Danskarnas senaste häxeri!

Denna helgen har jag varit i Jönet och haft min examensceremoni, samt umgåtts med gamla klasskamrater. Det var trevligt. Som vanligt var själva ceremonin lång och fylld med klyschiga tal, men det som bar upp det hela var att man fick bära en kåpa, som brukligt i de engelsspråkiga länderna. Med svart kåpa och orange band (vilket representerade mitt ämne) kände vi oss som en gospelkör och hade roligt åt varandra. Men nog om det.
På sistone har det egentligen bara hänt en intressant sak i världen. Ni har säkert redan sett den. Den danska tvåhövdade ormen!
Det är ju helt sjukt! Vad ska bli deras nästa steg?

//Peter

The moody hook in the mountains

Hörde några på skolan prata om någon lista över världens mest sorgsna låtar. På första plats fanns visst "the drugs don't work" av The Verve.

Den låten är för evigt förknippad med kroken! Under den mödosamma dagsstrapatsen vistas-sälka (och lite till) slet vi hårt...andra halvan av dagen innebar en del regn och vi ville liksom bara komma fram. Regnet strilade och fötterna ömmade. Enligt the hooks egen utsago ska denna låt alltså spelats i hans huvud när det var som trögast!
Haha tala om att den för alltid är förstörd, synd på en bra låt!
Och allvarligt, varför skrivs ingenting?
//Peter

I have a dream

Jag har länge haft en dröm. Att få delta i ett riktigt hederligt krogslagsmål. Jag vet att det aldrig kommer att bli av. Hamnar man någon gång i slagsmål kommer det garanterat vara oerhört otrevligt och inte ge någonting alls. Jag kan bli nedslagen och sparkad på när jag ligger. Kanske slutar det bara med att man krälar runt på marken, som så många slagsmål sägs sluta (har faktiskt bara sett ett par slagsmål, och de räknas knappt!)

 

 

Nej jag menar ett riktigt hederligt slagsmål. Tänk er en krog med mycket mörkt trä, med enklare matservering, och självklart utskänkning av öl. Vilken musik som spelas vet jag inte riktigt, men det är i alla fall ingen modern dunka dunka. Kan tänka mig lite casual Jazz. Sedan utbryter slagsmål över någon dispyt som gör alla involverade. Alla slåss med alla. Hederliga högerkrokar, värdiga vänstersläggor. Inga sparkar. Jag tänker mig att alla ser ut lite som karlar gjorde förr, med hängslen och kanske t.o.m hatt. Glas som krossas, bord som faller samman, stolar som blir till småflis när folk rasar över dem.

 

 

Det är ordnat kaos. Hederlighet och vansinne i ett. Jag kan gärna tänka mig att bli kastad genom ett fönster, bara jag först för dra på en högerkrok på någon så att han faller bakåt över ett bord. Överallt hörs det smackande ljudet av nävar som möter mänsklig vävnad och ben.

 

 

Till sist har robertsf…. Jag menar motståndarna fått nog och vi torkar alla bort blodet från såriga läppar, räcker en hand och hjälper varandra upp. Städar upp och ersätter krogägaren för bord och glas.

//Peter

RSS 2.0