Dagens motion

Idag har jag motionerat mer än vanligt. En vanlig dag brukar de bli en sväng med cykeln upp till universitetet och oftast ett gympass. Dagen börjde med cykeltur mot universitetet. Kände att de fanns bra kraft i benen, som varit så sega hela vintern. Jag cyklade mot den fruktade Gammliabacken. Jag hörde killen bakom mig, som legat mig i hasorna hela vägen, växla ner när vi kom till backens början. Men då visste han inte att jag närmare mig formtoppen ;) jag spurtade som aldrig förr. När jag kom upp till toppen och kollade bak så var killen minst 50 meter efter....sucker! Sedan cyklade jag hem från universitetet och till intersport och köpte en basketboll inför kvällen lir. Efter middagen var det dags igen ett cykla till Berghem och lira lite basket, var lite sen så jag cyklade på som en dåre. Höll på att spränga benen i gammliabacken och var sjukt anfådd när jag kom fram. På plats lirade vi 2 on 2 Ghetto-style och jag och little R förlorade, hur kunnde det ske!?! Efter basketen for jag och körde ett benpass på USM och nu är jag hemma. Gissar på träningsvärk imorgon.

Very truly yours,
// F

I den fortsatta värmen

Så här efter en stunds läsning om definitioner av institutioner, och med "blue and alone" (pistvakt låten) på spotify, så känner man sig inspirerad att skriva en rad.

Det är som sagt hett här i jönet, solen steker balkongen och jackan har spelat ut sin roll sedan nån vecka tillbaka (men inte efter solnedgången). Jag ligger helt OK till med skolarbetet, ganska lugna puckar faktiskt. Men däremot blir Maj väldigt hektiskt, med fyra tentor. Omtenta på lagen, hemtenta i en kurs, och till sist vanliga tentor i den andra programkurser och den sista lagtentan. Ja fyfasen, skulle det gå vägen med alla fyra så bjuder jag på fika i Flarken!

Planer för valborg har jag inga, men det duger som sagt med att bara vara utomhus så blir man på bra humör. Man nöjer sig med det lilla.

Kan också påpeka att min kinesiske vän Lei diskuterar Tibetfrågan med mig och några till. Inte för att jag kan så mycket om konflikten, men argument som "man ska inte göra uppror mot den man inte kan besegra", "vi är starkare" och "dalai lama är både politisk och religiös ledare, det tolererar ni västerlänningar aldrig annars" duger inte riktigt åt oss för att acceptera Kinas övergrepp (om än det bör sägas att Kina investerar kraftigt i Tibet och faktiskt försöker på regionen att utvecklas ekonomiskt). Men Lei är ingen idiot, det är bara så tydligt att han som kines är lite vinklad i frågan. Därför retas vi och säger att Hong Kong och Tibet inte är Kina hä hä.

Dags att laga min standardrätt: Pad Thai (kyckling, nudlar, wok grönsaker, pad thai sås, nötter, sweet chili, och helst riven vitkål).

Auf wiederhören
//Peter Jörgensen

Den italienska torpeden

På dagens seminarie i internationell privaträtt så berättade vår lärare om den italienska torpeden. Men låt er inte luras av namnet, det är inte en yrkesmördare han syftade på. Det istället ett metod för att förhala en process genom att väcka talan i Italien, trots att den italienska domstolen inte är behörig att ta upp tvisten. När man väcker en talan i en domstol så kan ingen annan domstol ta upp frågan förän domstolen har avvisat talan. Problemet som då uppstår är att det typ tar 8 år för den italienska domstolen att inse att de inte är behörig och under den tiden kan då inte tvisten prövas. Effektivt och etiskt alltså.

Insåg idag att vi har innebandy tunering på söndag, så nu är frågan hur man ska hinna träna upp en djävulsk kondis innan dess. Förslag någon? Blir nog att försöka köra lite intervaller då innebandy är en explosiv sport, men hur kul är det!?! 

Yours cordially,
// F


Sommardäck och grill

For i helgen en sväng till Å för att byta till sommardäck på golfen, byte även på föräldrarnas bil och släpen. Sammanlagt 10 däck alltså. Det går ganska fort, men är lite tråkigt. Man kan ju fundera på varför det inte bara är en bult som på formel 1 bilarna, det skulle ju vara smidigt. Fast ur säkerhetssynpunkt så är de ju bra med 5, utifall nån skulle lossna. Hann  även med en filmkväll med grabbarna, tvätta bilen och köra iväg skotrarna till sommarförvaringen under min kort vistelse.

På lördagen var jag och lunken och såg på Ersboda SK mot ett b-betonat IFK Göteborg. Vad ska man säga, Ersboda hade ju faktiskt några chanser men var några nummer mindre. 8-1 blev slutresultatet men då brände Ersboda en straff.
Under kväll så startade vi grillen och så vi gjorde det. det blev faktiskt riktigt lyckat. Till köttet så gjorde vi en potatisgratäng, som var minst sagt god, och en sallad. Måste säga att potatisgratäng inte är så svårt att göra, den ska va ganska länge i ugnen men själva tillberedandet är inte alls avancerat.

En av de två grillmästarna.


Portion nr.1

Resten av kvällen så smälte vi maten framför Robinson och Best of the Best 1 och 2 (riktiga kvalitetsrullar).

Respectfully yours
// F

Underskattning!

Måste bara få dela med mig av min (även mina arbetskamraters) lycka när vi fann en gammal Black Ingvars cd i bilen! Ner med rutorna i bilkön och max volym! Vilka hjältar dom är, Sveriges mest underskattade band.

Bara lyssna och njut!


Måste även tillägga att detta är en top 10 av bästa uppfinningar. Motverkar gamnacke till 95%. Dock ej saliv ;)


/// Nils







Världens bästa TV-serie

Som ni alla vet så är det mycket serier som går just nu och de mesta är ren dynga. Men det finns en som i mina öga står över alla andra och som bara blir bättre med tiden. Det som är ganska roligt med denna serie är att de är inte alltför många som ser den men alla som gör det är lyriska. Jag har dock aldrig hört om nån tjej som ser den men det är ju deras misstag. Här iaf min dom:

Kanske världens bästa serie.

Har alltid varit lite svag för filmer med nöriga killar som man på något sätt kan identifiera sig med även om jag själv inte ser mig själv som en nörd. Men man är nog lite nörd trots allt.

Jag tänker inte bege mig på att berätta vad serien handlar om, den gör sig inte rättvis när beskriver den. Men en uppmaning till alla är att se den eller iaf ge den en chans.

Till PJs lista nu. Knattefotbollen var ju kung. Nysätra tog ju hem seriesegern första året. Robert F gjorde allt ute på planen å jag vaktade målet med mitt liv. 8 insläppta mål på en hel säsong. Slutresultatet i den där matchen på tuneringen i Skellefteå blev 4-1 om jag inte minns helt fel. Josef var en fantom i målet. Tror mig även minnas att slutresultatet i the dolphins första och sista match blev 16-9(som en första halvlek i handboll ungefär).


Innan den legendariska matchen.

Jag har ett minne som jag gärna skulle vilja få i på den där listan också. Innebandytuneringen i 8:an. vilken surrealistisk upplevelse när Abbe störtade fram och gjorde det avgörande målet, direkt från tekning. Satan så explosiv han var på den tiden. Men icke att förglömma att hela klassen gjorde en heroisk insats i finalen.

Blev minst sagt lite nostalgisk av din lista.

Yours truly
//Fredrik


Semestersvenskar & Topplista

Sitter och tittar på "Semestersvenskar" i väntan på kvällens fest, och detta gör jag istället för att sitta ute i solen och läsa det jag borde läsa. Det är svårt att förklara varför man föraktar det så mycket. 350 000 svenskar (!!!) landar i Phuket varje år, alltså bara Phuket, inte hela Thailand. Sen forslas alla ut på lyxhotell och lever livet och föder landets turistnäring, förstör naturen lite osv, men det är väl rätt och riktigt. Det värsta är ju alla som låter sig intervjuas, som man får följa med under deras resa. "partykillen Andreas" eller "Familjen Jonsson och Andersson som pratar i walkie talkie med varandra". Jäkla köttberg av skandinaver!

Nu till topplistan över mina främsta idrottsögonblick. Det är inte helt lätt men here we go. Vi börjar väl med tredjeplatsen och räknar ner:

3. The Bygdsiljum showdown Första seriematchen i knattefotboll spelade vi, flarkens stolta kämpar, borta mot Bygdsiljum. Jag minns att Alexandra J innan matchen tittade bort mot deras lag och påpekade att de var många och därför skulle kunna byta ofta. Alla som har spelat fotboll i lag känner väl igen det där, man tittar på motståndarna och blir lite rädd för att de ser så samspelta och tuffa ut när de lägger sina bredsidor till varandra innan matchen. En dryg timme senare hade Flarken segrat med 9-1 (resultatet är jag HELT säker på), vilket innebar hybris för unge Jörgensen fram till nästa seriematch som vi troligen förlorade, kanske mot nysätra som med sin mister R krossade allt i den benhårda kommunserien. Men för en period fick jag verkligen tro att vi var så bra, att vi var den typen av lag som vinner med 9-1 en typisk match.

2. Skelleftebragden Vi bör bäl glömma Skol-SM matchen mot bureå året tidigare då vi förlorade med typ 13-0 och jag, flarklunds egen Kahn, släppte in alla långskott, men röjde undan några frilägen vilket ju är ologiskt. Nej, året efter så kom Nybyskolan till Skellefteå för att möta två andra högstadieskolor. Mot den ena spelade vi 2-2 efter bland annat mål av Fredrik (och frispelning av mig till Edvins mål). Men den ärorika matchen var förlusten mot den andra skolan som jag inte minns vid namn. Saken är den att för den skolan spelade i princip samma lag som myckles pojkar 87, och de tampades om en plats i pojkallsvenskan och var ett av de absolut bästa lagen i länet. Så där stod vi, med en del som spelade fotboll, en del som spelat, och en del som knappt någonsin spelat, mot ett samspelat lag av högklass. Med 20 minuter kvar höll vi fortfarande 1-1, och då frågade jag killen som jag hade på min kant (och som jag kände igen från att ha mött Myckle några veckor tidigare): "är ni myckles pojkar 87 lag?". Svaret blev ja, varpå jag förklarade att vi är en brokig skara spelare, med olika förhållande till fotbollen, och han blev förvånad. Vi släppte i slutet av matchen in ett par baljor och förlorade, men jag ser det ändå som en bragd!

1. Ett världslag föds Det rankas av svenska toppkommentatorer, som Glenn Strömberg, Jens Fjellström och Anna Pohjanen, som en av europeisk storfotbolls främsta matcher. Steven Gerrard, Zlatan Ibrahimovic, Christiano Ronaldo m.fl. håller Dolphins som det främsta lag som någonsin sparkat boll, vilket bevisades genom att besegra de obesegrade turkiska mästarna på bortaplan med siffror som tidigare aldrig skådats. Vad slutresultatet blev minns jag inte, men sura blev förlorarna iaf. Alanya var platsen, och den ärorika segern togs mot restaurangpersonalen på en restaurang där vi ätit någon kväll tidigare. Jag, Fredrik, Nils, Niklas, Kroken och vår käre turk, "Nihat"!

Jag vill minnas att vi käkat på Burger King innan, och därför var det som att man hade ett bowlingklot i magen när man sprang runt i värmen. Fukt fick en ny innebörd. Svett. Svett. Det var en perfekt avslutning på vår chartervecka i Turkiet.

//Peter

Ordbajseri och Wii

Idag har jag börjat skriva på mitt PM i folkrätt på engelska. Jag har gruvat länge inför detta. Efter en minst sagt trög start, satt 3 h innan jag bestämde mig för ämne, så rullade det på på bra resten av dagen. Som tur är så får man i detta PM skriva mycket av sina egna åsikter och det är ju tur då de är ett hyfsat långt PM som skall skrivas. Egentligen inte så långt, men det längsta vi skrivit hittills på utbildningen. Har än så länge klarat mig utan att behöva ordbajsa men jag har en känsla av att det kommer behövas länge fram.

Efter pluggandet var det bara att slänga i sig lite mat och bege sig till USM. Min tidsplanering för kvällen sprack ganska ordentligt dock så de blev ett kort men intensivt benpass med tunga vikter. Lite träningsvärk hoppas jag på. Sedan var det bara att stressa hem och göra sig klar för Wii-kvällen hos Anders. Vi spelade Mario Kart med ratt. Personligen så var resultaten blandade men det är fortfarande ett roligt spel och vissa av de gamla banorna finns kvar. Tjusning med Mario Kart är att man kan ligga först hela tävlingen för att sedan bli skjuten eller sprängd eller råka köra på ett jävla bananskal på sista varvet och komma typ sist. Man slits mellan hopp och förtvivlan och svordomarna haglar. Spelades också lite Guitar Hero, men jag står fast vid vad jag sa hos Anders: Guitar Hero är töntigt.

Hade egentligen tänkt vara duktig och ta någon bild av våran Mario Kart-batalj men hade dåligt med batteri i kameran och de få bilder som togs var ganska lama så jag skonar er från det. Men ska i fortsättningen bli bättre på att ha med kameran så jag kan lägga upp lite bildbevis så ni inte tror att allt jag skriver är påhitt.

Väntar med spänning på PJs lista över hans bästa sportminnen. Tror mig veta iaf ett minne men man vet ju aldrig vad som rör sig i huvudet på den mannen.

Your humble servant
// Fredrik


Ormar & überteoretisk litteratur

Härom dagen hörde jag några av de utländska studenterna prata med varandra, och pratar någon om ormar blir det ju öronen automatiskt större och hjärnan kopplar på intresseledningarna. En av dem hade varit ute och gott i den svenska myllan, och då haft turen/oturen att stöta på en orm. Svenska ormar skrattar vi åt, de är ju små och bara farliga för småbarn, gamlingar och de som är överkänsliga. Men den här killen sträckte ut sina armar nästan till max för att visa hur lång den var. Han var av medellängd, så det betyder då kanske att ormen var i storleken 175-185 cm lång. I ren förskräckelse använde jag det internationella nätverket, surfade in på wikipedia och slog upp svenska ormar. Vår största orm är visst hasselsnoken och den blir typ en meter MAX. Och den kramar ihjäl bytena. Men utländska studenten hade blivit rädd som fan, och berättade nu om upplevelsen för sina kamrater. Det lustiga är ju om dessa människor åker hem till ja vilket land det de nu kommer ifrån och berättar om våra huggande bestar. Sverige är det nya Australien.


En stor symbol för makt och kraft i Sverige: Den skräckinjagande Huggormen.

Så vidare till nästa ämne: Boken "international economics: theory and policy" skriven av Paul R. Krugman och Maurice B. Obstfeld.

Dessa herrar sätter det stora T:t i Teoretisk. Jag skulle vilja illustrera hur det kan ha gått till när de skrev boken:

Paul: Du maurice, det verkar som att det är rätt lätta grejer vi ska lära studenterna...eller lätta teorier iaf, som inte spelar någon roll i den verkliga världen där ekonomi är kluster av faktorer som väldigt sällan sammanspelar enligt teorin. Hur ska vi det så svårt som möjligt?
Maurice: Jag har en idé, låt oss skapa en massa koder för de olika fakorerna. Som N, X, E etc. upphöjt och nedsänkt i alla möjliga x, q w och r, samt med massor av ^, ¨,', ` etc. Så att det blir svårt för dem att riktigt hänga med utan att hela tiden gå tillbaka 10 sidor för att påminna sig vad alla bokstäver står för.
Paul: Bra! Bra! Och dessutom ser vi till att ALDRIG, ja ALDRIG ALDRIG ALDRIG, ha ett räkneexempel med SIFFROR, för då skulle ju allting kunna bli klarare för dem.
Maurice: Ha ha ha, ja vad de ska känna sig lurade efter att ha läst ett par timmar och bara kommit fram till att inflationen kan öka om man ökar money supply.
Paul: Hö hö. Jag är smart. Jag förtjänade verkligen mitt nobelpris.

Nu ska jag äta uppvärmt lax!
Återkommer med topplistan om idrottshändelser!

//Peter

Ungkarlsliv.

Efter en lång och trög dag på universitetet så var jag och lämnade av flickvännen på tåget. Hon ska ner till skåne på träningsläger och kommer att vara borta i en vecka. Detta innebär att jag kommer att leva ungkarlsliv med allt vad det innebär.

Ungkarlsliv innebär:
Enformig kost (passar på att äta ris då chefen är borta, för hon hatar det).
Långa ensamma kvällar då man sitter uppe och tittar på meningslösa program på tvn för att undvika att gå och lägga sig.
Plugg i princip alla vakna timmar.
Åsidosatt hygien. Ingen rakning, inga duschar och samma kalsonger hela veckan.

Nämen skämt å sido som kommer det att bli lite lonely. Har aldrig bott själv, så jag har alltid haft någon hemma att umgås med när jag är hemma och detta medför att jag är dålig på att styra upp något att göra på vardagskvällarna. Dock så tycker jag det kan vara skönt att vara ensam ibland, men risken finns att jag kommer att bli något av en eremit under denna vecka.

Fick igår en idé om att vi borde ha ett återkommande fenomen här på bloggen där någon önskar vad någon annan ska skriva om någon gång under veckan. För att påbörja detta så har jag tänkt att PJ, med sitt sannslösa minne, ska lista sina topp 3 bästa idrottsminnen från sin aktiva karriär (kan var inom såväl organiserat spel som plojlir) och han ska givetvis också berätta om sitt värsta idrottsminne. Som belöning får PJ givetvis belsluta vem och om vad någon ska skriva om någon gång under nästa vecka i bloggen.

Nu är det dags för krubban (sängen).

Respectfully yours
//Fredrik

Hybris i Umeå. Igen.

U2. Al Gore. Jojomen.

http://svt.se/2.33919/1.1526245/rena_gronkoping_i_umea-_sager_balticgruppen?lid=senasteNytt_895906&lpos=rubrik_1526245

Det måste ju vara rekord, omän jag i allmänhet gillar skrytbyggen och "think big" attityd.

//Peter

Stretching är för fjantar...

Jo jag har ju som alltid hävdat att stretching är för fjantar. Ack så fel jag har haft, stretching är nog det bästa man kan göra efter träning! Synd bara att jag skulle inse det så sent i livet, ganska konstigt ändå eftersom att jag skulle lätt kunna vara topp 10 eller ja kanske t o m topp 5 av världens stelaste människor.
För nu sitter jag här med ett snett bäcken och tycker synd om mig själv. Och allt detta besvär pga för korta Lår- och ryggmuskler. peppar peppar!

// Mattias

Dedikerat till alla dåliga parkerare där ute

Mitt första inlägg i denna blogg dedikerar jag till alla dålig parkerare där ute. Som ni kanske alla förstår så är det bilparkerare som åstyftas. Jag kan inte förstå hur man kan parkera delvis på någon annans parkering utan att märka det. De måste man ju märka både när man parkerar och när man kliver ur bilen. De har uppenbart sluppit att visa att de kan parkera  på sin uppkörning. Funderar på att sända en skrivelse till vägverket och uttrycka mina åsikter.

Upprinnelsen till denna ilska bottnar i att min parkeringsgranne måste ha varit blind när han parkerade i helgen. Som tur var så stod de ingen bil på parkeringen på andra sidan av min parkering, så jag fick göra en lika idiotisk parkering på dennes parkering.

När jag sedan fått ruva lite på min ilska så beslutade jag mig för att prata med parkeringsgrannen och be honom parkera om sin bil. Dock var mina försök fruktlösa så jag beslutade mig för att skriva mitt första arga lapp, dock var den inte så dramatisk att den kommer att få vara med i uppföljaren till David Batras "Den som inte tar bort luddet skall dö!", men ändå!



En dålig parkering.

Vill bara påpeka att jag i vanliga fall är en glad och inte alltför lättuppretat kille, men ibland så rinner bägaren över även för mig.

Yours sincerely
//Fredrik

U/FX

Jaha då har man kuggat sin första tenta, handelsrättslig översiktskurs:

Jojomensan, så går det när man inte pluggar så mycket (hade mina "riktiga" kurser också så man fick prioritera). Vi skrattade alla gott åt eländet: Två av hundra fick VG (men väldigt låg gräns för VG dessutom) och alla jag pratat med fick underkänt. Så lite orolig för omtentan blir man, borde se till att byta hjärna med fredrik den dagen.

//Peter

First strike

Härmed förklarar jag bloggen öppnad, och jag hoppas på att den skall användas flitigt.

//Peter

RSS 2.0