Blogginlägg till Gud

Käre gud,

Det finns ett kungarike på den skandinaviska halvön som heter Sverige. Det har din främsta symbol på sin flagga och firar dina högtider om än själva kärnan i det hela ersatts av kommersiella intressen. Hursomhelst, så finns det nu en mycket bra möjlighet för dig att återvinna det land som för några decennier sedan sände ut mer missionärer än något annat land, men som sedan dess låtit dig komma till tals endast vid dop, bröllop och begravning. Att få oss att tro igen.

I morgon spelar detta land en fotbollsmatch i fotboll mot Albanien. Att besegra dem torde Sverige klara utan din hjälp. Däremot vill jag be dig att utöva din himmelska makt i ett fjärran land i morgon kväll. Landet heter Portugal och kan stoltsera med den första världsomseglingen och ett på pappret mycket starkt landslag. Genom att hjälpa Malta, den lilla försvarslösa medelhavsön, att ta poäng mot Portugal kan du visa att Davids seger över Goliat inte bara är en myt, utan att Bibeln är tillräckligt sann för att hamna under faktalitteratur i bokhandeln.

Nordens folk sträcker sina händer upp mot skyn, och ber dig om hjälp. Hopp kan flytta berg, sägs det. Men jag vill iofs hellre att hoppet flyttar Svensson, men det är en annan fråga. Hursomhelst så är du nu vårt sista hopp till att få njuta av nästa sommar.

Gör med Portugals landslag så som du gjorde med Sodom och Gomorra, och led Malteserna till en seger lika oväntad som israeliternas vid Jerikos murar.

Amen




//Peter

Kommentarer
Postat av: Peter

Enligt bet365:s odds så är Maltas chans att ta poäng mot Portugal runt 6,7 procent.

2009-10-14 @ 13:53:18
Postat av: Mattias

jaa gud måste nog hjälpa till lite om detta ska gå vägen!

2009-10-14 @ 14:20:32
Postat av: F

Jag blev nästan lite religös när jag läste detta inlägg. Tror helt klart att Peter går en ljus framtid till mötes som sektledare i bibelbältet.

2009-10-14 @ 16:30:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0