Burnballsräketts and tännissssballs allöver!

Jag kan meddela att arbetet med ny bloggbild går som bygget genom Hallandsåsen. Men även jag skyller på fransmännen..

Så det här är allt ni får tillsvidare. Jag önskar alla all lycka och även olycka för dom som förtjänar det i helgens matcher i den näst hårdaste sporten. Det är nästan lika mycket taktik, mygel, hån och skällsord som i den hårdaste av alla sporter. Ni vet ju alla vilken det är så det behöver vi inte gå in mer på!


/../ Njeeels


Yxor, grillar och australiensare

Har idag avslutat min hittills tuffaste kurs, ekonometri. Åtminstone är detta min förhoppning, i tron att jag skrapat ihop åtminstone de nödvändiga 60 procenten som behövs för G. För några år sedan när vädret var fint i Maj kuggade 88 % (!) denna tenta. Jag har sagt det förut och säger det igen, frihetskänslan efter tentor är svårslagen. Den långa laddningen och tentaplugget…intensivare och intensivare…allt för att peaka under fem timmars skrivning. Efteråt kan sinnet fyllas med annat än ämnet och friheten är total. Nu är det inte så att jag är klar, har lite uppgifter och en tyskatenta kvar, men detta är att anse som petitesser i sammanhanget. Jag hann under tentaplugget införa en ny statistisk tumregel, den så kallade ”Yxregeln” som jag ska se till hamnar i alla läroböcker. Det ska till flarkare för sådana regler.

Yxa. Har inget att göra med yxregeln.

Dagens stora förskräckelse infann sig när folk efter en grillning fick för sig att det minsann bara var att slänga engångsgrillarna i soptunnan efter nån timma. Jo jag tackar jag. Efter incidenten på hagmarks där jag och fredrik blev grannar med en eldsvåda pga. En för tidigt kastad engångsgrill kände jag att jag var tvungen att ge dem en lektion i säkerhetstänkande.

I övrigt kan jag meddela att vi får förnämligt besök i mitten av Juni i form av Tom Cole Hunter från Australien (som jag och Mats träffade i Bangkok och som jag snålbodde hos i Brisbane) som tar en detour upp till norr i väntan på roskildefestivalen. Han kommer fredagen den 18e Juni och flyger till estocolmo onsdag den 23e. Planen är att jag ska ta honom på en liten nordsvensk rundtripp och hälsa på folk, till bl a Kiruna och Sorsele. Så för den som vill och kan följa med är det så klart välkommet!

 

Hoj!

 

//Peter


Nysätra segrade igen

Man har ju hört att det faktiskt gått bra för Nysätra under försäsongen och under de första matcherna av serien. Detta ville jag syna med egna ögon så jag tiggde till mig en plats i truppen inför gårdagens match mot Renbergs. De var en tuff match där korten haglade i alla dess färger. De blev tillslut en rättvis seger med 2-0 till Thomas Anderssons vrede och KJs förtret. Det mest lyckade var mitt inhopp de sista minuterna. Jag har bevis i smärta och blod
Min livs mest lyckade inhopp

// F

In memoriam

Ronnie James Dio har lämnat oss, 67 år gammal, efter en framgångsrik karriär som sångare i bl. a. min egen pappas gamla bilkasettshjältar Rainbow, Black sabbath och sitt eget band. I och med loufs gamla smeknamn och krokens klassiska t-shirt har vi ju något av ett speciellt förhållande till denne gamle rockräv!  Lägg därtill hans otvivelaktiga talang både som sångare och kompositör, samt framröstningen av heavy metal som dolphins officiella musik. Såg en intervju med honom en gång, och han gav ett otroligt sympatiskt intryck, verkade stå stadigt med fötterna på jorden.

En av mina favoritlåtar alla kategorier: Heaven and hell av Black sabbath med Dio på sång:
(rätt löjlig bild, gör inte låten rättvisa)

Nej men inte ska vi vara bittra, det kommer ju hela tiden nya fantastiskt duktiga hårdrocksakter.......





.....eller? Känns som att de kommande 20-30 åren kommer innebära idel avsked av gamla hjältar, detta är bara början.


Bad blood everybody knows it but everybody doesn't care no
He's got the only way to show it they want to see it everywhere
He's got to give you fever he'll scratch your soul
He's the king of rock and roll the king of rock and roll


Rest in peace Ronnie!

/Peter

Nu är de bokat å klart!!

Blir att inleda sommarlovet men en kortare vistelse i Sousse i Tunisien


Jag hoppas ryssvärmen håller i sig i Sverige fram till dess, så huden hinner vänja sig med solens välgörande strålar. Vill ju inte se ut som en kräfta när jag kommer hem
// F

Nacksvinga folk som stäla frittar111 Norrbaggar! ge bara fan i våra göttafrittar!!!!

Dom tror att dom kan stäla våra frittar, men dom får ge vika!! Fy fan för Kärringar som kastar frittar på oss!!! Må dom nacksvingas till tengil och katla och deras följe! Hoppas deras baconburgare möglar i samma stil som pesten själv!!!!!!

Lugnet före stormen?

Ska på fest ikväll, en hemmafest i en villa där studenter bor. Just nu 149 confirmed guests, 131 maybe attending samt 203 awaiting reply (däribland jag som ska gå) på facebook. Lägg där till fler gäster som inte fått en invite via fejan (det står uttryckligen "bring your friends"). Kan bara säga att jag är glad att jag slipper städa efter detta imorgon.

Vad tror ni? Hur ska man förhålla sig på en husfest med nästan lika många potentiella deltagare som det finns invånare i Flarken med omnejd?

1. Det måste finnas en snabb flyktväg ut, då stora folkmängder lätt skapar stress hos en bonnläpp som mig. Närmaste skog/myr är en bra bit bort, så jag får satsa på närmaste sjö i stället (vättern). Max är flera kilometer bort, men det är också en nödlösning.

2. Den utarbetade "ettslagsprincipen" måste tillämpas om handgemäng skulle uppstå.

3.För att i kunna göra sig förstådd i bruset måste man överge vår överlägsna nordsvenska dialekt, med uttryck som "fara", "eljest" och "he" som måste ersättas med ord i stil med "åka, färdas", "annorlunda" respektive "lägga, ställa alt. Det".

4. Om tyskar finnes, undvik att prata om WW2.

5. Om ryssar finnes, undvik att prata om sovjet.

6. Om amerikaner finnes, undvik att kalla amerikansk fotboll för "handegg" och budweiser för vatten.

7. Om sydsvenskar finnes, undvik att påpeka hur hemskt väder sydsverige har.

8. Om sydeuropéer finnes, undvik dem.

Finns många fallgropar, men förhoppningsvis överlever jag kvällen.

Ha det!

//Peter

Moderna tiders sentimentalitet

På undertecknads hårddisk återfinns en större mängd musikaliska verk. Mestadels från rockorkestrar från Amerikas förenta stater, förbundsrepubliken Tyskland, konungariket Sverige och förenade kungariket Storbritannien, där s.k. ”elgitarrer” med distortionseffekt skapar tunga, råa ljudlandskap. En hel del musikaliska stycken som ej tillhör mina högst personliga preferenser, exempelvis verk av den spanske smörsångaren Julio Iglesias, står även att finna, men bör endast betraktas som olyckliga undantag och slöseri med s.k. ”megabytes”. Nu orkar jag inte försöka skriva gammaldags längre.

Den som botaniserar bland undertecknads mappar kommer i slutet av listan att finna en mapp vid namn ”övrigt”. ”Övrigt” har under snart 10 års tid verkat som en musikalisk slasktratt där enstaka låtar av olika artister som inte förtjänat nedladdning (eller förlåt…jag menar….öööh…säkerhetskopiering) av hela album, har ansamlats. I mappen finns ungefär 400 låtar, med allt från Ole-Ivars till Jefferson airplane till Örebros kommunala musikorkester till Eddie Meduza och Lena Philipsson. Det intressanta med mappen är att den som sagt varit med från början, och säkert ett femtiotal av låtarna har varit med sedan hour one, vilket torde ha varit när vi köpte en ny dator när jag gick i sjuan och jag kopierade (säkerhetskopierade) en del musik från Krokens mp3-skivor. Dessa låtar hade han i sin tur delvis laddat ner från Napster (antar jag utan att ha bevis) och delvis kopierat från andra. Det är nästan en sentimental känsla att bläddra fram till en 10 år gammal MP3 med t ex Bryan Adams eller Iron Maiden och lyssna. Dessa filer har varit med länge, och har fått se både en och annan hårddisk genom tiderna, men har troget tjänat mig när jag önskat avnjuta ett musikstycke. Det är nästan sentimentalt. Och det är här jag till sist kommer till min poäng.

Dagens ungdomar (ett klyschigt sätt att inleda en mening) har inte vuxit upp utan bredband och ADSL och vet inte vad det handlade om. Vi, kära vänner, vi var pionjärer. Vi spenderade timmar med våra 56k modem (man blir varm i hjärtat när man tänker på ljuden det gav ifrån sig när man kopplade upp sig, ja ni vet vad jag menar). Vi spenderade timmar på Napster. Napster! Tänk det är något att berätta för barnbarnen, när de får prova på programmet på museum i framtiden.

Kom man upp i 5-6 kilobytes per sekund var man mer än nöjd. Det var slit och släp. Ge fan i att blockera telefonlinjen! Blod, svett och tårar. Nybyggaranda, i fildelningens namn. Nej, dagens ungdomar vet inte hur bra de har det. Bortskämda med världens näst snabbaste bredbandsnät, Torrents och DC kan vi bara hoppas att de minns och hedrar oss som gick före. ”Napster”, ”Imesh” och ”Kazaa” var de slagfält där vi offrade en del av vår ungdom, i jakt på tunnan & moroten och onkel kånkel.

//Peter


Såg en grupp på facebook


14 regler som en kvinna bör lyda under fotbolls VM



Lystring Kvinnor: (I alla dess arter, ensamstående, gifta, älskare, flickvänner, mammor, osv.)

Det informeras om att från 11 juni till 11 Juli, 2010 (VM:s längd i Sydafrika 2010)

KVINNOR, tänk på följande:

1. Handla livsmedel och shoppa på de tider då matcher eller INTE spelas (utan undantag).

2. Läs sportsektionen i tidningar så att vi har ett gemensamt samtalsämne, annars, bli inte förvånad om jag inte pratar med dig under denna månad.

3. Under hela månaden är TV:n min, min, och endast MIN hela tiden, utan undantag. Tänk inte ens på att fråga efter kontrollen.

4. Om du måste passera framför TV: n under ett pågående spel, kan du göra detta utan att störa eller föra oväsen. Ett tips är att du kryper tyst förbi.

5. Under matcherna ta mig för döv och blind. Förvänta dig inte att jag skall vara närvarande, lyssna, titta, öppna dörren, svara i telefonen, titta till barnen, säger hej till din mamma, gör inköp, etc. Förvänta dig absolut ingenting!.

6. Du måste fylla kylen med öl samt le och välkomna mina vänner om de kommer för att dela på några timmar av fotboll med mig. ? Som ett tecken på min tacksamhet låter jag dig titta på TV från midnatt till 4, förutsatt att de inte visar några repris på matcherna.

7. Om du ser mig upprörd eftersom mitt lag förlorar. Försök inte muntra upp mig med ord som "det är inte så viktigt" eller "det kommer nog att gå bra ska du se". Detta gör mig endast argare.

8. Du kan sitta och titta på en match med mig, och du kan till och med prata med mig MEN detta endast under de reklamavbrott vid halvtid. (Detta är när TV:n inte visar några spelare). Undvik att försöka föra kommentarer om matchen, dess spelare och dess tekniska spel. Missbruka inte mitt förtroende för dig.

9. När ett mål visas i repris är detta mycket, MYCKET viktigt. Oavsett om du såg dem tidigare, eller om jag känner dem utantill. Jag vill se dem igen, många, många, många gånger. (Förstått?)

10. Dina väninnor får inte få för sig att gifta sig, döpa något barn, insjukna, anordna något möte eller middag av något slag, eller än mindre kommer och hälsa på oss under de dagar som finalen utspelas. Detta eftersom det då finns endast tre alternativ:

a) Jag kommer inte att gå,

b) Jag kommer inte att gå, och

c) Jag kommer inte att gå.

11. Men om en vän bjuder in oss att titta på fotboll, vid någon bar eller hemma hos dem (Vilken fantastisk inbjudan)!
Kommer vi utan att tveka. Oavsett om de ringer och bjuder oss i sista stund. Ah, just det! Och om du inte är klar i tid, stanna du hemma!

12. Eftersnacket av matcherna under kvällen är lika viktiga som själva matchen. Du skall inte vågar säga något som "Men om du redan sett den, varför byter du inte?" eller "Är det inte tråkigt att se samma sak varje gång?".
Nej, nej, nej ... och NEEEEEEEJ!

13. Inför invigningsdagen och den avslutande ceremonin måste hemmet förberedas. Öl skall köpas, barnen skall sova över hos din mamma, men du måste stanna hemma för att göra i ordning mat åt mig, öppna ölflaskorna, förbereda tilltugg, mm. (Allt detta under absolut tystnad så du inte stör mig...)

14. Slutligen, undvik att fälla kommentarer som:
"Tur att fotbolls-VM är vart fjärde år!"
"Lyckligtvis varar det bara en månad." Jag har med åren blivit immun mot dessa uttryck och bara så att du vet, gå och förbered dig för dessutom finns det: Champions League, EM, FA cupen, Copa Libertadores, Engelska ligan, Italienska ligan, Spanska ligan, och sedan börjar förberedelserna inför nästa VM.

KVINNA: Läs detta och memorera det. För säkerhetsskull gör två kopior, SÄTT UPP den ENA på kylen och den andra kan du ha vid sidan av sängen (så du ser dem varje dag)

Världsmästerskapen i fotboll är inget man leker med. Fotboll är mer än en sport, det är mitt liv.



Hahahaha kan man göra annat än att skratta!

//Mattias

Den manligaste av serier

Under de senaste åren har jag varit en riktig serienörd. Det har varit allt från riktiga tonårsserier till mer skrattvänliga. Men det som fattats har varit en riktig actionserie. Men nu äntligen har jag hittat en serie som fyller mitt oändliga behov av action:
Spartacus Picture
Spartacus

Spartacus känns lite som en blandning mellan Gladiator och 300, vilket faller mig i smaken.
// F

Långt ifrån fattigast...

Satt och kollade på inkomststatistik för sveriges kommuner. Alla vi som växt upp i Robertsfors kommun vet att det är en djäkligt fattig kommun, eller åtminstone har detta varit min tro. Att bygga ett förråd till en skola föregås av enorma ekonomiska prioriteringar, och det finns aldrig en krona över till något. Detta beror såklart inte på att folk saknar drivkraft, vilja och arbetsmoral, utan på den stora utflyttningen, främst till stadskommunerna. Färre ska försörja de gamla helt enkelt.

Var placerar sig då Robertsfors bland sveriges 289 kommuner? Plats 184. Låter kanske inte så imponerande men jag trodde verkligen vi var botten. Nu visar det sig att det inte ens handlar om den fattigaste tredjedelen. Bland de 105 kommuner "vi" slår återfinns bl a:

Arjeplog, Norrbotten (Testa bilar hjälper inte för att slå oss!)
Sorsele, Västerbotten (In your face Mats!)
Åmål, Dalsland (Inte konstigt att filmen fick den titel den fick)
Hässleholm, Skåne (Jan Brink tävlar i dressyr, men inte blir det några pengar på det!)
Motala, Östergötland (Fattigaste kommunen runt Vättern, vi skrattar åt dem på "andra sidan")
Hultsfred, Småland (Hahahahaha kanske historiens mest patetiska, p3-hypade musikfestival hjälpte inte, Sweden  rock vann till sist i alla fall och hultsfred ligger efter Robban muwhahaha!)

Centrala avenyn i Hässleholm, en värld långt borta från Robertsfors storfinanser...

Hoj!

PS. Umeå rikast i länet, 55:e plats i Sverige som helhet! Låter inte så bra kanske men betänk att storstädernas rika kranskommuner tar upp väldigt många platser....Umeå i konkurrens med andra jämförbara medelstora städer klarar sig bra! Bland annat besegras Jönköping, VIKTIGT!

//Peter

Ni kan kalla mig Mr Äpple

Jag har länge funderat över vilken dator jag ska köpa. I veckan lyckades jag äntligen bestämma mig och igår gjorde jag beställningen. Nu kan jag inte bärga till jag får hämta den på posten :D

15 tum

//F


Back in the days fredag!

Nu är det dags för en gammal goding. Allmänt skitsnack i pellis på fredag! Ni vet ju alla vad det innebär så ta med chipspåsen, lokan (inte nån zlatans bonaqua...) eller fetingcolan och dra dig till pellis! Samma tid samma kanal!


_________ Pellboda Flyers

Opinionsundersökning Resultat

Snyggaste delfinen

Andra från vänster, med hela 57 % av rösterna!

Kommentar: Kommer inte ihåg hur den såg ut!

Hur manlig är bloggen?

3,29 poäng i snitt av 5 möjliga.

Kommentar: Måste förbättras.

Vilka är sympatiska?

Fredrik vinner, 86 % av de svarande ansåg honom vara sympatisk.

Kommentar: Både frågan om vilka som är sympatiska och snygga hade jag räknat med skulle besvaras så att ALLA antingen blev, eller inte blev, förbockade. Men några nesliga typer har alltså valt med omsorg och sänkt oss övriga. TACK! Hoppas det känns bra, vem du än är! Nu måste alla utom Fredrik gråta sig till sömns varje natt. Men vi kan i alla fall glädja oss till att vi får sola i hans glans. Lite som de killarna runtom huvudpersonen i "Entourage".

Vilka är snygg?

Surprise surprise, Fredrik tar hem även detta med 86 % förtroende.

Kommentar: Se ovan.

Hur gärna närmare samarbete med Mikariana?

3,57 poäng i snitt av 5 möjliga.

Kommentar: Någon som har förslag på hur?

Viktigaste festen på sommaren

Öltältet, med 71 % av rösterna.

Kommentar: Det var aldrig spännande, ett enkelt val!

Vilken musikstil beskriver dolphins?

Heavy metal, med hela 86 % av rösterna!

Kommentar: Inte mycket att diskutera här!

Vilken division spelar NIF i om tio år?

57 % tror på division VI.

Kommentar: Oh ye unfaithful!

Tuffaste sporten?

Krocket, 57 % av rösterna. Så klart.

Kommentar: Vilka var de övriga 43 procenten? Är ni galna?

Bästa fiskesjön?

Den vid Lunkens stuga, med 71 % av rösterna.

Kommentar: Rekordfiskar på G i sommar!

Förslag till ny slogan:

-Utan dolphins stannar Sverige
-De episka delfinernas äfventyr och upptåg
-Tycker vi har är rätt bra
-Swedish dolphins är dom bästa!
-Likt delfiner simmar vi världen runt kallar vi på varandra med vårt alldeles egna språk
-the dolphins with no fins
-Tillräckligt hårda för krocket, tillräckligt coola för fiske

Kommentar: Vilken tror ni på?

Förslag till layout:

-Hawaiiskjortor
-Sommartema, öla, grill, bad, galej
-Nått med sommar och fest
-Beach-tema
-Lite olika tricks typ hoppa genom en ring av eld och göra volter
-midsommardelfiner
-Jag lämnar hela ansvaret till Nils

Kommentar: Nils ges full frihet att med sin bästa konstnärliga förmåga frambringa en ny layout!

Sådärja, då kan vi ta oss an framtiden med ett antal saker klargjorda.

//Peter

RSS 2.0