Senaste inköpet


Polaris XC 700 -01







Jag provkörde en sväng på gräsmattan. Men de går inte särskilt bara att köra i pudersnön, blev typ bara ett stort  dike! :P Hoppas de blir lite varmare snart så att snön hinner sjunka ihop litegrann!

//Mattias

Julpyntade dollfiner

Jag har inte varit så aktiv här på ett tag nu. Men tro mig, jag har jobbat i det tysta dag och natt. Och resultatet? Ja det är bara att beskåda och njuta av det.


Tomte-nisse.

En juldans av Swedish dolphins

Send your own ElfYourself eCards


Själv har jag bidragit med bilder, musik och koregrafi(eller inte)

//F

Det som komma skall i vinter

Nu när julklapparna är inhandlade är det bara att luta sig tillbaka och fundera på vad man ska hinna med i vinter. Har suttit och kollat på mina bilder, istället för att skriva på uppsatsen, och förutom att förfäras över hur man såg ut så hitta jag även lite bilder på saker så måste göras i vinter.


    
Freestyle längdskidåkning


Muurikkan ska fram

    
Downhill


Skoterkörning

Sista bilden väcker andra skoterminnen då jag och PJ åkte tillsammans på Lynxen och tuktade fälten på flarklund. Skulle haft en bild på när vi satt å trängdes!

Ikväll fortsätter jag min satsning mot beachvolleybolleliten, då jag ska ta mig an några arkitektstudenter. Det lär ju inte bli så svårt, de lär ju finna det mer intressant att bygga sandslott ;)

//F

Födelsedagsfest/utgång

Igår hade Coin (Mikael) födelsedagsfest en mycket trevlig tillställning. Kvällen började med pepparkakshus tävling, vilket var riktigt roligt. Men det är verkligen inte lätt plus att de blir ganska grisigt! :P

Här är lite bilder på husen






Jag och Jojje gjorde en bar!!! haha (även Nils var med på ett hörn)


Efter hus bygget blev det utgång! Vi drog på Rex. Vet inte om jag är riktigt nöjd med utgången, men de var helt okej iaf! Det väldigt lite känt folk ute. Eller vi träffa dock Kalle Noro Larsson! ;)
Men jag har faktiskt mått riktigt bra idag :D Fördrev tiden med att gå en promenad på Berghem. Trevligt bostadsområde måste jag säga! 

Nu är det bara att börja ladda inför annandagen, jag tror att de kommer bli en bra kväll! Förresten vad ska vi göra på nyår boys? Måste börja planeras annars står vi där med skägget i brevlådan som vanligt. :P haha

Dagens fakta: Smält socker gör ont att få på fingrarna!

//Mattias

Tecken på att man börjar bli vuxen

Har cyklat till skolan här i umeå under hela gymnasietiden och under mer än 3 år av universitetetstiden. Jag har cyklat i ur och skur och i isande kyla. Riktigt kallt ska de ha de varit för att man ska tagit på sig långkalongerna. Idag började dock en ny era i mitt liv. Jag hade täckbyxor på mig när jag cyklade till universitetet! Det kändes lite gubbigt, men det var varmt och skönt. Ska nog fortsätta med det. Men bara när de är över 10 minus.


Ikväll ska jag fara och se en 3D film på bio för först gången. The blir den där Avatar. Tyckte den så så sjukt dålig ut när jag såg trailerna för första gången när jag var på bio senast. Satt å hånskrattade. Men den har ju fått bra betyg så fullt så dålig kan den ju inte va!

//F

Mot det stora landet i väst....

Och jag talar inte om Norge.

Nu har jag gjort mina val till utlandsterminen det ser ut så här:


Vi tackar microsoft paint för den höga upplösningen, men det går nog att se i alla fall. Man har alltså valt 15 universitet från hela världen, själv söker jag mig mot Nordamerika, och beroende på hur bra betyg man olika bra chans att komma in där man vill.

Det var verkligen svårt att välja....Det kan blir Kanada/USA, kallt/varmt, Storstad/Småstad men det känns som att det skulle vara intressant med allt möjligt. I Wisconsin kan följa i de svenska utvandrarnas spår och besöka svenskstäder som Minneapolis, Milwaukee och Chichago, för att inte tala om de olika lanthålorna. Texas lockar med värme och skön sydstatsmentalitet (vapen, pickups och flaggor tänker jag mig). Västra Kanada och Colorado lockar med ofattbart vacker natur, Ontario-städer som Ottawa och Toronto har jag hört mycket gott om, och Arizona stoltserar med närhet till Vegas, Grand canyon och många andra märkliga sevärdheter.

Så varför i Helvete satte jag Boston högst upp? Det låter liksom tungt på nåt sätt. Harvard och MIT finns i närheten, och det är en sjuhelsikes dyr skola att gå på om man inte hade utbyteskontrakt. Jag tänker också på bostonstryparn. Jag minns att jag som litet barn skrattade mig tårögd när pappa nämnde bostonstryparn. Det var just innan jag skulle sova, och pappa retade sig på att några i något sammanhang blivit överdrivet rädda. "Det är precis som att de sett bostonstryparn" sa han och jag dog av skratt. Konstigt barn. Men här är en bild på honom för er som törs titta.

Mina betyg är bra men inte perfekta så därför kan jag nog direkt glömma topp 5-6 på min lista! Men jag blir nog nöjd hursomhelst. Och då jag får veta är det bäst för er att ni planerar in en resa över sjön!

Btw. Idag var det -8, snöade, och blåste storm på Vättern. Vågorna blev höga vilket lockade ut surfare på vattnet. Hårda killar, tycker jag.

//Peter

Frågan på allas läppar efter helgen

Efter fredagens Idol final så var den stora frågan; Varför gick inte Eriks flickvän ner från scenen?


Eriks flickvän som klamrat sig fast vid hans sida under vinnarlåten

Man kan ju undra vad hon tänkte egentligen..det var ju så pinsamt.

Media har efter finalen skrivit om facebookmobbningen mot flickvännen, då de finns en grupp som heter "Vi som tycker att Eriks flickvän skulle gå av scenen". De skriver att facebookgruppen är en hatgrupp vilket jag tycker var väldigt starkt. Det är ju bara en grupp där man uttrycker att man tycker att hon handlade fel. Jag är me i gruppen ;)

//F

Ett herrans Liv

Igår när jag gick hem från stan mötte jag Stefan Liv. Han var kort. Ett barn hade han i barnvagnen, det andra gick bakom och höll i hans jeans. Quinnan gick bredvid och sket i barnen. Det är den nya tiden antar jag, mannen ska både dra in brödfödan (kan tänka mig 150-200 papp i månaden i hans fall) och även sköta barnen medan hon bara latar sig. (jag skämtade i föregående mening). En i klassen är bekant med honom och sa att pojkarna heter Herman och Harry, otroligt fina namn tycker jag! Dessutom ska vår favoritmålis ha utbrustit följande vid födseln av den äldre pojken: "Men Jävlar, han ser ju ut som MIG!" Och enligt samma klasskompis är det visst rent obehagligt hur lika de är, själv såg jag inte grabbens ansikte så bra men så här såg två åringen troligen ut då:



Jag funderade på att säga Hej men jag har fortfarande dåligt kändissjälvförtroende sedan Christian Olsson dissade mig i monte carlo 2007!

Han krossade mitt hjärta...

...I den här staden. Ska det vara så svårt att svara på ett "Hej" från en fellow swede som är ute och traskar vid rivieran? *snyftar*

//Peter

Säljaren från Bertmark

Idag fick jag besök av en säljaren från Bertmark som försökte få mig att köpa en årskrönika anpassad för en ungdomligare publik. De var inget fel på boken, men inget jag var villig att lägga mina slantar på. De intressanta i historian var dock när Mariana kom hem från universistetet och såg honom sitta i köket. Hon skrek rakt ut av förvåning! De var inte snyggt! Skulle haft det på film eller bild!


Modern kunskap för alla från Bertmark

Tyvärr så fick vi sota för vår dåliga planering och blir utan förköpsbiljetter eller bord till annandagen i år igen :(
När ska vi lära oss? Hade vi kollat förra veckan hade det varit lugnt. Idag fanns endast 2 biljetter kvar!

Ikväll blir den Public enemies med Nils!

//F






Skämmigt värre..

I fredags var jag hemma hos Putte och vi såg lite på Idol där Westlife uppträdde. Förutom att de sjöng riktigt kasst så tycket jag att det var något som inte stämde. Jag tyckte att det fattades en westlifesångare. Putte hade ingen aning om så var fallet. Detta tärde på mig inifrån. Jag var tvungen att gå till botten med frågan.


Killen längst upp till höger saknades

Jag hade alltså rätt angående antalet. Varför killen slutat tänker jag inte ta reda på. Tror att kroken redan vet, han är fan smygkunnigpå allt!

Idag injecerades jag med en liten dos svinis. Det gick fort och det gör inte ont...än så länge!

//F

In the name of mat!

Den senaste tiden har en viss traditionsbundenhet visat sig hos mig och folk i min närhet. Skinka, pepparkakor, glögg och lussekatter har inte bara ätits, utan även tillagats på traditionellt vis!

Jag fick även avnjuta en kinesisk "hotpot". Allt jag trodde varit starkt förut framstod som morgongröt i jämförelse. T.o.m. de själva tyckte att det var i starkaste laget. Det är en ruggigt stark sås man låter koka och så slänger man i kött av olika slag, potatis, grönsaker och annat och intar. Sen när det tagit slut kokar man upp såsen igen och så håller man på tills någon dör.

Hotpot. Döden i form av mat.
En västerbottensostpaj jag gjorde. Mums!

Var även till utsiktspunkten "utsikten" (otroligt bra namn) och tittade på utsikten över staden. Tog nåt slags panoramamotiv men mobilen har kanske inte bästa kameran:


//Peter

Onödigt vetande

Jag har en toalettbok som heter BLA BLA BLA som innehåller 600 önödiga fakta. Då jag har haft boken i snart tre och ett halvt år så kan jag dem utan och innan vid det här laget. Här kommer iaf lite onödigt vetande under kategorien känt och rikt folk:

Skådespelaren Andy Garcia var vid födseln siamesisk tvilling


Ted Turner äger mer än 1,7miljoner hektar land, vilket gör honom till den största privata landägaren i USA.


Michael J. Foxs mellannamn är Andrew.


Miljardären Donald Trump har aldrig använt en bankomat.


Skådespelaren Tom Hanks är släkt med Abraham Lincoln.

 
Är dom lika varandra?

//F

Nu vet ni vart pengarna går när ni käkar på MAX!

Det verkar som att en gammal norrbottning snart kan inneha sveriges dyraste lägenhet.

Tänker man på all sann glädje och njutning han har gett fyllehungriga svenskar i generationer så förtjänar han faktiskt bättre än sina ynka 367 kvadrat i stockholms innerstad.

Kul att det går bra för andra.

//Peter

RSS 2.0