Gillar vi krocket gillar vi väl cricket?

Just nu pågår VM i världens näst största sport (efter fotboll). Men det skiter vi i här i Sverige.
Förutom lite facebookupdates från personer i berörda länder har jag inte sett ett endaste kast eller slag. Cricket verkar så märkligt. Test games spelas i flera dagar, one day games (som är formatet för VM) spelas så klart under en hel dag, och sen finns det visst också en kortvariant på tre timmar. Det går sakta. Publiken diskuterar politik och dricker öl. Spelarna bär vitt. En präktig överklassport från England som via imperiet spridit sig över gamla samväldet och lite utanför. De insatta menar att inget kan slå en cricketdag, själv gapar man bara oförstående.
IPL (Indian Premier League) har de näst högsta spelarlönerna i världen, efter NBA!
Den 2:a April spelas finalen, mellan Indien och Sri Lanka. David mot Goliat, även om Sri Lanka vann VM 1996. Var våra sympatier ligger behöver vi inte fundera på länge! Indien slog i kvartfinalen ut de dubbelt regerande världsmästarna Australien i en rafflande match, och besegrade sedan Pakistan mer kontrollerat i Semin. Sri Lanka tog en mäktig skalp i kvarten då man med nöd och näppe slog ut cricketens hemland, England! I semifinalen vann man en jämn match mot Nya Zeeland.
Självklart lyckas Sri Lanka knäppa storebror på näsan i finalen. Heja! Klockan 10 på lördag börjar matchen, ska försöka följa lite grann via en stream om det går att hitta.
Med tanke på våra överklassambitioner (krocketspelandet) borde vi väl spela lite cricket någon dag till sommaren? =)
//Peter

Världens sämsta låt?

Med nästan en miljon (!) tummen ner på youtube har denna låt blivit ett fenomen. Jag önskar inte den stackars flickan att bli utsatt för näthat och elaka kommentarer, men medborgare måste få rasa mot kulturhaveri av denna typ.

Det värsta med låten är inte all autotuning, den fjantiga videon eller musiken, nej det är texten som gör mig alldeles matt.

Är detta på riktigt? var det första jag frågade mig efter att ha blivit utsatt för detta övergrepp på västerlandets civilisation. Låten har figurerat i ett antal nyhetsprogram, och någonstans tror jag (eller önskar) att detta är ett sjukt socialt experiment.




Debatten rasar. Är detta den absoluta nollpunkten? Är det världens sämsta låt?

Gud bevare oss.

//Peter

The end of an era...

Egentligen är jag för trött för att skriv något då jag skrivet ett PM och en hemtenta i veckan men jag kände mig lite sentimental. Idag har jag gjort min sista dag som student, efter nästan 5 års studier vid universitetet och sammanlagt närmare 18 år studier (om man räknar med förskolan) så har jag lärt mig allt jag behöver veta för att bege mig ut i arbetslösheten ;)

Umeå i all dess prakt!

I natt gör jag min sista natt i lägenheten och Umeå och jag kan bara tacka för att norrlands okrönte huvudstad har stått ut med mig. 8 grymma år har det blivit och det var här man utvecklades från tonåring till man. Det var här man gick på sina första fester och det var här man tog sitt körkort. Många fina minnen har man.

Någon söp Partik under bordet!

Grillning på gården innan VM-finalen

Nu ska man flytta från Umeå till Västernorrland och medelpad. Det blir första gången jag bor utan för västerbotten. Där börjar postnumret på 8 istället för 9. Stora och små förändringar.

// F

Svarta svanen

Igår blev det filmkväll hos krok och det svullades som aldrig förr, vi skyller på månen!

Först såg vi Black Swan


Filmen var riktigt bra och Natalie Portman i huvudrollen likaså! Det var dock ingen film man njöt av direkt, utan man mådde snarare dåligt över hur skör och mentalt instabil huvudkaraktären var. Betyg: Black swan får 4,5 delfiner av 5 möjliga.

 


 

Nästa film var the fighter som även den var en lite djupare film. Filmer som baseras på verkliga historier brukar alltid vara bra men jag tycker att denna film saknade lite spets. Skådespelarna gjorde att bra jobb, men jag är ändå lite besviken. Betyg: The fighter får 3 delfiner av 5 möjliga

 


// F

 

 

 

 


Lägenheten med elva dörrar

Nya lägenheten är inte inredd klart och väggar i sovrummet och vardagsrummet görs om i veckan, men såhär såg den ut när jag lämnade den.
Kitchen


Master bedroom


Living room


Punschverandan


// F

For iväg en sväng...

...till Indien och Sri Lanka för ungefär 2 veckor sen med far, mor och syster.

Först blev det Indien, New Delhi.
Flygresan var dryg, i flygtid skulle jag tro att det var ungefär 11 timmar.
Väl där kunde man konstatera att det var en branå stor stad och en jäkla massa folk och fä överallt. Såg dock inte så roligt ut där vi var, men det varierar väl beroende på var i Indien man är.
Vi åkte runt och kollade på några turistgrejer, bla. India-gate och Taj Mahal, shoppade mm. Gjorde även ett besök till barnhemmet där syster adopterades ifrån.

Nått som fascinerar mig med Indien är att i allt kaos med folk, djur och fordon av alla de slag på alla tänkbara ställen, är att de kommer överens och att det fungerar på något underligt vis.
På 3-filiga vägar kör de 5 i bredd!?! och det fungerar. Varje dag låg vi efter vägen i taxi och såg endast EN trafikolycka (på motorvägen förvisso)
Smått otroligt med tanke på hur de kör där!

När det gäller maten där så kan man kort säga att allt i princip är VÄLKRYDDAT, utom den västerländska maten förstås, men den är de inte speciellt duktiga på att göra.

Efter 5 dagar där så bar det av till Sri-Lanka.
Flygresan var helt överkomlig, endast 3,5 timmar restid.
Landade i Colombo och åkte direkt ut till huset i Negombo som vi hyrt av några svenskar.
Fint hus med pool, uteplats och egen hustomte som sprang runt på gården och i huset och ordnade och städade några timmar per dag.

Vädret var helt superbt! 28 grader i skuggan och strålande sol alla dagar, endast regn två kvällar.
Maten var ungefär densamma som i Indien, dock var de riktigt duktiga på fiskrätter.

På Sri Lanka blev det mest shoppande, sol och bad, vilket i och för sig var helt underbart, men det blev också att vi gjorde ett besök av lite mer personlig karaktär, i alla fall för min del.
Träffade nämligen min biologiska mor. Hon är en liten, och nu gammal, kvinna som är väldigt blyg men mycket omtänksam. Mötet var trevligt och en aningen känslosamt.
Det blev också en hotellnatt i Colombo, men i övrigt inte så mycket mer äventyr, tycker dock att det räckte bra med tanke på antalet dagar vi hade där.

Sri Lanka som land upplever jag vara mycket mer lugnt och sansat jämfört med Indien, inte alls lika hetskt och oorganiserat. En bidragande orsak till det kan i och för sig vara att landet är rejält mycket mindre till ytan och antalet folk är också mycket mindre. Sen tror jag också att folket på Sri Lanka är lite mer laid back :-)

Summa summarum så var resan trevlig och lärorik.

Nu är man hemma och ska kastas in i verkligheten igen med jobb och allt annat.
Kan dock konstatera att jag lär åka tillbaka till Sri Lanka någon/några gånger till.

Lite bilder:

Hektisk gata med bazaarer och affärer i Indien


Matställe som vi besökte många gånger i Indien


Taj Mahal


Huset vi bodde i på Sri Lanka


En av stränderna som vi vistades på i Sri Lanka

//Kapten Krok

Cribs

Efter 5 dagar i Sundsvall har jag nu kommit hem till mitt provisoriska hem. Se och inspireras!

Jag har valt att inreda i en spartansk stil

This i where the magic happens...

26" LED - Fint ska det va!

Resterande rum är i princip tomma.

Ska lägga upp lite bilder på min nya lägenhet lite senare i veckan

// F

Hederligt

Jag och tidigare nämnda vän Johan har på sistone mer och mer börjat benämna olika saker som hederliga. Som vi alla vet är det ett oerhört luddigt begrepp, och man måste gå på magkänsla när man använder det. Men vissa saker är bara helt enkelt hederliga.

Bland de mest hederliga tingen är kökssoffan.



Kökssoffan är det skönaste som finns. Den ska absolut inte vara mjuk, och heller inte lång. Är man som jag 194 cm ska man tvingas ligga med vaderna/fötterna på kanten. Kuddar ska man inte ha för många av, och den ska gärna gnissla lite grann när man lägger sig på den. Ett av mina mål i livet att ha en kökssoffa. Ingen annanstans är det skönare att ta sig en powernap. Alla överklassdivaner göra sig icke besvär!

Andra hederliga saker och ting, som jag kan säga på rak arm:

-När man på landsbygden vinkar lite lätt till folk med handen på ratten när man kör bil
-Fiske, men inte något överklassfiske med lyxbåtar och djupriggar i Norge eller Karibien.
-Att stå vid grillen på sommaren och skrävla.
-Skidåkning, troligtvis den hederligaste sporten.
-Per Oscarsson (R.I.P)
-Civilkurage
-Hampen
-Arne Weisse
-Vedklyvning


Fler exempel?

/Peter

RSS 2.0