Allätar'n

Under vissa stunder av dagen, när kroppen vill bort från skolan och det tjoas och tjimmas runtomkring pga matruset alla verkar ha efter lunch, då arbetar man bäst med musik i öronen. Spotify används för det mesta, och det blir ett större antal timmar musik under en termin. Blandningen är absurd. Följande är några exempel på artister vars som jag lyssnat på, hela album i sträck, inte enstaka låtar:
Anita Lindbom (hon som sjöng in "sånt är livet" sjunger Gospel på svenska)
Vikingarna (kramgoa 18 är en klassiker)
Meshuggah (våldsam dödsmetall från Umeå)
Alison Krauss & Union station (Bluegrass från USA)
Robert Plant (Zeppelins sångare)
Mumford & Sons (ett jäkla tjat om dem just nu)
Opeth (Husgudar för tillfället)
Judas Priest ("unleashed in the east" är ett kärnkraftverk i musikform)
Enya (sail away sail away sail away)
Jan Johansson (Jazztolkningar av svenska visor)
At the gates (Göteborgsdöds)
Bo-Kaspers orkester (Piteås stolthet)
D-A-D (Fullt ös medvetslös - Rock'n'roll!)
Eldkvarn (Plura kan inte sjunga, men skriver fantastiska texter)
Creedence (så klart, man är ju bonnpojk!)
Euskefeurat (Så man inte behöver skämmas inför Mor)
Fleetwood mac ("rumours" har lyssnats igenom MÅNGA gånger)
Sivert Höyem (Norsk tungsint bluesrock)
Daft Punk (Tron-soundtracket)
Crowded House (Så mycket mer än "don't dream its over")
220 Volt (Norrlands Iron Maiden)
Linda Lampenius (f.d. Baywatchbruden från Finland har en fin skiva där hon spelar svenska och finska folkvisor)
Led Zeppelin ("how the west was won" är bäst)
Wilmer X (bästa bluesrocken på svenska?)
Meshuggah eller....
Vikingarna?
Hos mig är alla välkomna.
//Peter

Sommardrömmar

Sommaren ser ut att bli en lättjans tid. Då jag avsagt mig arbete på banken och sökt sommarjobb på några av regeringskansliets avdelningar som tyvärr har totalt anställningsstopp så kan jag bara konstatera att jag i nuläget är utan sommarjobb. Kanske behöver banken försärkning någon vecka i alla fall, kanske (troligen) är man välkommen hos Olle på gården. Hursomhaver så tänker jag inte jobba hela sommaren som jag gjort de senaste åren, utan jag ska ha flera veckors ordentlig semester.
Detsamma gäller flera av klasskamraterna, de tänker också slöa hela sommaren. Drömska sommarbilder målas upp: Uppvaknande till fågelkvitter, god frukost i morgonsolen, ligga och pysa i varma sjöar, hängmatta med "en god bok", röka pipa med stråhatt på huvudet, lutad mot en ekstam, spela ukulele, fjällvandring, grillning, själavård, en kall öl etc. etc.
Svensk sommar. Den bästa sommaren i världen.
Frågan är ju om vi lurar oss själva? När man är hos föräldrarna brukar en viss rastlöshet infinna sig efter bara några dagar...och ägnar man sig bara åt dagdriveri blir väl saken inte bättre? kanske blir det bara en hemsk utdragen sommar.
//Peter

Chocken...

Jag har hört rykten om att vår gamle vän Göran var i VK i onsdags. Jag var tvungen att se det först innan jag skulle tro det. kolla in länken och förbereder på chock...

http://www.vk.se/uploaded/image/2011/5/10/110511_bb_for_kar.jpg

// F

Gustafs bravader - Part II

Jag har tidigare berättat om min vän Gustaf som haxade besöksräkningen på sin blogg (kopplade den till ett polskt vapenforum) och därmed fick en all inklusive weekend på bloggalan i Sthlm för "största blogg inom juridik och ekonomi".
Nu har han slagit till igen.
Gustaf är helt ointresserad av Fotboll men hänger med och tittar på lite Champions League i alla fall. Men som sagt, han är intresserad av mycket, men verkligen inte av fotboll. Nu har han varit inne på cloettas hemsida, haxat ett spel, och vunnit en all inklusive weekend i London med biljetter till Champions League-finalen mellan Barcelona och Man U. Rätt i ansiktet på oss andra, liksom.
Den enda match han sett live tidigare var mellan de tappra lagen Tenhult och Taberg i Jönköpings Läns division fem eller sex. Vilket kliv!
Vem bjuder han då med sig? Jo, hans käre Far, precis lika ointresserad av Fotboll.
Kul att det går bra för andra, som sagt.
//Peter

RSS 2.0