Det är danskens fel...

Jag blev inspirerad av PJ:s inlägg om Norges ekonomi och tänkte att jag nu ska berätta den sanna historian om Norges rikedom och olja. Följande skedde: presentanter från Norge och Danmark skulle träffas i Norge för att dela upp havsområdena mellan länderna (tidpunkt för mötet förtäljde inte historien). Dagen innan förhandlingarna bjöd norrmännen med dansken på på en krogrunda och det blev en minst sagt blöt kväll för dansken. Dagen då avtalet skulle skrivas på var dansken så bakis att han knappt kollade på papperna utan bara skrev på dem utan att kolla hur havsgränserna var dragna. Gränserna var ritade klart till fördel för norrmännen. En inte allt för lång tid hade passerat från att avtalet var signerat och att Norge hittade olja. Så de var mycket troligt att norrmännen redan visste vad som gömde sig under havsbotten. Tror inte att den danska representanten var särskilt populär på sitt jobb efter det.

Frågan är då om man hellre föredragit att Danmark också hade varit ett rikt oljeland eller om det är att föredra att bara ha ett grannland som är snuskigt rikt. Personligen har jag ingen uppfattning i frågan men jag skyller allt på dansken.

Skall i något senare inlägg berätta mer om den underbara havsrätten och då fallet då ryssarna gjorde anspråk på Gotland.

Your humble servant,
// F

Kommentarer
Postat av: Peter

Danmark är egentligen en värre pina för vår stolthet. Bestulna på det mesta av oljan och allt.



Vi har fler internationellt kända stora företag.

Vi har ofantligt mycket mer naturresurser.

Vi tar fler högteknologiska patent per capita, varje år.



MEN DANSKEN ÄR RIKARE! tjänare visst 25 000 mer om året i snitt?



PS! Inte nog med att Norge snodde från dansken :) det var dessutom Holländarna som lärde upp norrmännen att borra, enligt mina f.d. arbetskamrater.



Otack är världens lön

2009-05-09 @ 12:50:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0