Matte matte matte matte matte matte matte

Varje vecka ska ett problem set lämnas in i vår matematikkurs. När man börjar ha dem färdiga framåt onsdagskvällen är det rackarns skönt. Sitter riktigt och myser efter ytterligare en 12-timmarsdag. Nu är nästan fyra av sex problem sets avklarade, och jag ser ljuset i slutet av tunneln. Hur det ska gå på tentan vete dock tusan. Det slutar alltid med att man inte begriper många frågor och stjäl svar av det fåtal som gör det. Men men.
Igår gav mig ut och sprang, efter mycken tvekan. Gjorde lite ont i ryggen, det är ett riktigt elände. Jag skulle gärna springa oftare och längre, men ryggen vill bara inte. Ibland får jag en idé om att försöka gå ner till dryga 80 kilo från nuvarande 90+ och se hur mycket lättare löpningen skulle bli. Jag menar, man är ju som en cementklump i joggingskor. Känner ändå att jag har ett slags grundflås som går att bygga vidare på, så det vore synd om man helt stagnerade. I jönet tog jag upp löpningen på allvar i en månad (ha ha) och kapade tiden med en hel minut på en 4 km sträcka, så man vet att det ger mycket i början i alla fall! Sommaren blev ju inte den bootcamp som jag planerade. Förutom vansinnet i vistasdalen då. Ack ack, den träningen den träningen.
Wilson Kipketer. En annan stor löpare med anknytning till Danmark.
Det är för tidigt att bli gubbe!
Märkligt att det redan gått över en månad sedan man började här. Herregud!
//Peter

Välkommen in!!

Då min ledighet drar sig mot sitt slut, börjar på det nya jobbet imorgon, så tänkte jag att det nu var dags att avlasta PJ lite här på bloggen och guida er igenom vår nya lägenhet.

Ni kommer först in i vår hall


Direkt till höger från hallen har ni vårt gäst rum


Tre trappsteg upp till vänster från hallen har ni vår lilla blå toalett


Efter hallen kommer ni in till köket och matplatsen


Till höger finner ni vårt vardagsrum


Tre trappsteg ner från vardagsrummet finner ni sovrummet och det stora badrummet.

Vi kan utan problem inhysa 5 gäster så ni är alla välkomna att hälsa på!!!!
// F

Dream on

Galna drömmar har man med jämna mellanrum. Inatt var det dags igen. Jag hade ställt till med stor bjudning på Flarklund. I anslutning till ladugården hade jag ställt upp ett jättestort partytält med långbord och mängder av stolar. Det vore ju synd att ha partytältet på gräsmattan eller vid huset. Dörren in till mjölkrummet stod givetvis öppen, antagligen hade jag tänkt att det skulle råda fri tillgång på mjölk. Eller hade jag månne champagne i mjölktanken? Hursomhelst så sken solen och alla, vilket inkluderade mängder av bekanta människor i min egen ålder, var glada och på partyhumör trots att jag inte spelade någon musik. Dessutom var alla nakna, eller i det närmaste i alla fall.

 

Sedan dök den upp, som en fantom ur skuggorna, och spred skräck i den västerbottniska lantidyllen. Kustbussen. Linjebussen mellan Umeå och Skellefteå. Dubbeldäckare. Uppenbarligen märkte vi inte att den kom. Den bromsade in framför ladugården, mitt framför mitt stora taberas. Det sista jag minns från drömmen är att jag ligger och trycker vid marken för att undgå att bli sedd, nära mig en annan ur vår bekantskapskrets. Alla försökte undgå att bli sedda. Lite vagt vill jag minnas att tälttaket liksom föll ner på sniskan, hur det nu gick till.

 

Det var här det hände.

 

Analys, någon?

//Peter

Rivstart

Ja vilket vansinne...
Så har man kommit igång med plugget. Och inte så lite heller. Har blivit otroligt intensivt, mycket pga en mattekurs som är på tok för svår för mig, och nästan alla andra i klassen. Från Matte C har jag tagit steget till "further mathematics for economists" vilket innebär extremt abstrakt matematik som inte liknar någonting. Nästan filosofiskt. Även de som läst alla mattekurser på gymnasiet känner inte att de har något att komma med. Kursen är omgjord sedan tidigare år och professorn begriper nog inte vilken bakgrund vi har. Varje torsdag ska ett problem set lämnas in, och han har räknat med att det ska ta 2-2.5 arbetsdagar att göra. Fair enough. Men det tog oss 7 dagar, 08.00-20.30 i snitt att få det gjort. Och då har vi inte ens öppnat böckerna i den andra kursen, advanced microeconomics ha ha! Men efter att en av lärarna skulle skriva ihop ett facit till problem set 1 så begrep hon att det tog ofantligt lång tid även för henne, som kan alla definitioner och teori. Så vårt nya problem set är kortare, och jag hoppas att det får fortsätta så.
Därtill har jag varit till Jönköping i två vändor och gått på fler presentationer så att jag ÄNTLIGEN har fått ansöka om examen därifrån, vilket också gjort att jag inte blir avregistrerad från mitt masterprogram.
I ärlighetens namn fick jag verkligen panik i början, och mådde rent av lite dåligt ett par dagar. Men sedan förstod jag att hela klassen sitter i samma båt. Det är verkligen ett härligt gäng, och vi hjälper varandra så gott vi kan. Men mycket plugg blir det. Så pass mycket att vi redan börjat se ner på program i flumämnen som marketing och management.
Jag hade ångest.
Bara att gå och lägga sig snart...kom hem 21.15 efter en härlig söndag på skolan...upp i ottan i morgon så kör vi igen, wahooooooooooo!
//Peter

RSS 2.0