Krocket-SM nästa

Grabbar och tjejer, nu är det bara börja träna inför nästa års krocket-sm. Första utmaning är att införskaffa sig rekordelig klädsel, det måste ju sitta i kläderna på dessa grabbar som tog diverse medaljer.



Sedan måste vi läsa alla regelverk för de olika grenarna. http://www.svenskkrocket.se/regler/regler2005.php Eftersom den är något tungläst så röstar jag på att de mest lärda (ni vet vilka ni är) tar hand om det.

Vi måste ju även ha en utrustning som heter duga. Sen måste vi nog tjuvspela lite på b-plan eller bergvallen där det är jämnt underlag. För dom verkar inte vara lika hardcore som vi och spelar med diverse hinder, fallgropar, under hot, hån, pakter, svek och andra onaturliga krafter.


Ps. Måste även kolla upp om Nickes stil är tillåten eller om vi söka dispens för den


--- Nisl

Bad och Värme och Jonsson

För några dagar sedan stötte jag på mariebergskräcken själv i ånäset. Aldrig kan man känna sig säker:


En simpel kroppsarbetare!


Idag är det varmt. Efter att ha kommit hem från Hampen vid fyratiden visade termometern på skuggsidan 31 (!!!) fucking grader. Det betyder alltså att det under varmaste stunden kan ha varit däröver! Troligen toppnotering i mitt liv när det gäller norra Sverige.

Playa del Flarken:


Sen kom Lövgren och Emma förbi. Inte illa!

Ikväll blir det krocket showdown igen

//Peter


23 Juni

Så har man då gjort veckans första arbetsdagar. Mina 6,5 timmars arbetsdagar (9-16) ger inga jätteinkomster men däremot är det skönt att kunna sova länge. Igår var det inte balans på kontona när vi skulle stänga. Självklart kollades först sommarpraktikantens transfereringar igenom men undertecknad har än ett clean sheet! Peppar peppar...


Matchen i förrgår då: Jävla bedrövlig så klart, inte bara av mig själv. Inte nog med att förlora mot några kids (iofs är nästan hela vårt lag bara kids också) men sen fick man även ett till slag på knät. Det är ju så skönt. Känns ännu mera nu. Och sen lyckades nån liten djävel slå mig rätt över ögat. Hård och tapper som jag är så märkte jag det inte. Eller vänta, nu ljuger jag. Det small till ordentligt, men ingen annan verkade märka det först, så det var ju inte lönt att gnälla. Sen visade det sig att de hade märkt det, men de tyckte väl att det var rätt. Men jag tänkte inte mer på det. Sen på kvällen började det svullna och idag har jag varit blå runt ögonen som en riktig quinna.


Värst av allt är väl att det var mot Robertsfors, vår svurna fiende. Västerbottens svar på Tjetjenien. Inspirerade säkert Tolkien när han beskrev Orcherna.


Släktträffen i helgen blev väl lyckad. Mest bestående intryck gav dock det grabbgäng från Gällivare som firade midsommar på samma camping. Då släkten satt och sjöng gamla visor och sånger kontrade gällivarekillarna med följande repertorar:

-Diverse visor om hur mycket de ska dricka resten av sitt liv.

-Små grodorna.

-Någon visa om hur mycket de älskar fosterlandet Sverige.

-Seven nation army av White stripes (ni vet woh o-o-o-oo-ooo....... som många hejaklacker använder)

-En kväll i Juni av Lasse Berghagen. Faktiskt. Inte ett öga torrt.

//Peter


Sweeeet

Kom hem från jobbet ungefär för en 1,5h. Jag orkar inte gå och lägga mig än, man kan ändå aldrig somna direkt! Satt och kollade runt på Aftonbladet för att se om man hittade något intressant. Tro de eller ej så gjorde jag faktiskt det. Kikade lite på olika resmål och sånt!
 
Rania Island, Maldiverna

Man kan ju för guds skull hyra en hel Ö!!! Hur värt är inte det? De kostar endast 67 000 kr/ natt för två, därutöver 5000 kr/natt och person.Upp til 12 personer kan bo i öns 3 villor. Sen så ingår även en egen bulter, kockar, dyk instruktör, spa-terapeuter och en 86 fots lyxbåt med kapten och besättning! Ja mena det här var väl inget att tjafsa om, eller hur?!

Nu är bara frågan vilka som vill hänga med? :)

//Mattias

.................

Idag hittar vi inte på någon rörlig aktivitet (kubb/krocket går att överväga) och tar fram loka päron och saften. Jag lägger min röst på filmkväll. 



Back to soffan ----- Nils

Jag hatar...

Finns det nått värre än försäljare som inte fattar när dom ska sluta? Näe, jag hatar verkligen dessa kräk! I veckan när jag skulle fara och handla på konsum. Så hade The phone house ställt upp den liten disk utanför ingången. Där de givetvis skulle ofreda alla människor med sina nya abonnemang! Men varför kan dom inte fatta att man inte vill ha deras skit?!


Näe, skaffa er ett riktigt jobb istället  era dryga jävlar!!!

Ps. Även efter ett lite halv bittert inlägg, så önskar jag alla en glad midsommar! :)

//Mattias

Blodsmak

Nyss hemkommen från folktandvårdens akutmottagning. Har haft ett fetingsår i munnen sen i måndags och i morse när jag vaknade av att visdomstanden hakade i såret som en fiskekrok fick det vara nog! Tur att man inte har tandläkarskräck, de slipade och putsade så tanden typ skakade ut ur munnen. Men det dryga är att tandfan fortfarande är kvar.... så om nån är villig att försöka sig på några kirurgiska ingrepp ikväll är det bara säga till. Jag kan erhålla verktyg om så behövs.

--- nils

Dedikerat till Molly.

Igår kom döden till Vargvägen och tog Molly ifrån familjen Nygren. Molly blev inte ens 6 år. Molly var marres systers marsvin. För att hedra minnet av Molly hade jag lovat marre att jag skulle göra ett mål till hennes Mollys minne, vilket jag också gjorde.


Molly till vänster, tillsammans med sin livskamrat Doris

Requiescat in pace
// F

Fussball, Arbeit und Namen

Jag är glad att kunna meddela att Nysätra gjorde tre mål ikväll. Hur många vi släppte in är inte väsentligt. Snyggast av målen var Fredriks, utan tvekan. Ett väl avvägt långskott på en målvakt på villovägar. Jag såg banan perfekt eftersom jag sprang jämsides med bollen haha. Lunken sprang tappert, visade att han har snabbhet i benen (snabbare i nästan alla löpdueller) men tyvärr jävlas kroppen med honom. Själv sprang jag på vänsterkanten utan att ropa på bollar, då blir det snabbt bara en joggingtur snarare än fotboll.


Moreover, så gjorde jag min första dag på banken, mycket trevliga arbetskompisar som gör det hela riktigt kul! Skönt att slippa lukta ladugård och svett dessutom.


Angående Fiskens namn: Jag var rätt löjlig och skulle i sann pennalistisk anda ge namn på sjuor eftersom jag själv var åtta. Jag ville dock ha en skvätt humor i det hela och inte bara kalla dem nåt med "bög" eller liknande. Jag tänkte på sikar och sillar, men kom inte på namnet på dessa fiskar och fick därmed bara ur mig Fisken. Det roliga är att jag inte fortsatte att nöta det själv, utan det gjorde andra. Men så gick det till när jag fick min plats i historieböckerna!

Dagens outfit: Kavajbyxor skräddarsydda i Thailand (kostade typ 200 spänn), skjorta köpt på exklusiva snobbutiken L.O.R.D i robertsfors, snorgammalt bälte. Frisyren skapad av naturen.




Hoj!

//Peter


Min bästa vän!

Ikväll ska jag lira match i Flarken. Första matchen för mig på över 2 månader pga skada! Jag är fortfarande inte helt återställd, men jag tränade igår och det kändes bra. Dock har jag fått lite känningar av skadan nu. Men jag kommer ändå försöka att gå för fullt ikväll, de är bara att ösa på tills det går sönder och sen kliva av! :P

Det här kommer nog bli min bästa vän de närmaste dagarna!

Tiger balsam är det bästa!!!

Ni kan ju hålla tummarna för mig så kanske jag håller hela matchen! :)

Ps. Till kvällens match så gäst spelar Fredrik och Peter med Nysätra, inte illa gubbar. De blir kul och lira med er!

//Mattias

Fisken

Jag har aldirg blivit så förolämpad i hela mitt liv. Fisken kom igår fram till mig och frågade om de var jag som var PJ. Vilken skam, jag vill helst byta namn.... Tydligen hade smeknamnet som PJ kom på för honom i 8:an bitit sig fast och han var idag känd för alla som fisken. Tydligen brukar det t o m. stå fisken på pojkens lönebesked. Fisken har många gånger blivit frågad om bakgrunden till sitt smeknamn men tydligen inte kunnat svara, så han ville gå till botten med mysteriet. Nu ville inte jag vara den som berättar varför han fått smeknamnet utan överlämnar de ansvaret till smeknamnets skapare. Fisken borde ju ha listat ut det vid de här laget. Verkar inte vara nån brainiac.


Fisken

Ikväll ska jag och PJ fara på den första seriösa fotbollsträningen på 5 år. Tur att vi tränade lite i fredags. Det ska bli riktigt skoj. hoppas på mycket spel. PJ kommer att klacka in alla bollar likt Zlatan och jag ska utnyttja min nyfunna vänster på bästa sätt. Önska oss lycka och välgång.

Peace
// F
 



Stanley Cup

Ni som läser detta nu kl 02:50 slå då för guds skull på canalplus sport eller surfa in och köp deras match på webtven. Det kan ju inte bli mer spännande! En sjunde och avgjörande match i Detroit. Ska Detroit Swedes (Red Wings) lyckas slå Pittsburgh Pingviner? Den som håller sig vaken får se ;)

Men nån av dessa kommer förmodligen ha med matchens avgörande att göra:


Då var det dags igen!

Ikväll har det varit fotboll och film för hela slanten! Under kvällen blev det lite tjafsande om vilka nötter som är godast, cashewnötter eller vanliga jordnötter! Så givetvis måste vi ha en omröstning på bloggen. Fredrik hade även med sig en ny sorts bubbelvatten, Ramlösa med smak av päron och citronmeliss! Ojojoj en ny utmanare till Loka päron! Den är gången får inte ens Bonaqua päron vara med för ingen vill ändå ha den! haha.

   
Vilka av dem är godast?

    
Och vilken är godast av dessa två?


MIna vinnare är iaf cashewnötter och Loka päron!

Så rösta och säg vilken ni tycker är bäst! Om ni inte har smakat någon av dessa produkter så åk genast till affären och köp! :)

// Mattias

Stundens tankar

Enligt mig finns tre viktiga grundfundament för samhället:

-Ekonomisk tillväxt
-Rättssystem
-Fotboll

Och jag känner att jag (igen) måste skriva ett inlägg om det sistnämnda. Ronaldo må vara bra, men en fucking miljard?? Känns som att hans namn är 700 miljoner av det typ. Jag hoppas att Wisla Krakow vinner champions league nästa år, eller åtminstone att något av de "oslagbara" lagen åker ut tidigt mot liknande motstånd. Finns inget skönare!

Mina tösahänder har fått utstå en del slit under första veckan på jordbruket då jag nött på med spett och grepar och spadar mest hela tiden utan handskar. Idag hann jag både få blåsa och sen spräcka den.

Jag vart TV-spelspepp för första gången på länge. Tur då att 360:t har sommarlov i det ljuva Småland.

Nu är det dags för kvällsbön och sömn. Lev väl!

//Peter


Här kommer min lista...

På PJs begäran så skulle jag lista mina sämsta utekvällar. Jag har valt att lista de kvällar som sämst levt upp till de förväntningarna som rådde. Av dramaturgiska skäl så börjar jag bakifrån.

Plats 3.
Fadder Fredrik visar vart skåpet ska stå på nollningsveckan. Det blev en blixtvisit in på Corona innan jag insåg att det verkligen var dags att bege sig hemåt. Resten vill ni inte veta. Dock så har aldrig någon dansat sig in i minnet på så många människor på kort tid. Blev lite av en kändis och gummibenen är efter det väl omtalade på juristprogrammet.

Plats 2.
Måste nog faktiskt säga tentafesten förra helgen. Det var bartömning på Corona och det kändes som tentan gått ganska bra. Stämningen var alltså bra och förväntningarna höga. Dock gjorde den timmeslånga barkön att alkoholen gick ur kroppen och kvällen gick inte att rädda för min del. Var inte tal om att ställa sig i kön igen. Alla som varit på Corona vet hur packat de är så man måste vara ganska dragen för att stå ut. Det blev olidligt.

Plats 1.
Förväntningarna var höga. Årets fest väntade. Jag pratar givetvis om lördagen på förra årets öltält. Vi träffades hos kroken och grillade. Jag åt givetvis 600 gram kött och en bra bit över 1 kg klyftpotatis. Detta gjorde att jag omöjligt kunde bli full den kvällen och besvikelsen blev därmed ett faktum. Kändes som jag var nykter när jag gick runt därborta och jag kunde inte riktigt känna av stämningen denna festliga afton. Ska inte göra om det misstaget i sommar.


Min bakskalle, lövgren å nisse på öltältet

Härligt att midsommar är fixad grabbar. Nu återstår bara att få oss nå sällskap.

Jag, PJ och krok kom igår på att vi ska köra en parodi på modebloggarna och skriva om dagens outfits m.m. Jag bestämmer härmed att det sker till veckan.

Your humble servant,
// F




Verkligen olustigt

Är det något jag verkligen avskyr så är det dessa vindspel som folk ska ha hängande på huset. Jag menar vad är syftet med dessa vindspel förutom att sprida skräck och rädsla bland grannarna?!  Jag får rysningar varje gång jag hör ljudet från dem eller egentligen behöver jag bara se ett vindspel för att jag ska känna hur skräcken sprider sig inom mig! Jag målar upp otrevliga skräckfilms scenarion i mitt huvud, typ att Jason Voorhees från Friday the 13th ska komma och döda mig. Eller att de ska bli en stor jäkla storm med tornados! (Om ni har sett filmen Twister så fattar ni).


Fan ta den som kom på denna idé!!!


// Mattias

Pappa upp i dagen.

Man gillar aldrig när folk säger att man är så lik sina föräldrar. Man kan tycka att andra är lik sina föräldrar men inte en själv. Igår blev jag kallad för Peder av en gubbe som bott på samma gata som pappa när han växte upp. Det är nog bara att acceptera att man är ganska lik ändå. Jag tänker dock behålla mitt min hårväxt!

Midsommar närmar sig med stormsteg så nu är de dags att vi styr upp någonstans att vara så löser sig resten sen. Krok får meddela när han fått höra något.

Nu är boendet till stadsfesten fixat iaf. Jag och Lunken ska köra den lyxiga stilen.

Jag återkommmer med listan. Har kommit endast kommit fram till första platsen än.

Yours sincerely,
//F


Proletären

Då har man som en arbetsklassens hjälte gjort sin första dag på gården igen. Funderar på att organisera en strejk. Typ som när Kanada strejkar i South Park. Känns skönt att jobba lite igen.

Röstade borgerligt i EU-valet, men så fort man blir löntagare måste man hissa den röda fanan!


Vad kan man säga om danmarksmatchen såhär i efterhand? Nilssons snöpliga misstag summeras bäst med mammas nya killes ord "Å dansken kund sko se". Stolpe ut var det den kvällen, inte bara genom förlusten utan också genom att Portugal avgjorde mot Albanien i 93:e minuten. Dessutom fanns både Kvist och Jörgensen i danskens lag. Vi hade alltså kunnat ha haft greppet om andraplatsen men nej! Nu är det tvekamp med Portugal (förutsatt att det blir vinst mot Malta). Lagom kul men inget är kört än!


Jag har en utmaning till Fredrik: Lista de tre sämsta festerna du deltagit i!


Peace out ya all! //Petey


Nu får det fan vända alltså!

Idag for jag hem till Flarken för att ta ett löp pass, hade lite känningar i en axel så de blev inget gym idag! konstigt att jag måste åka hem till Flarken varje gång jag ska löpa. haha! Jag vet inte vars man ska springa i Robertsfors, jag har inte koll på några bra rundor!
Men när kom hem till Flarken och skulle just ge mig ut för att springa, så märker jag att hörlurarna till min Ipod har gått sönder av nån skum anledning! Det är sprakar och är extremt hög basljud i hörga luren! Riktigt störande så jag fick bara lyssna på vänstra örat..


Någon fler som har fått problem med hörlurarna till sin Ipod?

Och jag är fortfarande på kasst humör sen igår kväll, ge mig nå bra tips på vad jag ska göra för att bli glad igen?!

// Mattias

Över 6 månader!

Yesbox nu har det gått över 6 månader utan snus. Så jävla skönt! Alla som jag pratade med innan, som har försökt sluta. Hävdade att det skulle vara sjukt svårt och att man skulle bli nojig! Jag blev varken nojig eller kände att de var särskilt svårt. Klart att man kände suget efter snus, men då tuggade jag bara tuggummi som tusan! Och det funkade för mig iaf. Dock blev jag typ beroende av tuggummi istället, men efter ett tag så lugnade även det ner sig!


Nej tack!!

PS. Måste bara tillägga att jag är på jävligt bra humör, vet inte rikigt varför men de känns gott! :)

// Mattias

Kvällens startelva

Jag hade tänkt försöka gissa kvällen startelva mot Danmark men såg att den redan var släppt nu. Överrakningarna blev Adam Johansson på högerbacken och Daniel "******" Andersson på mittfältet. Anders Svensson har ju varit skadad så Lagerbäck valde sin älskling istället. Att en spelare som inte ens dominerar i allsvenskan går in i den svenska startelvan är ett teckan på att de saknas bredd i Sveriges trupp i dagsläget. Jag har dock svårt att tro att Daniel Andersson skulle vara en man för landslaget om det inte vore för Lagerbäcks förkärlek till bakåtpassningar och hela fotbollssläkten Andersson.


Landslagsklass? Svar: Nej

Men vi får hoppas på en trevlig kväll, med god mat och magi från mr. Z
Egentligen är ju hälften redan vunnet då vi slipper den längste ikväll :P

Upp till kamp,
// Er blivande förbundskapten

Kriget

Dagen började väldigt lugnt på jobbet. Allt var i sin ordning man tog en kaffe, jobbade lite, softade och slö spelade lite harpan. Inget seriöst lirande idag dock! Efter ett tag kom Dexter in och snackade en stund.  Vi gjorde en tävling "Rakblads kastning på väggen" . Vi kastade rätt mycket ( jag har små ont i axeln faktiskt ). Jag har alltid varit bättre än han på rakblads kastning, han har försökt länge men aldrig riktigt lyckats! Men efter att vi har stått och kastat en bra stund, så blir han bara bättre och bättre. Jag däremot blir bara sämre och sämre av någon anledning, gud vad har hänt med min kast teknik?! Givetvis blir han tok peppad och kommer in till mig för varje 5-10 minuter och vill tävla. Jag känner dock att peppen över denna tävling börjar sakta smyga ut ur mig och ilskan börjar gro! Men jag håller god min och fortsätter kasta. Vid det här laget förlorar jag mest varje gång, jag får bara inte rakbladet att fastna på väggen... Sjukt irriterande!!! Han jublar och känner att livet leker. Jag känner mig hånad och föraktad! Tillslut blir jag så sur och bitter, så jag drar mig ur tävlingen och ber han dra hell... Men han gav sig inte, så jag blev tvungen och hämta en vattenflaska och blöta ner honom! Det spårade senare ur till ett vattenkrig. Och det hela slutade med att han sprutade ner mig med 5/56 (smörjmedel/rostmedel). Vilket jag tycker är att gå över gränsen(eller de gör jag inte, blir bara lack över att jag inte kom på den idén före han) Därefter vill han ta i hand och sluta fred, vilken fjant!  Nä du Dexter fuck that... Kriget kommer att fortsätta på måndag!!

// Mattias

180 högskolepoäng..

..är nu avklarade. Kan nog säga att jag klarade skiten faktiskt. En svår fråga men resterande känns ganska bra. Kan de bara läsa min skrivstil så är det lugnt. Vi var ca 300 svettiga juriststudenter som tenterade på Nolia, tur att de inte var så bra väder idag för då hade de blivit riktigt varmt.

Nu ska jag försöka ta igen 6 h obefintligt näringsintag för att sedan fara och träna innan de blir pizza och kalorier i flyttande form.

Nu återstår 2 frågor:
Har lunken fixat 6:an?
Hedrar den längste oss med sin närvaro imorrn?

Nu tar jag sommarlov, dock inte från bloggen!
// F

Så kan det gå...

...om cyklisten tror han är Lewis Hamilton och ska ta en 90 graders sväng med en "vältränad" biff (nämner inget namn) på pakethållaren. Psykeln får nog läggas in på repaircamp eller liknande i sommar (ytterligare en anledning till att använda bil) för att sedan ha en lång rehabilitering i vinter.



Observera att däcket på bild är riktat av en certifierad mekaniker (en från buschen). Var typ denna vinkel vid olyckan: L

HUr blir det på lördag? Öla och fetinggrill? Fetingöla och grill? eller Feting av båda?

--- Niss

Imperiet vidgas

Jag kan med glädje meddela att swedishdolphins numera även har kinesiska läsare. Detta är en direkt följd av den östliga expansion som Lövgren har skött med bravur, och som jag stärkt genom att knyta kontakter med kineserna på högskolan i Jönköping. Att vara nära allierade med världens nya supermakt ser jag som ett steg i rätt riktning, då vi redan dominerar i norra Europa.

Våra kinesiska vänner läser bloggen  genom att översätta i google translate, och resultatet blir sådär, även om man måste medge att översättningsfunktionen är betydligt smartare idag än för någr år sedan. Nedan följer de inlägg som Yang fick översatta igår (en del rätt så roliga formuleringar):


Corrupt

Would just go to bed, exhausted after discharge on exam. But then of course I found something that upset me.

As a friend of both statistics and football, I think the concept of rank investments is how much fun any time. But can you for böveln not create a better formula than the FIFA's ranking? Would also be fun with a ranking of the club. Not hard to say which would be one now:)

Ranking as it was in May 2009, as I show below, was well with FIFA dimensions completely OK. Not the U.S. as four or Norway, which ranks second in all cases. Great looks are not illogical, and I am the first to hold Spain as numero uno.

But the U.S. is chronically too high, for they may be mass points by thrash Haiti and Honduras. Funny also that the Nordic countries are so poor. Do not think that Sweden and Denmark are såååå much poorer than Portugal. Eat your heart out Ronaldo, but it will be in the Nordic World Championships next year. Swedish or Danish. Or both! Funny that Denmark beats Portugal in portugal and almost reaches up to Chile, Northern Ireland and Israel class.


Exam Thoughts
I'm currently in the final stage of exam school, to run a full day at the university tomorrow, and then sit and read a little on Thursday to be a little rested for Friday's force review. Feels pretty good with the study. Exam consists of 5 parts, worth 10 points each. 3 parts feels really good, and may with luck almost nailed (I can eat up). Some kännsl ith more difficult, but it should probably be able to get quite a lot of points. The last part can be really tough if you have bad luck, on the old exams are level fluctuated from difficult to virtually impossible depending on the area chosen. As an unpleasant over shave so, in addition to the 50 points, max 10 points put on exam results depending on what you get on a PM that we have in the past. But what happened on PMet we can not know before the exam so I've no idea how it ended. Tomorrow, I will try IAF fill the gaps in my knowledge.

Fortunately, so no issues on the VIP-law, as I and Nils became aware of the toalettkön on REX.

Now back to the books.


欢迎您到博客,我们的华人朋友 (welcome to the blog, our chinese friends)

//Peter (彼得)


Årets första flagen

Efter att vistats i solen hela helgen utan varken tröja eller solskyddsfaktor så brände jag mig rejält uppe vid nacken. Givietvis har det börjat flagna. Vad är detta för fenomen egentligen? till vilken nytta? Kanske är de så att det är död hud som måste bort. Då är det kanske bra att man blir av med det, men vill ju inte gå runt och lukta död hud ;) Vem var det egentligen som myntade uttrycket: stå inte här och lukta död hud. De var då någon på högstadiet som sa det, minns inte vem men misstänker Abbe eller Krok. Hur som helst så bränner jag mig allt på ryggen upp mot nacken hur jag än gör, jag vill påstå att det är pga att min nacke och övre del av rygg är så vältränade och sticker ut lite och därför blir extra utsatt, men det är kanske bara ett önsketänkande. Om jag skulle få hudcancer någon gång så vet jag då vart det kommer att börja iaf. 

Tentafesten på fredag kommer att bli svinig. Det är bartömning på Corona pga konkurs och juristerna har fixat så vi ska få börja häva i oss innan öppning. Så det kommer inte att snålas med alkoholen i onödan.

Lunken vi måste styra upp hotellrummet i helgen! Vi bokar när jag kommer i helgen.

Truly yours,
// F

Korrupt


Skulle just gå och lägga mig, helt slut efter urladdningen på tentan. Men då hittade jag såklart något att störa mig på.

Som vän av både statistik och fotboll tycker jag att konceptet med rankingar är hur kul som helst. Men kan man då för böveln inte skapa bättre formler än de FIFA har i sin ranking? Skulle även vara kul med en ranking av klubblag. Inte svårt att säga vilka som skulle vara etta nu :)

Rankingen som den var maj 2009, som jag visar nedan, var väl med FIFAs mått helt OK. Inte USA som fyra eller Norge som tvåa i alla fall. Toppen ser inte ologisk ut, och jag är den första att hålla Spanien som numero uno.

Men USA ligger kroniskt för högt, för de får massa poäng genom att spöa Haiti och Honduras. Lustigt också att de nordiska länderna är så usla. Tror inte att Sverige och Danmark är såååå mycket sämre än Portugal. Eat your heart out Ronaldo, men det blir nordiskt i VM nästa år. Svenskt eller Danskt. Eller båda! Lustigt att Danmark slår Portugal i portugal och nästan når upp till Chiles, Nordirlands och Israels klass.


1Spain Spain17290Equal0
2Germany Germany13620Equal0
3Netherlands Netherlands13600Equal0
4Brazil Brazil12810Equal6
5Italy Italy12710Equal0
6Argentina Argentina11950Equal-6
7England England11730Equal0
8Croatia Croatia11510Equal0
9Russia Russia11170Equal0
10France France10740Equal0
11Portugal Portugal10130Equal0
12Czech Republic Czech Republic9680Equal0
13Greece Greece9270Equal0
14Turkey Turkey9230Equal-2
15USA USA9190Equal0
16Uruguay Uruguay9090Equal0
17Paraguay Paraguay9060Equal10
18Switzerland Switzerland8830Equal0
19Cameroon Cameroon8710Equal0
20Bulgaria Bulgaria8400Equal0
21Israel Israel8360Equal0
22Ukraine Ukraine8320Equal0
23Serbia Serbia8190Equal0
24Scotland Scotland8150Equal0
25Mexico Mexico8030Equal-5
26Chile Chile7960Equal-10
27Northern Ireland Northern Ireland7950Equal0
28Romania Romania7920Equal0
29Denmark Denmark7900Equal0
30Nigeria Nigeria7810Equal0
31Ghana Ghana7790Equal0
32Australia Australia7760Equal0
33Sweden Sweden7690Equal0
34Republic of Ireland Republic of Ireland7610Equal0
35Japan Japan7490Equal0
36Côte d'Ivoire Côte d'Ivoire7430Equal0
37Egypt Egypt7420Equal0
38Bosnia-Herzegovina Bosnia-Herzegovina7370Equal0
39Honduras Honduras7360Equal10
40Poland Poland7241Up5
41Costa Rica Costa Rica721-1Down0
42Ecuador Ecuador6950Equal-2
43Hungary Hungary6621Up0
44Colombia Colombia660-1Down-14
45Norway Norway6421Up2
46Korea Republic Korea Republic641-1Down0
47Slovakia Slovakia6260Equal0
48Gabon Gabon6160Equal0
49Mali Mali6040Equal-5
50Morocco Morocco5930Equal0


//Petey

Tentatankar

Jag befinner mig för tillfället i slutfasen av tentaplugget, ska köra en heldag på universitetet imorgon och sedan sitta och läsa lite på tordag för att vara lite utvilad inför fredagens kraftprövning. Känns ganska bra med plugget. Tentan består av 5 delar, värd 10 poäng vardera. 3 delar känns riktigt bra och kan med lite tur nästan spikas (detta kan jag få äta upp). En del kännsl ite svårare, men även den ska man nog kunna få ganska mycket poäng på. Den sista delen kan däremot vara riktigt tuff om man har otur, på de gamla tentorna har nivån pendlat från svår till i princip omöjlig beroende på vilket område som väljs. Som en obehaglig överrakning så kommer, utöver de 50 poängen, max 10 poäng läggas på tentaresultat beroende på vad man får på ett PM som vi gjort tidigare. Men hur det gick på PMet får vi inte veta innan tentan så man har ingen aning om hur det gått. Imorgon ska jag iaf försöka täppa till luckorna i min kunskap.

Som tur är så kommer inga frågor på VIP-lagen, som jag och Nils blev varse om i toalettkön på REX.

Nu åter till böckerna.

Puss
// F


En härlig dag!

Finns det något bättre än eftermiddagstenta?

En härlig väntans tid. Man kan inte hardcore plugga för då blandar man nog bara ihop all skit igen. Samtidigt kan man inte vara helt apatisk. 

Men man skratta åt norrmännen i Världens första IT support:


Hoj!

//Peter

Vad ska jag kräva av Mariehem?

Under helgen som spenderades i Umeå, så har jag hjälp till och städa omklädningsrummen på MSK Arena 2 ggr! Så frågan är ju vad jag ska kräva av dom nu?! En gratis burgare på nästa match kanske eller ett kontrakt i deras div 2 lag skulle inte heller vara fel! Fredrik du hjälpte ju oxå till, så fråga du oxå om ett kontrakt i div 2. Kan du tänka dig, jag och du i division 2, shit pommfritt. Jag sitter och funderar på om det skulle bli succé eller fiasko. Vi har ju för guds skull smyg tränat fotboll hela helgen, aldrig att vi skulle missa ett volleyskott efter denna helg! Så jag tror på succé, men om det nu skulle skita sig och bli fiasko. Så kanske Msk United har 2 platser över istället!



// Mattias

RSS 2.0