Björnfrossan

Jag åkte hem till Flarken idag för att ta ett löppass. När jag kom hem så höll mor och far på att flytta hem från stugan! Farsan kusin Rolf var även där. Det var då jag fick höra att på tisdags afton då Rolf körde förbi i Norrbäck såg han en björn! Han åkte genast hem och hämtade en av sina älghundar och släppte på spåret efter björnen! Jag tror att hunden först hittade igen björnen men sen försvann den utan några spår. Troligtvis har björnen hoppat ner i bäcken och gömt sig, därför hunden hade sökt av båda sidorna av bäcken utan att hitta den. Det har även dykt upp döda älgar lite här och var! En älg hade dom hittat nedtryckt i ett gammalt brunn och den var halvt uppäten. Känns rätt lurt att björnen har varit i farten! Hur som helst efter jag hade varit ute och sprungit och det var dax för att åka tillbaka till Robertsfors. Så åkte jag till Norrbäck där Rolf hade sett björnen, mina planer var att jag kanske skulle få se björnspår på vägen! Jag gick en bra bit efter vägen, båda sidorna men jag såg inga spår. jag tog bilen jag körde en liten bit till in på en gammal vändplats inne i skogen. Jag gick runt på vändplatsen och kikade men ingenting där heller. Så jag bestämmer mig för att gå ner till bäcken och titta om jag kanske skulle få se några spår i sanden. Jag tar fram min mobil och startar kameran(lika bra att vara beredd). Jag går ner till bäcken, känner mig rätt kaxig och absolut ingen rädsla! jag hittade inga spår i sanden nere vid bäcken heller. Lite besviken så börjar jag gå tillbaka mot bilen. När jag är 20-30 meter ifrån bilen så börjar det braka i skogen just bakom mig, precis som att nånting springer efter mig!!! Jag blir fullständigt LIVRÄDD och springer å kastar mig in i bilen( jag aldrig har sprungit så snabbt i hela mitt liv, Usain Bolt kan ju kasta sig i väggen). Efter det åkte jag raka spåret tillbaka till Robertsfors med 300 i puls ungefär! haha.


Jag fick verkligen bjrönfrossan där ett tag!!

// Mattias

Kommentarer
Postat av: F

Det var säkert bara en ekorre eller igelkott. En eventuell björn skulle nog ge sig av direkt han hörde din bil komma.

2009-09-03 @ 15:41:11
Postat av: Peter

Haha jag kan se det framför mig!

2009-09-03 @ 20:41:05
Postat av: Kapten Krok

Jag tror det var Bjärven du hörde :D

2009-09-04 @ 00:32:52
Postat av: Mariana

Oj! Tänk om det var en björn, coolt!

2009-09-04 @ 09:13:57
Postat av: Peter

Kommer ihåg när Niklas Persson berättade om sitt björnmöte; han kände björnfrossan tydligt innan han såg björnen...därmed inte sagt att det var en björn i detta fall...men det är intressant att vi kanske har en sådan "intuition"

2009-09-04 @ 09:34:51
Postat av: Mattias

Fuck off Fredrik, du ska inte låta så kaxig!!!

Haha ja Peter man skulle ha haft det på film!

ja Kroken, inte omöjligt att de är bjärven som härjar!

ja Marre, de skulle ha varit rätt coolt!

ja vi kanske har en sån "intuition", Peter! vem vet.. Jag måste bara tillägga att nu hävdar jag ju inte att de var en björn som var efter mig! Chansen att björnen skulle var kvar i området är ganska minimal. Men när det väl började braka i skogen bakom mig, så hade jag verkligen ingen lust att vända mig om och titta efter vad det kan vara! Hybrisen hade vuxit sig stark i mitt sinne, det enda logiska jag kunde tänka på var "BJÖRM" Nu i efter hand så inser jag att de troligtvis var en skogsfågel som flög upp lr en älg är inte omöjligt heller!



2009-09-04 @ 11:29:25
Postat av: Peter

Inte fan var det då en BJÖRM!



Såna finns inte i Sverige

2009-09-04 @ 14:01:46
Postat av: F

Jag tror fan jag ska börja jaga, men inte fåglar å älg som alla andra. jag ska specialisera mig på björn och då främst isbjörn. Jag ska jaga med kniv, spjut, pil och båge

2009-09-04 @ 16:59:16
Postat av: Mattias

Hahaha de är nästan mer troligt att de var en björm, för det var nog inte en Björn iaf :P

Haha do it Fredrik, do it! Du som är lagens man, får man ens jaga isbjörn? :S

2009-09-04 @ 17:20:33
Postat av: näls

Klart man får jaga isbjörn, allt som går äta får man jaga. Det har ju hängt med sen dinosauriernas tid! Tror jag ska se lite silver fang för att få upp björnhatet och sen införskaffa mig en hund och träna upp den i samma anda som Gohei! Och Fredrik, du ska ju jaga med en pilbåge utan pil och båge! ;P

2009-09-04 @ 19:26:00
Postat av: F

Man borde kanske jaga björn med endast en strypsnara. vore riktigt manligt att strypa en björn.

2009-09-06 @ 19:47:05
Postat av: näls

Manligast är nog om man ger fan i strypsnaran och använder händerna.

2009-09-07 @ 17:58:16
Postat av: Kapten Krok

Nej det bästa vore nog om man hade en blick som kunde fälla björnen, då är man fan hård!

2009-09-07 @ 21:31:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0