Skrävel Skrövel

Två veckor (!) sedan senaste inlägget....skärpning, Caballeros!
Det var så klart trevligt att få besök senaste helgen...då varningen om en viss S70:s framfört söderut nått larmcentralen i god tid hade Jönköping hunnit utrymmas nästan helt, därför fick grabbsen bara träffa de allra mest olyckligt lottade av mina s.k. "vänner" här nere. Lite utgång och sjukhus (dock ej relaterat) blev det, och solen visade sig som tur var. Stort tack för besöket grabbar!
Nästa helg intas staden Jönet av ett annat gäng, de får en liten annan inramning då det är helgen för den s.k. "EP-festen" då en större andel av klassen ska fira att vi snart slipper se varandra. Blir spännande att se hur grabbarna grus acklimatiserar sig bland en massa rusdrycksnyttjande sörlänningar. Putsa knogjärnen.
Själva poängen med att ha er förra helgen var ju att skrävla och skrövla om mina få glädjeämnen, men det missade jag helt. Så då gör jag det här i stället:
Fick en fin välkomstfolder från SSE, den hade jag ju tänkt skryta med!
Fick även denna från skolan där jag var på utlandstermin. Med 3,75 i GPA fick man minsann ett diplom, muwhahaha!
Sådärja...då var det visat.
MVH
Peter

Vi har blivit bestulna...

När vi flyttade till vår ny lägenhet i Sundsvall hade vi ingen aning om att vi flyttat till ett av de mest exklusiva områdena. Dock har man förstått det när man kollar på sina grannar. Alla har riktigt stora hus, närmast grannens hus är på 500 kvm en annan granne kör en Audi Q7 med 4.2 liters motorn, och då är det bara dennes andra bil. Kör även Bentley. Hyresvärden har berättat lite om grannarna och det är en vice VD för ett fastighetsbolag, en talesman i riksdagen och några domare och sedan jurister i övrigt.


När man bor i ett sådant fint område så får man ju vara beredd på att det cirkulerar en del tjuvar här. Jag har snart bott här i 3 veckor och redan har första stölden inträffat. I veckan blev vi bestulen på vår soptunna! Frågan är ju om detta är ett personligt attentet ägnat att kränka vår personliga trygghet eller om det är ett led i någon organiserad brottslighet. Det kan ju t o m vara ett pervo som sniffar igenom våra matrester. Vad tror ni? har vi anledning att var rädda?

// F

Upp till bevis!

Inför sista VM-kvalomgången skrev jag en bön riktad direkt till gud här på bloggen, men han hörsammade den inte och de blågula hjältarna fick vackert stanna hemma.
Vill man att de svartgula farorna ska kunna stå upp mot varguslingarna (som nisse hade hört dem kallas) tre matcher i rad, då krävs nog lite extra hjälp från något håll. Men denna gång har jag modifierat min metod.
Problemet med det förra försöket var att det inte fanns någon konkurrens för our Lord. Vi vet alla vad bristande konkurrens kan leda till. Därför har jag denna gång tagit in en utmanare, som axlar rollen som Färjestads beskyddare. Därför står kvällens kamp inte endast mellan SAIK och FBK, utan även mellan Gud och Cthulu.
The dark lord Cthulu är en figur från en gammal skräcknovell som blivit högst populär och använts i alla möjliga populärkulturella sammanhang (metallicas låt "Call of Cthulu" samt ett antal South Park-avsnitt, för att nämna några exempel). Han passa ypperligt för rollen och vi kan tänka oss att han ligger i survänern och lurar.
Ikväll, I Löfbergs lila arena:
Gud
Vs.
Cthulu
Så, låt dolphins svar på the ultimate showdown börja, och visa vem som vi bör tillbedja i framtiden.
//Peter

Fyra ackord

Då jag inte är så musikaliskt lagd så har jag alltid föreställt mig att det är svårt att skriva musik. Följande klipp har fått mig att tänka om:

// F

Finalmatch 4

Förbaskat! Än en gång verkar ju högre makter böja oss fram och sära på våra små skinkor för att sedan göra resan mer obehaglig än den är...

Nää nu är fan allt piss.....

Inte ens lunkas "tur"-halsduk räddade matchen.

HÄST!!!

True blue Economists vs. Sifferdistributörer

I höst ska jag alltså börja på ett masterprogram i nationalekonomi på handelshögskolan i Estocolmo, och således bli Schtockholmare på kuppen. Det är också dags att börja klargöra för världen vad det är jag håller på med. I engelskspråkiga länder är studier i ”Economics” liktydigt med nationalekonomi, men i Sverige är begreppet ”ekonomi” och ”ekonom” betydligt bredare.  Fler än en gång har jag förväntats svara på frågor om sådant som jag aldrig läst. I den utbildning jag nu är inne på sluttampen av, har jag läst kurser i följande ämnen: Nationalekonomi 90 hp, Statistik och Finans 22,5 hp vardera, Språk 15 hp sedan är resten utspritt mellan allt möjligt. När det gäller marknadsföring, administration, entreprenörskap, management, organisation och andra ”ICA-handarkurser” som en vän som gått affärsjuridiska programmet så vackert kallade dem, har jag bara läst några enstaka kurser.

Jag skulle nog hellre dö än att läsa ovan nämnda kurser i större utsträckning.

Jag skulle nog hellre dö än att arbeta med bokföring och revision, vilket är många ”ekonomistudenters” mål med sin utbildning, och där de flesta instegsjobb finns.

Det jag vill fortsätta utbilda mig inom, och så småningom jobba med, är fågelperspektivet på ekonomin, inte bege mig in i något trist enskilt företag, vända på papper och fixa siffror. Och bara skita i resten.

Anledningen till varför jag vill arbeta med ekonomiska frågor i det breda perspektivet (handel, inflation, skatter, regleringar, makroanalys etc.) sammanfattas bäst genom den engelska ekonomen John Maynard Keynes ord:

The ideas of economists and political philosophers, both when they are right and when they are wrong, are more powerful than is commonly understood. Indeed the world is ruled by little else. Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. Madmen in authority, who hear voices in the air, are distilling their frenzy from some academic scribbler of a few years back. I am sure that the power of vested interests is vastly exaggerated compared with the gradual encroachment of ideas.

För att summera:

Nationalekonomer – Tuffa, tappra, modiga, ståtliga, ädla, halvfattiga.

Företagsekonomer – Inga riktiga ekonomer, tjänar bra med kosing.

 

Dag hammarskjöld. Nationalekonom.

 

Tack för mig!

 

//Pedro


Gräsklipparmannen

I helgen har jag varit på utbildning på nya jobbet. Det kom under utbildningen fram att en av killarna har ett av sitt minst stolta ögonblick förevigat på youtube.


Det är killen som sitter bakom i skjorta (märk att han har en snorkel som sugrör). Som tur var så åkte han bara, killen som körde åkte dit för rattfylla och blev av med körkortet i ett år och fick böta 6 000 kr. Helgens lärdom är alltså att man inte ska köra gräsklippartraktor på E4:an men 1.6 promille i blodet.

// F

Finalmatch 2

SÅÅÅÅÅ GÖÖÖÖÖÖTTTT!!!

Nyss hemkommen från Skellhell och kroppen är inte i skick efter gårdagens batalj. För första gången på typ 3-4 år stog vi på ståplats och som det känns i dag blir det typ 3-4 år till nästa gång. Men å andra sidan, vad gör man inte för dra sitt strå till stacken? Man är inte bitter idag om man säger så!

Matchen i sig var Färjestad det bättre laget sett över hela matchen. Efter FBKs 2-1 mål var  det dom som kontrollerade matchen och vi ska nog tacka Hadelöv, högre och lägre makter över att det inte var mer mål som trillade in. Sen från ingenstans typ kom Niclas Burström och fick för sig att göra sitt första mål i a-laget! Ni som inte sett det, se det! Finns sämre sätt och lägen att göra första målet på. Sen blev det ju dags för den obligatoriska förlängning. Och 17:55 i den andra förlängningsperioden kom det göttigaste av det göttiga målet! 3-2!

Nu väntar en riktigt tuff borta match på lördag, och för att citera nån på nps forum "nu ska vi ge varguslingen på pälsen" så håller vi alla tummar, förbereder oss med alla våra ritualer och går för vinst.

Mellan första och andra perioden gick brandlarmet av i arenan efter att nån handske från FBK börjat ryka. Typiskt FBK att försöka vinna på fusk ;)

Då uppstod det "kaosartad stämning" som Max "omtyckt av alla" Grinndal och kvällstidningarna vill få det att se ut som...... Det enda folk kände kaos över var att behöva lämna arenan. Och vi hann inte ens lämna arenan innan det var dags att bege sig in igen. Det har uppstått mer "kaosartad stämning" i bankomatkön en tisdag eftermiddag......


Nä nu blir det att njuta av detta och ladda inför kvällens arbetspass med denna låt som introducerades under matchen! http://norran.se/norrantv/article1151561.ece

Kan som sista ord bara nämna att Fredrik Lindgren drog en, för han, stenhård tackling. Tror till och med folket i pellis var stolt!

/away Ninslinslisnlisnsinslisinsisnsilsinsslisisnsilnslinsilsnsl



Livet i norrlands huvudstad

Jag har börjat acklimatisera mig till livet här i Sundsvall. Jag har skaffat gymkort, vi har bestämt vart vi ska storhandla och jag hittar förvånansvärt bra här i staden. Jag har hunnit med två intervjuer sedan jag flyttade hit och fått båda jobben. Jag har valde jobbet med sämre lön och kortare anställning då jag kände att det var en bättre väg att gå. Jag är ingen sell-out direkt!

Här har våren kommit på riktigt. Tror inte att snön klarar sig så länge till då det inte varit minusgrader på snart en vecka. Det är t.o.m. riktigt varmt, sitter ute på balkongen i shorts och njuter.

Lägenheten är fortfarande lite kaos, men jag lär hinna få ordning på det mest denna månad nu när jag är hemma-man. En bäddsoffa är inhandlad så nu fattas bara besökare!

Det soliga Sundsvall

// F

 



DUMMA SANDVIKEN!

Jag fortsätter med idrottsrelaterade inlägg.

Den är ett par veckor gammal, men den håller fortfarande.

Ebba, 4 år, har just sett sitt kära Bollnäs förlora mot de DUMMA, DUMMA Sandviken i den spännande SM-finalen i Bandy. Otröstlig och vredgad bestämmer hon sig i stundens hetta för att ställa in sitt födelsedagskalas. Håll till godo, ni kan gärna spola fram till 0:30



Vi som kommer från hockeyentusiastiska bygder har kanske lite svårt att förstå hur laddade gävleborgsderbyna i bandy är ha ha!

//Peter

RSS 2.0