Passa er...

...Nu kommer vårt första och troligtvis sista inlägg på tyska. Ska bara visa upp en nyhet muntligt på tyskan, och detta är dagens verk:

Kroken, nisse och lunken borde ju inte ha några problem...

So, hier ist meine Nachricht:

SCHNEESTURM ÜBER DEUTSCHLAND


Über fast dem ganzen Deutschland, war vorige Voche Neuschnee gefallen, bis zum 40 zentimeter in gewissene Platzen. Aus diesem Grund haben viele Probleme entstanden.


Der Verkehr ist in unordnung in weiten Teilen Deutschlands. Zum beispiel haben die Räumfahrzeuge und die Abschleppdienste Probleme den Schnee durchkommen.


Deutschlands staatliche Bahn gesellschaft, DB, haben viele Strecken eingestellt, wegen des Schnees. Auch der Busverkehr haben von Annulierungen und Verspätungen erlitten.


Vielen Autos worden in dem Schnee steckt, und die Autobahn war am viele Stellen gesperrt. Besonders entlang die München bis Hamburg Strecke.


Viele Brücken worden Geschlossen, noch weiter erschweren den Verkehr. Die Krisenstäbe hat der Allgemeinheit aufgefordert seine Autos nur in dringenden Fällen benutzen. Einige leute haben in Verkehrsunfälle gestorben.


Die Fähre „Witte“ in der Ostseeinsel Hiddensee versach nach dem Festland fahren, aber fuhr sich in das Eis fest. Als ob das nicht genug war, haben man auch Maschinenschaden erlitt.


Also war Hiddensee das ganze Wochenende von der Aussenwelt abgeschnitten. Trotz alle ehrmanungen die Behörden, ging einige Touristen über dem Dünnen Eis nach Dem Festland.


Nicht nur die Motoristen haben Unfälle erfährt. Hunderten, vielleicht tausenden Fussgänger haben seinen Knochen Gebrochen.


Das Fussballspiel gegen Hansa Rostock und FC Union Berlin wurde abgesagt wegen 30 zentimeter Schnee auf dem Fussballplatz.


Wenn der Artikel publiziert wurde, war kein Ende der Schneefall in sicht in Deutschland.

Nicht seit 1979 haben Deutschland solche Menge Schnee erlebt.

 

För att klara dessa två tyskakurser kommer det behövas en omställning av rang....ska banne mig börja tänka på tyska och läsa die Zeit istället för SvD!

 

Titta! Uppenbarligen är Sverige väldigt inflytelserikt.

Grüss gott, meine liebe Genossen

 

//Peter Jürgenstein

Jag och Göran

Så har man gett sig in i toppolitiken. Självklart, som sann smålänning satsar jag hårt på KD. Igår skulle partiledaren tillika socialministern Göran Hägglund komma och hälsa på i ett studentboende för att höra "verklighetens folk" prata om hur det är att vara student. Jag blev inringd och begav mig ner till avtalad plats. Det blev en mycket trevlig pratstund, så länge som en och en halv timme, och både radio och tidningar var på plats. Först skakade vi nio studenter hand med honom och pratade om våra olika hembygder. Genom hans samarbete med Maud så visste han en hel del om Robertsfors kommun. Sedan fick vi komma med synpunkter och förslag, samt ställa honom frågor. Tror att jag själv pratade mest med honom av alla. Så klart. Jag hade åsikter om att inneboende inte kan få bostadsbidrag lika lätt som dem med "vanliga" hyreskontrakt och hans sekreterare(/livvakt) antecknade flitigt. Kanske skrev han något i stil med "16.11 Dum jävla lång norrlänning tror att han vet nåt"

Blev intervjuad av Jnytt. Bilden på mig blev osedvanligt hemsk men jag satt egentligen inte på den platsen utan hans sekreterare(/livvakt) fick flytta på sig. Däremot är det verkligen inte mina exakta ord som står där.

Så här skrev Hägglund på sin twitter:

"Dir. från Jvstn till köksbordsbesök hos Anna och hennes studentkompisar. Prat om bostäder, ekonomi och utbildningskvalitet. Suveränt trevliga personer."


//Peter (KD)

Nytt rekord för swedish dolphins

Under gårdagen så sprängdes det gamla rekordet för unika besökare här på bloggen, det fördubblades! Hur många det var låter vi vara osagt ;) Fortsätter denna positiva utveckling så kan vi snart sluta arbeta/studera och leva loppan på bloggen istället, vilket inte låter så dumt.


Såhär mycket pengar kommer vi tjäna på en dag.

//Visionären F

Stormen tar sig....

Imorse blev jag nästan besviken när jag kollade ut genom fönstret, de blåste ju bara lite! Jag hade planerat att studera hemma i värmen och njuta av stormen.

Efter middagen skulle jag ut för första gången för dagen för att fara och träna. Jag tog dock bilen till USM då jag tänkte att de skulle bli svårt att ta sig fram cykeln. Det gick bra att köra dit men påvägen hem var det besvärligare. Man fick se till att hålla farten uppe så man inte skulle fastna. Stormen har nu äntligen tagit ett rejält grepp om Umeå och det ska bli intressant att se hur framkomligheten är på cykelbanorna imorrn kl. 8 när man ska ta sig till universitet.

Satsar Krokens lunchpengar på att praoeleverna som skottar snö här i Umeå inte kommer att göra ett bra jobb.

//F

Arbetslöshet & Schizofreni

Då mina kurser startar sent (26e och 1a) har jag varit en riktig slashas under snart två veckors tid, och det har ännu inte tagit slut. Det finns lite grejor att läsa men i stort sett är det ingen idé då det kommer vara glömt om en månad i alla fall! Ungefär så här ser en dag ut:

10.00-10.30 Vaknar trots idén föregående kväll om att gå upp i tid och inte vänja mig med slashasfasonerna. De första minuterna innan man är helt vid medvetande kännetecknas, precis som sista minuterna innan man somnar, av ångestkänslor över precis allting.

10.30-11.00 Efter dagens första kontakt med yttervärlden (internet) äter jag en stillsam frukost och har inget att planera eller fundera på.

11.00-15.00 Kanske läser jag lite, ser på TV-serier i stil med "Jims värld", pratar med mig själv, kollar mailen och facebook flera gånger precis som om något fantastiskt nytt skulle dyka upp där.

15.00-16.00 Matlagning, intag av mat och jäsande i soffan. Dagens kanske bästa stund, och eftersom hederligt folk nu börjar komma hem från arbete och skola känner man sig inte lika slö längre, utan mer som "en i gänget". I och med simpsons, family guy och that 70´s show höjs även standarden på tv-utbudet.

16.00-18.00 Mörkret faller över Jönet och man börjar undra om det ska hända nåt kul på kvällen, om någon i "gänget" ska bjuda hem folk eller om man själv ska göra det. Har inte använt stämbanden på länge.

18.00-24.00 Kvällen spenderas antingen själv framför TV:n eller med vänner och en massa gofika, chips och dip, vilket är bra mycket roligare.

Man kan tycka att detta skulle vara en skön livsstil, men det är frustrerande och ångestframkallande! Jag är inte avundsjuk på dem som är arbetslösa och precis som jag inte har något att sköta.

Det enda produktiva jag gjort är att ha hittat ett nytt boende. Det blir en källare en bit bort i samma område. Känns som ett nedbyte på ett sätt men standarden är aningen bättre och den har bastu. Jag kände inte att jag orkade leta mer eftersom bostadsmarknaden för studenter är järnhård. Fick även en etta nära centrum i konkurrens med 70 andra sökande, men den var så liten och "retro" dvs. 70-tal att jag helt enkelt sade nej. Han blev ganska paff när han ringde!

Nu är det snart helg i alla fall, och då behöver man inte skämmas för sin lättja.

/(Vote for) Pedro!

A Boston strangler from Flarken

Precis som Karl-Oskar, Kristina, Robert och de andra i Mobergs epos "utvandrarna" så ska undertecknad resa mot lyckan i amerikatt. Fick mitt förstaval Babson College i Boston.

Hem åt drygt fyra miljoner människor.

Som vanligt när något går vägen så knyter man näven och säger "Yes" sedan går livet vidare och man tänker inte mycket mer på det. Men visst blir det spännande. Bara 3 000 studenter går på Babson men det är rankat etta i världen inom entreprenörskap av financial times.

Måste börja heja på Bostons idrottslag dessutom.

//Peter

Valet i Ukraina

....ett aningen överraskande tema på ett inlägg. Men när aktuellt just behandlade ämnet hajade man till. Det sägs att ett fördelaktigt utseende blivit allt viktigare för politiker att lyckas (se bara på Göran Persson :P). Man talar om snygg-Thomas Bodström och snygg-Margot Wallström. Jo pyttsan!

Så här ska de tas: Ukrainas sittande Premiärminister Julia Timoshenko. 50 bast!




Utmanaren heter Viktor Niko-nåt och väntas ta segern. Innebär det då att snygghetsteorin bör förkastas? Inte för att jag ska bedöma en karls utseende på det sättet.



Jag vet då vem jag håller på :P

//Pjotr Jorgenshevitj från Jönköpgovrod

Survival of the fittest

När jag började läsa till jurist så var vi 12 st. i mitt gäng. Antalet har dock successivt minskat pga. avhopp och byte av studieort. Igår tog jag farväl av Herr. Bussqvist som flyttar söderut för att jobba lite och skriva sin uppsats och av fru Fritzon som valt att läsa en projektledningskurs istället för juridik. Dessa kommer dock att plocka ut sin examen här i Umeå. Dessa två var 2/3 av det det ursprungliga gänget som fortfarande var kvar. Så när jag börjar min näst sista termin imorrn så är det bara jag kvar. Det är lite 10 moppepojkar över det hela!

Som tur är så har jag ju Rikard iaf och de andra barnen är snälla så jag klarar mig, men lite skumt känns det ju att vara ensam kvar.

Solum fortist est.

Nu blir det Snabba Cash på bio.

//F

Frittar och chilicheese

Efter ett inofficiellt värdsrekord i chilicheeseätande så har jon och krok nu korats till "the kings of chilicheese"! Själv bidrog jag endast med burgare, frittar och dip.. Men om vi räknar antal så vann jag ändå!

Chilifrittar till kroken! Sov hell) NIls

Snöröjningsdikt

Längs vätterstrandens kyliga gator

ligger snön som ett täcke av dun

Men snart staden den gör,

Till en sörja, slaskig och brun


Ingen besitter förmågan

Att handskas med skyfflar och spadar

Sorglig är blicken av folk

Som I brunsörjan sakta vadar


Det verkar som att kommunen ej begriper

Att snö är något man får ibland

Hur kan beredskapen vara så dålig?

I en kommun i Svea rikes land?


Bilarna sladdar och slirar

Fäste finns ingenstans

Fotgängarna kämpar på trottoaren

Det känns som att gå i sand


Brunsörjan försämrar livet

Under molntäcket staden är trist

En frälsare från norr behövs

Ånästets tappre Kvist (Inte Fredrik, no offence)


Längs vätterstrandens kyliga gator

ligger snön som ett täcke av dun

Men snart staden den gör,

Till en sörja, slaskig och brun

 

//Peter


The fucking white death

Det har gått nära fyra veckor sedan mitt senaste inlägg, men efter juluppehållet är det dags att ta nya tag igen.

I denna jämmerdal vi kallar livet gäller det att kunna förnöjas av det lilla. Längs den väg jag går/cyklar hem från schtan finns en tunnel som står till gatukonstnärernas (klottrarnas) förfogande. Under mina första 1,5 år har jag dagligen kunnat glädjas åt "Hest mot folkgrupp" som stod skrivet på det mest svåråtkomliga stället. Mer konventionellt klotter har nu tagit över platsen. Tyvärr. Då var den lilla glädjen borta.

Såg en intressant, aningen morbid artikel igår. Beskriver verkliga krigshjältar som stått för hollywoodmässiga insatser, i verkligheten. Om än historierna känns lite väl tillspetsade. Om "the white death" tycker jag att det är rätt kul skrivet;

"When some other soldiers found him and brought him back to base, he "had half his head missing." The White Death had finally been stopped...




.......for about a week"


Auf wiedersehen, meine Genossen!

//Peter

Skillnad på folk och folk

Min syster och hennes pojkvän är i behov av en ny bil och för tillfället lutar det mot en Saab 9-5 Aero. Jag och Mariana däremot är i behov av sänglampor...

        
             250 hk         V.S.         Ljus

Det känns lite roligare att köpa bil.

Såg att det varit dödsskjutningar på ett ABB-kontor i USA. På ABB verkar det alltid hända grejer. Jag har en lysande idé på en reality-såpa som jag kommer att sälja dyrt till högstbjudande kanal. Istället för att filma på Färjan, Arlanda eller Ullared så borde man filma hos ABB.

Over and out

//F

Nyårs löftet

Förra årets löfte: sluta snusa.. CHECK!!! 1 år utan snus, shit vad tiden går fort..





Några nya löften till detta år eller saker jag ska bättra mig på!


Jag måste ta mig samman och börja ta tag i saker själv. Och inte förvänta mig att någon annan ska göra det åt mig!

Köra mitt eget race och inte bry sig så hårt om vad andra tycker och tänker!

Fortsätta med träningen lika flitigt som förra året! (jag känner peppen)

Finns säkert brano mycke mer saker jag borde förbättra till detta år, men kommer inte på något nu..

Jo förresten, säga till Krokens morsa att vi vill inte hänga med han något mer... Hennes pengar spelar ingen roll. Jag klarar inte av det psykiskt längre!!! :P haha


//Mattias





Nyårsbilder

Här kommer lite bilder från nyår. Håller vad jag lovat och lägger inte ut nå filmer...än ;)


Det började civiliserat


Kaplan Killers segerdans


12-slaget



       
Dans

Summa summarum: En lyckad nyårsafton

//F

RSS 2.0