av skolans tuffaste killar, som t ex USA, Japan och Kina, ville vara hans kompis. Den näst äldste hette Danmark och var allmänt sur för att han var så liten och svag och bara var känd för att han drack öl och rökte på krogar och pratade konstigt. Den tredje brodern var Finland, han var mest tyst (efter ett urartat slagsmål med hiskeligt bredaxlade grannen Sovjetunionen) och drack vodka och slogs med kniv.  Näst yngste brodern, Norge, var en glad, extremt lång men gänglig prick, som hade hittat en skatt och därför var rikast av syskonen, men alla visste att hans framgång bara berodde på tur i alla fall. Yngst av dem alla var Island, ett riktigt sladdbarn med enorma komplex för sin litenhet vilket led honom till en misslyckad sejour i den internationella finansen, men nu är han fiskare igen och mindre kaxig.

Moralen i detta är att våra grannländer alla lider av lillebrorskomplex och hybris på samma gång. Följande skall illustrera detta, denna gång är Danmark huvudpersonen.

En klasskompis var i Mexiko på utbytestermin och bodde med ett gäng härliga danskar som alla led av lillebrors- och lillasyster komplex. De lyckades lura henne att Nya Zeeland hittades av dansken, och att Zeeland skulle vara ett engelskt (?) namn för Själland (?????). Försöka går ju. Holländaren Abel Tasman var första europè på plats och han döpte det efter den holländska provinsen Zeeland och inget annat.



Störtlöjligt.

//Kvartsdansken

Fredde berättade aldrig om hur spännande arbetsrätten är!



//Peter

Lite roliga klipp...

Dubbel rainbow-killen

Körkortsturken

Hide your kids

//F

Bara för att bryta den eländiga tystnaden...

Har varit intensivt ett tag nu, men kan ju göra en snabb uppdatering av vad jag gjort på sistone:

-Åkt till sthlm där jag hade några trevliga dagar med några trevliga exchangers, ett par av dem har lunka och krokson redan träffat, och ändå vågade de sig till sverige. Vi lagade mat, åt på restaurang och fikade på cafe mest hela tiden. Sen var jag hemma hos en gamling och skottade och bar saker från vinden, gick vid drottningsholms slott, förfasade mig över bostadspriserna, drack vin, spelade jenga och chinese whispers och charader, funderade lite mer på bostadspriserna, gick runt i gamla stan och på söder, blev utsatt för paparazziterror, drack vin, klagade på skottningen, skrävlade, gick på vasamuseet, besökte folk, ja det var typ allt.



-Sen bar det av till Jönet där man flyttat in i sitt hittills bästa boende, härlig lägenhet och bra flatmates, den ena känner väl jag sedan tidigare och den andra inte så väl än men hon verkar trevlig. Har hängt en hel del med klasskompisar, mycket trevligt och det går nog bara utför nu.

Gillar kommentarerna under VK:s stora nyhetsscoop.

Nu får vi lov att avbryta bloggens jullov! Det ska jag göra iaf!

//Peter Johannesburg

RSS 2.0